Vanmarcke: “Na het voorjaar praten we over toekomst”

donderdag 14 april 2016 om 07:36
Vanmarcke: “Na het voorjaar praten we over toekomst”

Foto: Sirotti

Sep Vanmarcke en LottoNL-Jumbo zitten binnenkort om de tafel om zijn toekomst te bespreken. Dat vertelt de nummer vier van de voorbije Parijs-Roubaix aan Extra Time Sport. Vanmarcke heeft een aflopend contract, maar ontkent dat er al beslist is dat hij de ploeg gaat verlaten.

“De ploeg wil niet van me af”, stelt Vanmarcke. “Meteen na die berichten in de pers heeft ploegmanager Richard Plugge me al gestuurd om te zeggen dat die berichten helemaal niet klopten”, geeft hij aan. De partijen gaan binnenkort in gesprek. “Na Parijs-Roubaix had hij me ook al gezegd dat hij de komende weken wou praten en kijken om verder te gaan.”

Onder meer Trek-Segafredo en BMC worden gelinkt aan Vanmarcke. “Met mijn manager heb ik een afspraak om pas na het voorjaar echt te praten. Maar het kan dat mijn management nu al voorbesprekingen voert met andere ploegen of naar andere opties kijkt”, geeft hij aan.

Eigen trainers
Vanmarcke heeft de uitdrukkelijke wens met zijn eigen persoonlijke trainers te willen werken. De ploeg heeft aangegeven geen voorstander te zijn van deze aanpak. “Ik wil sowieso graag met mijn eigen trainers blijven werken”, aldus Vanmarcke. “Dat is de afgelopen jaren altijd een vereiste geweest en dat is altijd gelukt. Ik hoop dat dat zo zal blijven”, geeft hij aan.

“De trainers van LottoNL-Jumbo kunnen nu alles volgen. En als ze meer inspraak willen, dan kan dat perfect. Maar ik wil mijn persoonlijke trainers erbij. Dat is mijn houvast.”

Dit artikel delen:

28 Reacties

Hakkie2 14 april 2016 om 07:42

Ik denk dat geen enkele WT ploeg graag trainers buiten de ploeg om heeft, ook bij andere ploegen zal hij daar flink over moeten praten. Omdat TLJ dat tot nu toe wel heeft geaccepteerd, geef ik hem daar eigenlijk de grootste kans om op deze manier te blijven werken. Kan me bij bijvoorbeeld Trek niet voorstellen dat zoiets kan.

DeGroteMolen 14 april 2016 om 07:47

Sep gaat wss naar een ander team als je dit leest. Een team met meer allure, budget en ondersteuning. Logisch van Sep uit gredeneerd, het moet voor hem de komende 3 a 4 jaar gaan gebeuren.

krypton 14 april 2016 om 07:53

Als Vanmarcke vertrekt gaan we Lotto-Jumbo dus ook al niet meer van voren zien in het voorjaar (zou zo geen haalbare gelijkwaardige vervanger weten namelijk). Ik zou maar flink m’n best doen om hem te behouden als ik de ploeg was.

xistnc 14 april 2016 om 07:54

Dit bericht zegt vooral dat de toekomst van Sep helemaal open ligt. En daarnaast, dat de Telegraaf voor zijn beurt heeft gesproken zonder hoor en wederhoor toe te passen.

LaurentJalabert 14 april 2016 om 08:19

@DeGroteMolen wonderbaarlijk hoe je dat uit dit interview weet filteren! Ik lees hetzelfde als xistnc. Er wordt een beetje onderhandeld hier en daar en ook TLJ.

Midfieldgeneral 14 april 2016 om 08:20

In feite wacht Vanmarcke gewoon af wat Sagan doet. Zo lang Sagan niet tekent, zullen alle andere contractbesprekingen geblokkeerd zitten.

Kwouter 14 april 2016 om 08:21

Ik hoor/lees ook inderdaad dat alles open ligt. Maar iedereen die een beetje logisch kan nadenken weet wel hoe het zit en dat Sep houden een hele opgave/opoffering voor TLJ wordt.

Team Spaak 14 april 2016 om 08:37

@DeGroteMolen volgens mij is dat gewoon wat jij ervan denkt, want dit concludeer ik helemaal niet uit bovenstaand verhaal?

Alles hangt af van wat er in het gesprek tussen Sep en TLJ wordt besproken. Wanneer hij meer salaris kan krijgen en met zijn eigen trainers kan blijven werken, zou het best kunnen dat hij blijft. Misschien dat er ook nog een extra knecht aan hem kan worden beloofd?

Aan de andere kant is hij natuurlijk ook niet helemaal onmisbaar! Wanneer hij weggaat komt er ook weer een groot deel budget vrij, wat ook weer mogelijkheden geeft om misschien iets anders te doen…

Gesink4President 14 april 2016 om 08:38

Vanmarcke weg en Boom weer terug. En dan houden ze nog wat geld over. Ik neem aan dat Sep tegenwoordig een stuk duurder is dan Lars.

Sephiroth 14 april 2016 om 09:03

Laten we de speculaties over wie mogelijkerwijs een vervanger voor Sep zou zijn als hij eventueel dan toch wellicht vertrekt dit jaar naar een forum of apart topic verwijzen. Daar is al uitvoerig genoeg over gepraat.

Zoals ik het lees is idd alles open, en als wat Hakkie2 zegt over persoonlijke trainers waar is (had nibali dat niet ook bij astana trouwens), dan heeft TLJ nog zeker wel een kans. Ook de sponsoren zullen interesse hebben in het behoud van Sep. Hij geeft vrij duidelijk aan wat zijn hoofdeisen zijn.

Roosje 14 april 2016 om 09:04

Ik zou niet naar BMC gaan als ik Vanmarcke was. Natuurlijk een topploeg, maar Van Avermaet richt zich op dezelfde klassiekers en is ook absolute wereldtop op dat vlak.
Vanmarcke is zo goed dat de ploeg dan alleen voor hem moet rijden net als bij Cancellara of Sagan. Je ziet dat uiteindelijk toch de allersterksten overblijven (los van pech) en deze het onderling uitmaken wie de overwinning pakt. Dan is het goed om de rest van de wedstrijd een ploeg te hebben die voor jou rijdt.
Als je net onder de top zit (zoals Terpstra) kun je nog wel eens profiteren van een ploeg met meerdere toppers (Parijs-Roubaix 2014), als je echt bij de besten hoort, is dat minder het geval en maakt het je zelfs afhankelijk van anderen.

sooike 14 april 2016 om 09:22

Vanmarcke is bij TLJ de enige die een koers kan winnen en dat geldt dan ook nog voor een paar koersen per jaar. Hij geeft een verkeerde voorstelling van zaken als hij zegt dat er nog niets is beslist. De twee aanbiedingen die hij op zak heeft zijn voor hem veel aantrekkelijker dan het aanbod dat hij van TLJ zal krijgen. Het is netjes om tot na het voorjaar te wachten met een besluit, maar het is niet conform de waarheid. Vanmarcke heeft namelijk al lang beslist dat hij TLJ gaat verlaten.

vinnievidefietsen 14 april 2016 om 09:24

Waarom zou Sep ineens een stuk meer moeten kosten? Om de belangrijke prijzen die hij net niet heeft gepakt? Om het feit dat je hem alleen in het voorjaar ziet en de rest van het jaar amper? Goede renner die zeker nog een keer een topkoers gaat winnen, absoluut, maar hij moet ook niet naast zijn schoenen gaan lopen, omdat men zegt dat niemand harder over de kasseien dendert dan hij. Dan kan zo zijn, maar het gaat om de prijzen, dat is topsport.

Laatste man 14 april 2016 om 09:35

‘De ploeg heeft aangegeven geen voorstander te zijn van deze aanpak’. Hoe komen jullie hieraan redactie? De rest van het verhaal komt namelijk van Extra Time Koers en daar is dit niet gezegd.

Alles ligt nog open. In ieder geval zat de Telegraaf/Wieler Revue er flink naast.

sooike 14 april 2016 om 09:50

@ laatste man

Dat De Telegraaf er flink naast zat, moet nog blijken. Vaak zitten ze er wat wielrennen betreft namelijk niet zo vaak “naast”. Waarmee ik overigens absoluut niet wil beweren dat het een krant naar mijn zin is. Maar ze hebben iedere dag wel eigen nieuws op allerlei gebied en dat lang niet iedere krantenredactie hen nazeggen.

woutersluis 14 april 2016 om 09:55

@sooike: ja wat heeft vanmarcke allemaal gewonnen dan?

LyndaLid 14 april 2016 om 10:36
Quote:
Sooike: "Vanmarcke is bij TLJ de enige die een koers kan winnen"

Ja joh? Zoals wat dan? Meer dan Gesink bijvoorbeeld? Geloof het toch niet. Maargoed, je hebt een image om je aan te houden, dus vandaar deze uit de duim gezogen opmerking natuurlijk.

ON: Ze moeten er natuurlijk veel aan doen om hem te behouden, maar áls het mogelijk is om Boom terug te krijgen lijkt me dat nog beter. Niet in de laatste plaats omdat het een Nederlander is, en fans van TLJ toch liever Boom zien winnen dan Vanmarcke. Bovendien houd je dan wellicht ook nog wat salarisruimte over om andere renners te halen. Denk aan Slagter, Lammertink, Sinkeldam of Van Baarle..?

tendam 14 april 2016 om 10:54

@sooike
Vanmarcke is de kasseienspecialist bij uitstek, maar een koers winnen is nou net z’n probleem…

koos1 14 april 2016 om 11:00

Laten we hopen dat Vanmarcke bij Lotto-Jumbo blijft. In vorm is Vanmarcke toch en zekerheid voor een top uitslag in de kasseiklassiekers. Zonder Vanmarcke wordt het voor de klassiekers wel heel dun bij LTJ en vervangers zie ik niet zo snel die binnen het budget passen. Van Baarle, Boom etc. zijn goede renners maar geen zekerheden voor een top uitslag.
Mocht Vanmarcke vertrekken dan moet het haast wel Trek worden. Een belgische ploeg wil sep niet (dacht ik), BMC heeft al Van Avermaet en andere ploegen zie ik niet zo snel met een klassiekersploeg.

jan jansen 14 april 2016 om 12:02

Meestal gaat het zo dat als een renner in het nieuws komt met een eventuele transfer, dit eerst ontkent wordt maar later toch waar blijkt te zijn.
Vanmarcke ontkent niet dat er misschien voorbesprekingen zijn geweest maar hij is gehouden om hier niet verder over te spreken.
Conclusie; volgend seizoen fietst hij elders

Theokik 14 april 2016 om 12:17

Ik kan het me maar moeilijk voorstellen dat een renner als Sep zo in de belangstelling zou staan.

Met alle respect voor zijn prestaties en klasse, is het gewoon geen afmaker. Als je zo vaak erbij zit in de finale (van grote tot kleine koersen), maar je kunt eigenlijk nooit winnen, dan ben je volgens mij geen afmaker/topper.

Misschien moet hij inderdaad eens andere trainers krijgen, om solo-rijden/sprinten/afmaken onder de knie te krijgen.

Volgens mij had hij bijvoorbeeld in P-R een uitstekend presterend team trouwens, niets mis mee.

Laatste man 14 april 2016 om 12:23

Ernaast ja. In ieder geval moet hij niet weg van de ploeg en gaan ze nog praten. Daarnaast kwam het Nieuwsblad ook met onzin. Ze zitten er met alles geregeld naast, omdat ze zoveel roepen..

GreenDay 14 april 2016 om 13:08

De Belgische lotto heeft zijn zaken op orde met Roelandts, Gallopin en Benoot. Etixx gaat Vanmarcke niet contacteren, daar ben ik vrij zeker van. Die mikken op Degenkolb of Sagan, de afmaker die ze missen. Katusha heeft Kristoff. Bij Lotto NL-Jumbo blijven is volgens mij wel een optie: niet de absolute topploeg onder hem, maar wel degelijke "ik-ga-door-het-vuur"-knechten zoals Wynants, Van Asbroeck en anderen. Eén kopman, en de rest offert zijn kansen op voor hem. BMC (Van Avermaet, Oss), Astana (Vanmarcke is niet de persoon die voor het grote geld kiest zonder andere overwegingen mee in beschouwing te nemen) worden het ook niet, dus als hij transfert zie ik maar één mogelijkheid: Trek. Cancellara weg, en samen met Stuyven en Theuns (bij die twee is er nog veel groeipotentieel) slag om slinger demarreren en de koers hard maken.

Sephiroth 14 april 2016 om 14:06

Trek is idd de enige logische optie, maar als trek kan kiezen tussen John beton en Sep.. dan is het makkelijk. Sep naar Giant lijkt me niet een echte vooruitgang.

elke weg, speculaties terzijde: Jan jansen, het gebeurt ook vaak zat dat er roddels komen en iemand uiteindelijk toch niet gaat. Dus conclusie, ach 50% kans dat je gelijk hebt :D

Mooie_Mario 14 april 2016 om 16:09

Verdient Lotto-Jumbo dan geld met het verkoop van Sep, net zoals in de voetbalwereld? Of is het einde contract en dan vrij ergens anders fietsen? Met andere woorden, heeft Lotto-Jumbo financieel een voordeel als Sep weg gaat (los van minder salaris te betalen)

  • 1
  • 2

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone