Vanmarcke: “Na het voorjaar praten we over toekomst”
Foto: Sirotti
donderdag 14 april 2016 om 07:36

Vanmarcke: “Na het voorjaar praten we over toekomst”

Sep Vanmarcke en LottoNL-Jumbo zitten binnenkort om de tafel om zijn toekomst te bespreken. Dat vertelt de nummer vier van de voorbije Parijs-Roubaix aan Extra Time Sport. Vanmarcke heeft een aflopend contract, maar ontkent dat er al beslist is dat hij de ploeg gaat verlaten.

“De ploeg wil niet van me af”, stelt Vanmarcke. “Meteen na die berichten in de pers heeft ploegmanager Richard Plugge me al gestuurd om te zeggen dat die berichten helemaal niet klopten”, geeft hij aan. De partijen gaan binnenkort in gesprek. “Na Parijs-Roubaix had hij me ook al gezegd dat hij de komende weken wou praten en kijken om verder te gaan.”

Onder meer Trek-Segafredo en BMC worden gelinkt aan Vanmarcke. “Met mijn manager heb ik een afspraak om pas na het voorjaar echt te praten. Maar het kan dat mijn management nu al voorbesprekingen voert met andere ploegen of naar andere opties kijkt”, geeft hij aan.

Eigen trainers
Vanmarcke heeft de uitdrukkelijke wens met zijn eigen persoonlijke trainers te willen werken. De ploeg heeft aangegeven geen voorstander te zijn van deze aanpak. “Ik wil sowieso graag met mijn eigen trainers blijven werken”, aldus Vanmarcke. “Dat is de afgelopen jaren altijd een vereiste geweest en dat is altijd gelukt. Ik hoop dat dat zo zal blijven”, geeft hij aan.

“De trainers van LottoNL-Jumbo kunnen nu alles volgen. En als ze meer inspraak willen, dan kan dat perfect. Maar ik wil mijn persoonlijke trainers erbij. Dat is mijn houvast.”

RIDE Magazine
28 Reacties
Sorteer op:
14 april 2016 16:20
@ mooie_Mario


Verkopen van renner / contract afkopen komt extreem weinig voor in wielrennen. Kittel heeft dit vorig jaar gehad.

Maar contract van Sep is aflopend, daar zit het hem in
14 april 2016 20:17
@sooike: volgens mij komt de enige overwinning van TLJ dit jaar niet van Vanmarcke. Of kijk jij ergens anders wielrennen?

On: vind Vanmarcke een van de weinige toppers bij deze ploeg, dus jammer als hij weg zou gaan. Als ik alles zo lees is er nog lang niks beslist, behalve volgens de chocoladeletterkrant.
14 april 2016 23:01
Als je tussen de regels door leest is alles al beslist

Reacties zijn gesloten.