Vansevenant wint Giro Valle d’Aosta, slotrit is voor Bagioli

zondag 21 juli 2019 om 13:23
Vansevenant wint Giro Valle d’Aosta, slotrit is voor Bagioli

foto: Cor Vos

Mauri Vansevenant heeft de Giro Valle d’Aosta gewonnen, voor Adam Hartley en Kevin Inkelaar. De 20-jarige Belg wist in de slotetappe met aankomst op Cervinia zijn leiderstrui te verdedigen. De ritzege ging naar de kersverse aanwinst van Deceuninck-Quick-Step: Andrea Bagioli.

De slotrit begon in Valtournenche en eindigde op de top van Cervinia, op een hoogte van tweeduizend meter. Op de flanken van deze slotklim mochten we het nodige spektakel verwachten, maar de eindzege kon Vansevenant al bijna niet meer ontgaan. De Belg had namelijk een voorsprong van meer dan vier minuten op zijn naaste ‘belager’: de Brit Hartley.

De wedstrijd werd gekleurd door drie vroege vluchters, maar het laatste woord was toch aan de betere klimmers in deze Giro Valle d’Aosta. Met nog tien kilometer te gaan wisten elf renners een gaatje te slaan, waaronder Inkelaar, Bagioli en de Belgen Vansevenant, Ilan Van Wilder en Maxim Van Gils. Deze coureurs mochten het uiteindelijk gaan uitmaken om de ritzege.

Tweede Belgische eindwinnaar 
Het was uiteindelijk Bagioli die naar de zege wist te sprinten, voor Van Gils en de Luxemburger Michel Reis. Voor de 20-jarige Italiaan is het alweer zijn vijfde zege van het seizoen. Eerder won hij al de Ronde de l’Isard. Vansevenant finishte ‘slechts’ als elfde, maar dit bleek ruim voldoende voor de eindzege.

Mauri Vansevenant – de zoon van oud-prof Wim Vansevenant – is pas de tweede Belgische eindwinnaar van de Giro Valle d’Aosta. De inmiddels overleden Luc Wallays won de ronde in 1983, maar wist – mede door een opgelopen bacterie – nooit door te breken als prof.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Piet Lut 21 juli 2019 om 14:01

Edit redactie: Niet insinueren, daarvoor hebben we een apart forumtopic.

greeny 21 juli 2019 om 14:07

Edit redactie: Reactie is aangepast.

stijnv10 21 juli 2019 om 15:35

Dus zonder dat protest in de eerste rit wint Inkelaar hier gewoon?

Youri IJnsen 21 juli 2019 om 15:45

Krijg je een ander koersverloop. Maar had misschien wel gekund, ja.

Greg4ever 21 juli 2019 om 15:45

Vansevenant zat inderdaad in de kopgroep in de eerste rit. Hij is dus de beste van die kopgroep over de hele ronde. Niet meer dan dat. Jammer, want dit doet de ronde echt tekort.

Mac-S 21 juli 2019 om 17:30

Ik associeer de naam Vansevenant meer met rode lantaarns…

koos1 21 juli 2019 om 18:08

Hij heeft iedergeval meer klimtalent dan zijn ‘rode lantaarn’ vader.

Merzbow 21 juli 2019 om 20:42

Mooi voor het Belgisch wielrennen. We hebben wel wat klimmerstalent voor de toekomst.

Als ze van de kbwb mogen uiteraard.

Headlines

Materiaalzone

Populair