Vanmarcke moet passen voor Dwars door Vlaanderen

dinsdag 2 april 2019 om 17:40
Vanmarcke moet passen voor Dwars door Vlaanderen

Sep Vanmarcke - foto: Cor Vos

Update

Sep Vanmarcke zal woensdag niet deelnemen aan Dwars door Vlaanderen. De Belg – die ten val kwam in de E3 BinckBank Classic – heeft nog teveel last van zijn knie. “Het is afwachten of het goedkomt voor de Ronde van Vlaanderen”, laat zijn broer en ploegleider Ken weten aan Sporza

“Op dit moment is mijn enkel nog wat stijf en ook mijn ribben zijn gevoelig. Het grootste issue is echter mijn knie”, laat Vanmarcke eerder weten op Instagram. “Deze is nog altijd opgezwollen en het doet nog altijd veel pijn, net als mijn knieschijf. Hierdoor kan ik niet fatsoenlijk fietsen.”

Vanmarcke hoopte nog te starten in Dwars door Vlaanderen, maar die semiklassieker komt toch te vroeg. “We evalueren zijn blessures dagelijks”, aldus Ken Vanmarcke. “Sep onderging vandaag nog een test. Bovendien testte hij zich nog een laatste keer op de fiets. Die test ging echter niet zo goed.”

Wel of geen Ronde van Vlaanderen? 
Het is maar de vraag of Vanmarcke de Ronde van Vlaanderen haalt. “Zijn blessures spelen hem echt nog parten. We zullen pas zaterdagmiddag de knoop doorhakken. Dan moet ik de ploeg namelijk doorgeven tijdens de vergadering met de UCI.”

Dit artikel delen:

19 Reacties

vanSpringel 2 april 2019 om 08:48

Dan is het toch geen vraagteken ? maar duidelijk dat ie niet in de RVV kan starten.

0
lt86 2 april 2019 om 09:52

Vrees ook voor RVV. Alles op Paris-Roubaix dan maar? Al vrees ik dat dit ook geen succes zal worden dit jaar…

0
Jori 2 april 2019 om 09:56

Hij kon vorige dagen steeds maar minder dan 1 uur fietsen. gister zelfs maar 10 minuten, daar zit iets echt niet goed. Die ligt er gewoon uit, maar ja, hard uitspreken dat je de droom weer moet uitstellen vanwege blessures, dat is toch een harde klap.

"De spieren rond mijn knie zijn deels verlamd door de impact van de val. Daardoor beweegt mijn knieschijf niet normaal en schuift scheef als ik mijn been plooi. Ook het vocht wil niet weg"

0
52voor11achter 2 april 2019 om 10:14

Inderdaad, door twijfel over deelname DDV (de dag ervoor!) uit te spreken houd je de moed erin voor de RVV. Maar het is gedaan voor dit voorjaar voor Sep, helaas.

0
Scott Sunderland 2 april 2019 om 10:18

Zelfs als hij wel kan starten wordt dat een deceptie door deze blessures. Dat kan hij zichzelf beter besparen. Volgend jaar weer proberen maar. Hoewel we dat de laatste jaren elk jaar zeggen…

0
Viktrodriguez 2 april 2019 om 10:44

Los van zijn problematische rijstijl, pech is het niet meer te noemen, is het in het geval van Sep Vanmarcke ook nog dat zijn seizoen halverwege april ook zo goed als voorbij is, nadat het pas eind februari/begin maart pas is begonnen. Nog voordat het Drieluik, Romandie, en de Giro überhaupt zijn begonnen, is er voor iemand als hem weinig meer voor te rijden qua betekenisvolle wedstrijden.

Waar menig concurrent nog eventuele latere doelen heeft, zoals het WK of de Tour, is het bij Vanmarcke alweer feitelijk focussen op het openingsweekend 10 maanden later met maar een handjevol echte kansen op anderhalve maand tijd. Kan me niet voorstellen dan een keertje puntentrui in Oostenrijk of zo voldoet voor een Vlaamse Flandrien.

0
montventoux 2 april 2019 om 14:14

Problematische rijstijl? Wat bedoel je?
Je kunt heel veel pech hebben (pech + pech = pech). Bij deze dus nog steeds pech ; )

0
Mr10B 2 april 2019 om 17:06

Neem aan dat hij bedoelt dat het voor Vanmarcke moeilijk winnen is, ook al zonder de valpartijen. Hij heeft namelijk niet de moter om 50 km solo te rijden voor een pak uit, hij heeft ook geen sprint waar hij consequent op kan rekenen. Dus ondanks dat hij wel eens de beste/snelste op de kasseien is geweest in RvV en PR is het voor hem dan alsnog heel moeilijk om zo’n koers te winnen.

0
VerstandOpNul 2 april 2019 om 18:16

Afgezien van valpartijen had hij ook veel materiaalpech in het verleden..

0
Viktrodriguez 2 april 2019 om 20:52

Het is anders best frappant dat zijn materiaalpech alleen bij hem voorkomt. Zowel bij de voorgangers van Jumbo als de ploegen van Vaughters is Vanmarcke steevast de enige van zijn ploeg die zoveel pech heeft met zijn materiaal, als kopman nota bene. Bij beide ploegen hebben ze altijd wel enige waarde gehecht aan kasseien rijden met redelijk gerodeerde ploegen voor dat terrein, dus dat kan ook geen excuus zijn.

Ik denk dat het dan ook louter met Vanmarcke zelf te maken heeft, zeker gecombineerd met zijn veelal eenzijdige valpartijen op de meest onschuldige plekken. Ik heb daarnaast op dit niveau zelden tot nooit iemand zo wild zien fietsen, wat ook leidt tot extra vallen.

Verder impliceert pech ook een bepaalde toevalsfactor en dat het incidenten zijn. Echter, als je zo vaak ”pech” hebt als Vanmarcke, kun je het geen toeval of incidenten meer noemen. Of wijten aan zijn materiaal zelf.

Daarnaast inderdaad wat Mr10B zegt. Sep is niet langzaam, maar zo’n beetje alle kasseientoppers zijn intrinsiek sneller dan hem aan de meet in a sprint en is hij ook niet die gepatenteerde hardrijder voor het langere werk. Ook met die nieuwe focus van EF op de ITT verwacht ik dat niet. De lichaam is nog altijd dominant voor dat en in een wegkoers is zoiets sowieso minder van belang.

0
Jacco van Stierop 2 april 2019 om 21:15

Ben het wel met @ Viktrodriguez eens, na april is het goeddeels over bij Vanmarcke. Ik zie hem graag koersen in Vlaanderen maar daar buiten is hij nauwelijks zichtbaar. Hij schijnt menig maal de Tour te hebben gereden maar wat hij daar doet is onduidelijk. Beperkte renner daardoor, terwijl je zou denken dat hij tot meer in staat moet zijn.

0
LaurentJalabert 2 april 2019 om 10:57

Jammer voor deze pechvogel, maar Langeveld lijkt prima in vorm en acht ik qua kansen ongeveer vergelijkbaar (beiden zullen ze niet snel winnen en een mooie ereplaats kunnen rijden).

0
limburgia 2 april 2019 om 16:43

Exit kopman Vanmarcke , helaas teveel valpartijen en slechte dagen . Hij functioneert misschien op zijn best als vrijbuiter/ schaduw kopman .

0
west 2 april 2019 om 18:14

Vanmarcke zou eens bij een uitgesproken kopman(nen) in de ploeg moeten zitten. Dat ie niet weer de hoop van een natie op zijn schouders hoeft te dragen en koste wat het kost de koers zelf hard moet maken. Een jaartje CCC, AG2R of DQS zou hem wellicht goed doen….

0
Turtlehead 2 april 2019 om 19:12

@west: je hebt gelijk. Maar hij heeft er zelf voor gekozen (toen hij de ploegen voor het uitkiezen had) om geen enkele concurrent te hebben (VanBaarle ging gelukkig voor hem weg).
Dat zegt wel iets over het realistisch kunnen inschatten van je eigen mogelijkheden. Je eigen broer is meestal ook niet iemand die je wat dat betreft de spiegel voorhoudt.
Bij DCQS had ie er wellicht al een paar gewonnen (hoewel er daar wss een paar slimmer zijn).

0
Romāns Vainšteins 2 april 2019 om 19:54

Sep hup 4ever. Sympathieke mens vind ik dat.

0
Retro Lex 2 april 2019 om 22:23

Idd Hup Sep, De ene valpartij is de andere niet. Michael Matthews zag er na zijn valpartij zwaar gehavend uit. Ik vreesde voor zijn voorjaar. Maar een week later koerste hij weer. Matthieu vd Poel ging hard onderuit in Nokere, met de ambulance naar ziekenhuis. Ik vreesde ook hier voor z’n voorjaar. Maar hij koerste al weer na een paar dagen. Sep gaat onderuit en valt in gras/greppel maar zijn pech is blijkbaar dat ie verkeerd valt of zo. Wel einde voorjaar……

Nu alvast focussen op podium in Canada ofzo ?

0
jw1979 2 april 2019 om 23:17

Sinds wanneer is die Ken ploegleider geworden? Was toch postbode voor een aantal jaren terug?

0
wielerman 3 april 2019 om 10:10

Ons kent ons cultuur he.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone