Vasseur waarschuwt Bouhanni: “Hij moet verbeteren voor Tourselectie”

Door , dinsdag 10 april 2018 om 18:42
Vasseur waarschuwt Bouhanni: “Hij moet verbeteren voor Tourselectie”

foto: LaPresse/Fabio Ferrari

Jarenlang was Nacer Bouhanni hét uithangbord van het Franse Cofidis. De relatie tussen renner en ploeg vertoont de laatste tijd echter flinke barsten. Dat de situatie precair is, blijkt wel uit de oproep die manager Cedric Vasseur in L’Equipe doet aan zijn protegé. “Hij moet werken om het niveau te behalen dat wij verwachten van een kopman. Ik verwacht voorbeeldig gedrag van hem”, waarschuwt Vasseur.

Bouhanni is de laatste weken op de sukkel, gezien het feit dat hij sinds Parijs-Nice slechts twee volledige koersdagen op zijn teller heeft staan. Zowel in de Ronde van Catalonië als de Circuit Cycliste Sarthe werd hij door zijn ploeg al vroegtijdig uit koers genomen. Dat de Franse spurter duidelijk kampt met een gebrek aan vorm, blijkt wel uit testen in het vermaarde Mapei Centrum in Italië.

Volgens Vasseur heeft zijn poulain op dit moment te weinig inhoud. “Het is een flinke teleurstelling. Op dit moment stellen we ons de vraag: hoe kunnen we de situatie omdraaien? We zullen met Nacer bespreken welke strategie we moeten volgen, om weer terug te keren naar de top. We mikken dit jaar op twintig zeges, en we verwachten van een sprinter dat hij instaat voor de helft van het aantal overwinningen.”

Aanvankelijk was Bouhanni zeker van zijn plaats in de Tourselectie. Volgens Vasseur is dit nu alleen nog maar het geval, als hij ook daadwerkelijk beterschap toont. “Het doel is om hem naar een hoger niveau te stuwen, zodat hij aan de start kan staan van de Tour. Hij zal in aanloop naar de Tour wetenschappelijke testen ondergaan, gebaseerd op harde cijfers. We kunnen hem niet enkel op zijn woord geloven. Ik verwacht voorbeeldig gedrag van hem. Ik wil niet aan renners vragen om in dienst te rijden van een kopman die al na 150 kilometer afstapt”, is Vasseur hard in zijn oordeel.

Dit artikel delen:

23 Reacties

west 10 april 2018 om 18:46

Lekker de Vuelta rijden als ik hem was ;) Doe je tenminste mee om de knikkers. Maar zal hij zelf wel anders over denken….

Mwielerfan 10 april 2018 om 18:53

Zozo wetenschappelijke testen. Dat ze dat nog niet doen zegt wel genoeg over het niveau van de begeleiding hier.

Thijs E 10 april 2018 om 19:02

Gebrek aan inhoud suggereert een gebrek aan training. Heeft hij een blessure gehad of op zijn lauweren gerust?

Marakus 10 april 2018 om 19:09

“We zullen met Nacer bespreken welke strategie we moeten volgen…”

Wielrennen blijft toch de sport van slechte communicatie (of is dat overal zo?). Ik zou dergelijke zaken eerst met de renner bespreken voordat je zo over je renner spreekt. Lekker als Bouhanni zijnde wanneer je dit in het nieuws moet lezen.

Abdoe 10 april 2018 om 19:18

Klinkt als gedemotiveerd, verstoorde arbeidsverhoudingen en onvoldoende trainingsarbeid. Geen idee wat hier de kip is en wat het ei, maar dit jaar gaat hem zo niet meer worden.

Bobby Solo 10 april 2018 om 19:38

Zwaar overschatte sprinter met een attitude. Heb begrepen dat ie ook nog ’s 2 miljoen per jaar pakt. Hoop dat iemand hier me kan vertellen dat ik dat verkeerd heb..

wimpy 10 april 2018 om 19:51

@ Bobby
Ik had gehoord 1,4 miljoen wat ook al veel is :)

west 10 april 2018 om 20:00

@Bobby
Die attitude heb ik nooit ècht iets over gelezen. Het is een driftkikker en hij heeft een stigma omdat hij Noord-Afrikaans is, maar op luiheid, rottigheid, matennaaierei of meer arrogantie dan een sprinter gewoon is, is hij volgens mij nog nooit betrapt?
Daarnaast pakt hij geen twee miljoen, iemand heeft (met zijn volle verstand) besloten hem twee miljoen aan te bieden. Dat is een significant detail.

Thijs E 10 april 2018 om 20:42

€ 1,4-2 mln voor Bouhanni, dat is serieus geld voor een sprinter van de 2e rij!

Bobby Solo 10 april 2018 om 20:44

@west, Als iemand je iets aanbiedt pak je het aan (of niet). Dus wat begrijp jij niet? Ik heb het niet over z’n afkomst, dat doe jij. Ik heb het over z’n maniertjes en gedrag.

Huubi 10 april 2018 om 20:48

Lijkt erop dat ie geen kont heeft uitgevoerd deze winter

Jovic 10 april 2018 om 23:18

Uit ervaring heb gemerkt de Noord_Afrikanen slecht tegen druk kunnen.
Zolang zij geen strobreed in de weg worden gelegd hebben een grote mond, maar zeggen tegen hen je moet beter presteren word het teveel.

west 10 april 2018 om 23:23

@Bobby
Volgens mij is het alleen een driftkikker in de koers? Of is er nog meer? Welke maniertjes en gedrag dan?

Daarnaast zij jij en een stigma trouwens niet dezelfde persoon…

Vibeman 10 april 2018 om 23:28

Tijd voor een andere ploeg lijkt me. Movistar wellicht? Daar hebben ze geen echte sprinters!

t731 11 april 2018 om 00:51

Zwaar overschat. Had een rits overwinningen in een Vuelta ooit maarja, dat deed Meersman ook ooit.

Verder lijkt het me niet slim om hen zo publiekelijk voor schut te zetten. Bij trotse jongens als hem werkt dat vooral averechts.

Manuel Beltran 11 april 2018 om 01:03

@ Jovic
“Jouw” ervaring leert je dat “De Noord-Afrikanen” niet met druk om kunnen gaan?
Wauw!
“De Noord-Afrikanen”, dat zijn er nogal wat he? Zijn ze echt allemaal hetzelfde? Ken je ze allemaal? Bij lange lange na niet toch?

Loos gelul dit.

Viktrodriguez 11 april 2018 om 02:29

Zou het niet kunnen dat Vasseur het al intern heeft aangekaart bij Nacer Bouhanni? Het verklaart trouwens wel zijn dramatische prestaties van de afgelopen maanden i.v.m. afgelopen jaren en zijn talent. Hij komt dit jaar echt niet vooruit, met als gevolg wellicht ingehaald door Christophe Laporte.

Daarnaast is zijn salaris niet echt heel verwonderlijk. Die zat indertijd bij FDJ en was samen met Arnaud Demare een van de grootste sprinttalenten in de WT. Die ploeg koos echter voor Demare, waardoor Bouhanni eieren voor zijn geld koos. De enige reden voor zo’n PCT-ploeg om zo’n groot talent uit een WT-ploeg binnen te halen, is geld. Daarbij Frans uithangbord voor een Franse ploeg, dat mag geld kosten. Reken er maar op dat Warren Barguil bij Fortuneo op eenzelfde salarisniveau zit.

Wat verder de oorzaak is, geen idee. Wellicht zijn afkomst, al staat de Algerijnse sprinter Youcef Reguigui (ex-Dimension Data) niet bekend als lastige jongen. Wellicht het zijn van sprinter, want Mark Cavendish heeft ook wel een dubieuze reputatie. Wellicht zijn nationaliteit, gezien het vertrek van Barguil en Bryan Coquard bij hun oude ploegen afgelopen seizoen. Getuigde ook niet geheel van de meest professionele instellingen.

dikkechaap 11 april 2018 om 03:42

@Vikt
Aparte gedachtengang. De “oorzaak” van zijn gedrag/instelling in eerste instantie proberen te vinden in zijn Afkomst/Nationaliteit/type renner.
Volgens mij is de oorzaak dat Bouhanni een net-niet sprinter die is gaan geloven dat hij een topper is. Als dat er dan niet uitkomt, raak je gefrustreerd, krijgen anderen de schuld, gooi je er met de pet naar.

assen 11 april 2018 om 08:38

Wat is het nut van je zo negatief uitlaten over je eigen sportman? Belachelijk! En onprofessioneel. Misschien heeft deze man wel wat onder de leden en kan ie er niets aan doen. Neem van mij aan dat Bou zelf ook liever successen boekt.

Mathieu Moller 11 april 2018 om 08:53

@west
Hij heeft ook een keer in een hotel gevochten. Niet alleen in de koers een driftkikker dus.

Jovic 11 april 2018 om 09:14

Nee, Manuel Beltran alle Noord-Afrikanen ken ik niet maar jouw wel.

Manuel Beltran 11 april 2018 om 09:24

@Jovic
Tja…

Jvosje90 11 april 2018 om 10:48

@ assen

Lijkt mij niet dat er intern nog geen woord over is gezegd. Wellicht om de publieke druk een beetje op te voeren hoopt Vasseur hem een beetje te motiveren

Headlines

Materiaalzone

Populair