Vasseur ziet verbetering bij Bouhanni: “Hij heeft weer de juiste mentaliteit”

Door , zaterdag 2 juni 2018 om 09:07
Vasseur ziet verbetering bij Bouhanni: “Hij heeft weer de juiste mentaliteit”

foto: LaPresse/Fabio Ferrari

De relatie tussen Nacer Bouhanni en zijn ploeg Cofidis was lange tijd gespannen. Beide partijen lijken sinds kort echter weer naar elkaar toe te groeien. Dit laat teammanager Cédric Vasseur ook weten aan L’Equipe. “We zien dat hij zowel op fysiek als mentaal vlak vorderingen maakt”, aldus de oud-renner.

De relatie tussen enfant terrible Bouhanni en Cofidis leek definitief bekoeld. Door ziekte, mindere vorm en frictie met het management stond de zegeteller van de Fransman lange tijd op nul. Daarnaast liet Vasseur zich in eerdere interviews kritisch uit over zijn protegé. Als klap op de vuurpijl kregen Bouhanni en ploegleider Roberto Damiani het met elkaar aan de stok na de Duitse eendagswedstrijd Eschborn-Frankfurt.

De laatste weken lijkt de sprinter de weg naar boven echter weer te hebben gevonden. Zo wist hij begin mei de derde etappe van de Vierdaagse van Duinkerke te winnen, om een week later de Grote Prijs Marcel Kint op zijn naam te zetten. Dit tot genoegen van Vasseur. “Hij leeft duidelijk op, en koerst weer met de juiste mentaliteit.”

“Zijn mindset is compleet anders dan aan het begin van het seizoen. Hij maakt fysiek stappen, en kweekt ook steeds meer vertrouwen”, aldus Vasseur.

Bouhanni is op dit moment actief in de Boucles de la Mayenne, waar hij hoopt vertrouwen te tanken met het oog op de Tour de France.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Thijs E 2 juni 2018 om 09:44

Oftewel ze snappen dat ze dit jaar tot elkaar veroordeeld zijn.

tvm 2 juni 2018 om 11:32

Tja als Laporte je alternatief is zou ik ook zo’n praatje houden. Nacer is met een been nog sneller overigens. Ik hoop dat hij 3 ritten pakt.

Jan Blokland 2 juni 2018 om 17:20

Maar ja, winnen van Cees Bol is wel wat anders dan winnen van Sagan, Gaviria, Ewan, Kittel, Greipel, Démare, om er maar een paar te noemen.

tvm 2 juni 2018 om 18:12

Demare moet hij toch wel kunnen kloppen lijkt me. Die is niet zo rap.

kielabokki 2 juni 2018 om 18:21

De honger is teruggekeerd bij Bouhanni, maar tis dan ook ramadan.

Headlines

Materiaalzone

Populair