Vanmarcke rijdt extra koers in aanloop naar Tirreno-Adriatico

Vanmarcke rijdt extra koers in aanloop naar Tirreno-Adriatico

Foto: Slipstream Sports

zondag 5 maart 2017 om 08:53

Sep Vanmarcke kende een ongelukkige Strade Bianche. De Belgische klassiekerkopman van Cannondale-Drapac kwam in de slotfase ten val en haalde de finish in Siena niet. “Niet mijn dagje. Goeie benen, dat wel. Tegenslag, dat ook”, zegt hij op Facebook. Mede daardoor zal Vanmarcke vandaag starten in de GP Industria & Artigianato.

“Na drie fietswissels en een achtervolging kwam ik uiteindelijk in een kopgroep met veel favorieten. Deze zouden strijden om de zege. Spijtig genoeg kwam ik nog voor de finale ten val, en was de koers over. Te veel pech op een dag”, beschrijft Vanmarcke, die de Toscaanse eendagskoers in 2015 nog afsloot als vierde. “De schade valt mee, al heb ik last van de ribben.”

Als gevolg heeft de voormalig renner van LottoNL-Jumbo besloten om, met de GP Industria & Artigianato, een extra wedstrijd aan zijn kalender toe te voegen. “Die behoorde oorspronkelijk niet tot mijn planning, maar is nu welgekomen”, zegt hij. “Zo rijd ik dus een extra wedstrijd in aanloop van Tirreno-Adriatico.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

Wheely 5 maart 2017 om 09:41

Maar waarom dan, om een goed resultaat te behalen in die koers of om goed te zijn in de Tirreno? Ik zie namelijk niet in wat dit extra toevoegt in zijn voorbereiding op de Vlaamse klassiekers.

0
Noud89 5 maart 2017 om 09:45

Ik vraag me richting de andere klassiekers altijd af wat verstandiger is. Gisteren zijn er twee renners met heel veel pech: Vanmarcke en Felline.

De eerste kiest ervoor uit te stappen, te zeggen dat hij goede benen had en besluit de volgende dag een extra koers te rijden.

De ander besluit volop door te koersen, alles te geven, eindigt op een 13de plaats en roept dat zijn benen nog veel beter waren.

Persoonlijk denk ik dat je verlies nemen in een race met de omstandigheden van gisteren wellicht de betere beslissing is met het oog om de andere klassiekers. Al heb ik meer respect voor het doorkoersen van Felline. Wat denken jullie?

0
Wheely 5 maart 2017 om 09:58

@Noud
Het is maar waar je zelf voldoening uit haalt en of je dat doet om iets te bewijzen aan je zelf of anderen. Het laten lopen of afstappen vergt ook je trots op zij kunnen zetten en een kampioen zal dat soms moeten doen. Vechten voor wat je waard bent is natuurlijk mooi maar als je daardoor te diep moet gaan kan het ook nadelig zijn.

0
flashke 5 maart 2017 om 10:07

@Noud
Tja, uiteindelijk is het voor Felline wel eenvoudiger om een heel pak renners in te halen als je gemotiveerd bent. De meeste kopmannen zaten vooran, dus achtergebleven renners waren vaak teruggeslagen knechten, of mannen die niet sterk genoeg waren vandaag. Uiteindelijk eindigt hij wel op bijna 5 minuten, niet verwonderlijk als je zoveel pech kent, en geen grote namen rond je hebt. Zelf denk ik dat Vanmarcke een goede beslissing neemt. In deze omstandigheden rijden houdt een risico in op ziek worden, of een valpartij die de rest van je voorjaar zou kunnen hypothekeren. Een 13e plaats had aan een palmares van Vanmarcke niets toegevoegd. Stoppen leek me, en lijkt me altijd in eendagswedstrijden waar je geen toegevoegde waarde meer kan betekenen, gepast. Renners hebben nu eenmaal nog doelen op een jaar.

0
GekkeHenkie 5 maart 2017 om 10:26

Daar zou ik nog wel bij willen zetten dat Vanmarcke al absoluut kopman is voor de vlaamse klassiekers, maar dat Felline nog concurrenten heeft voor het kopmanschap. Als je dan afstapt in die ene klassieker waar je als kopman bent gestart, kan het zomaar zijn dat je minder kansen krijgt in de rest van het seizoen.

0
Noud89 5 maart 2017 om 10:30

Dat is wel een goed punt gekkehenkie, felline heeft hier kunnen bewijzen dat hij in deze race de betere benen had tov stuyven. Dat kan zijn rol in andere klassiekers wel ten goede komen.

0
TomVD 5 maart 2017 om 11:08

Voor Vanmarcke lijkt dit me de beste beslissing. Gezien de pech was hij gisteren hoe dan ook kansloos voor de zege. Een renner met de status van Vanmarcke heeft er dan weinig aan om die krachten te gaan verbruiken voor een 10-15de plaats. Opgeven en een extra koersdag vandaag waar hij mss wel weer kan meedoen voor de zege of een ploeggenoot kan bijstaan voor de zege is dan verstandiger. en daar heeft de ploeg op zich ook meer aan.

0
Japsie 5 maart 2017 om 12:00

Wielrenners (topsporters) zijn vaak zenuwpezen. Een keer 100 km koers missen en alle alarmbellen gaan af. Nergens voor nodig.

0
Turtlehead 5 maart 2017 om 12:35

@Japsie: +1. Vanmarcke is een paniekvogel. Wel Omloop, geen Omloop, vooraan koersen, achteraan koersen…
Kiest dan ook nog voor een ploeg net een dwaas als manager…. Hij graaft zo zijn eigen graf ben ik bang. Maar mss wint hij wel vandaag of in Roubaix, dan heeft ie natuurlijk alsnog gelijk.

0
Dag Otto Lauritzen 5 maart 2017 om 13:03

Echt jammer voor Felline dat hij pech had. Was live aanwezig en de op de 7de strook zat hij erg ver achter. Op le Tolfe, de laatste strook, ging hij -bij wijze van spreken- erg sterk freewheelend naar boven. Die kon volgens mij perfect podium rijden. Beest! Maar ja, achteraf…

0
maklukzat 5 maart 2017 om 13:31

Dat VanMarcke vandaag weer een koers rijdt is natuurlijk een trainingstechnisch verhaal. Blijkbaar wil hij een flinke inspanning leveren dit weekend. Dat is gisteren niet gelukt.

0
Janjanssen98765 5 maart 2017 om 14:47

Het ligt in ieder geval niet aan de ploeg dat hij pech heeft, hij heeft het overal.
Als je trouwens ziet waar zijn ploeggenoten eindigen dan heb ik het idee dat hij het dit jaar weer alleen moet doen.

0
nederbelg 5 maart 2017 om 15:30

@Turtlehead
Paniek- én pechvogel helaas, een Vlaams archetype…

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone