Vasil Kiryienka behandeld na hartafwijking

vrijdag 15 maart 2019 om 20:22
Vasil Kiryienka behandeld na hartafwijking

foto: Cor Vos

Vasil Kiryienka (37) wordt momenteel behandeld aan een hartafwijking, die aan het licht kwam bij een hartonderzoek. Dat meldde Team Sky vanavond op haar social media. De wereldkampioen tijdrijden van 2015 kwam dit seizoen nog niet in actie.

“Alle renners van onze ploeg ondergaan jaarlijks een hartonderzoek. In het onderzoek van Kiryienka kwam een afwijking aan het licht, die verder onderzocht moet worden”, licht ploegarts Iñigo Sarriegui toe in een perscommuniqué. “Na die tests wordt Kiryienka momenteel behandeld en blijft hij tot nader order aan de kant.”

Coach Xabier Artetxe bevestigt dat Kiryienka onderzocht blijft worden. “De artsen zeiden ons voorlopig voorzichtig te zijn met Kiryienka, tot hij de draad weer kan oppakken. Hij bevindt zich nog altijd in die fase, dus de artsen zorgen voor hem en houden zijn voortgang in de gaten. We moeten er zeker van zijn dat hij weer 100% is voordat hij weer gaat koersen.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

klassementsrenner 15 maart 2019 om 21:24

Vasil Kiryjenka is al 37! die doet ook echt al jaren mee . Echt een apart soort renner. Waar ik stiekem best wel fan van ben. Al toen voor movistar en voorloper reed.
Ik hoop dat die goed herstelt en je ziet nu (alweer) dat topsport wielrennen niet heel gezond is voor je lichaam. Hopelijk zien we Kiryjenka weer spoedig als superknecht en kan hij zijn carrière mooi afsluiten. Want ik weet niet of Sky hem na dit jaar nog gaat verlenen….

0
koos verrek 15 maart 2019 om 21:34

Het leven is als een tijdrit, altijd op je tikker letten!

0
kielabokki 16 maart 2019 om 08:07

Maakt de prestaties nog knapper, van al die hartpatiënten en astma-lijers.

0
BlancoProCycling 16 maart 2019 om 08:07

Als je hem zo emotieloos rond ziet rijden als hij altijd doet vrees ik weleens dat een hart bij hem helemaal ontbreekt.

0
Turtlehead 16 maart 2019 om 09:36

Lol, dat dacht ik ook #ckyborg.
Maar ik wens hem goed herstel, kan er bij hem altijd van genieten van dat schijnbaar moeiteloze gebeuk en gebeul.

0
Tuubke 16 maart 2019 om 11:00

Fake news: hij heeft geen hart, maar een machinekamer.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone