Vanmarcke mikt op goed najaar

Vanmarcke mikt op goed najaar

foto: Sirotti

donderdag 6 juli 2017 om 08:50

Waar vrijwel alle ogen gericht zijn op de Tour de France, haspelt er ook een peloton in Oostenrijk een rittenkoers af. Sep Vanmarcke is na een proloog en drie etappes de trotse leider in de Österreich Rundfahrt. De 28-jarige Belg hoopt er de basis te leggen voor een goed najaar. “Dit is een goed teken met het oog op wat nog komen moet”, zegt hij tegen Sporza.

‘Goed zijn tot en met WK’
Vanmacke kijkt met veel ambitie uit naar het najaar. “Ik gebruik deze ronde vooral als voorbereiding op wat nog komen moet dit najaar. Dat is het belangrijkste. Vanaf de Eneco Tour wil ik goed zijn tot en met het WK in Bergen. Daartussen liggen met de GP’s van Plouay, Montréal en Québec nog een paar belangrijke afspraken.” De Belg kende een door pech getekend voorjaar, waarin een derde plek in Omloop Het Nieuwsblad zijn beste resultaat was. Vanmarcke kwam tijdens de Ronde van Vlaanderen zwaar ten val, waardoor hij niet finishte en ook Parijs-Roubaix moest missen.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Il Cavaliere 6 juli 2017 om 09:04

En daarom zal Vanmarcke nooit een grote renner worden. Rijdt liever in een C-koers dan in de Tour.

0
Secondant 6 juli 2017 om 09:27

Vanmarcke hoort in het voorjaar standaard bij de (top)favorieten. Heeft door diverse redenen nooit een klassieker gewonnen, maar heeft ook de nodige pech gehad. Onder meer dit jaar. Al is een aantal van zijn valpartijen wel te danken aan zijn stuurmanskunsten. Ik zie Vanmarcke later zeker nog wel een grote vis pakken later.

Wat betreft dit najaar: hij focust waar hij zich op moet focussen. De Eneco Tour en het WK. Op het WK vrees ik alleen dat hij moet knechten achter Gilbert en Greg.

0
nederbelg 6 juli 2017 om 09:31

Hopelijk resulteert het ook in een paar overwinningen. Want de ereplaatsen stapelen zich weer op voor Mr. Regelmaat.

0
Retro Lex 6 juli 2017 om 09:34

Binck Bank tour ipv Eneco

0
nederbelg 6 juli 2017 om 09:38

Werd geciteerd, en ik kan me inderdaad moeilijk voorstellen dat je als renner nu al vlotjes ‘de Binck Bank tour’ zegt zonder dat je meteen je mond wil gaan spoelen… redactie kan natuurlijk een (bedoelt: de BB tour) toevoegen.

0
xistnc 6 juli 2017 om 09:41

kan > moet

Sep kan met een goed najaar zijn klassiekerseizoen niet goedmaken. Maar hij kan wel de hoop levend houden dat het ‘m volgend jaar eindelijk wél wordt.

0
nederbelg 6 juli 2017 om 09:46

@secondant
Op het WK meegaan in een vlucht op twee ronden van het einde met een type Rolland of Cummings, rekenen en krachten sparen voor het juiste moment, dan kan het… Maar ja, we hebben het over Sep, kwistig in de inspanning…

0
TykkeThor 6 juli 2017 om 09:54

@Il Cavaliere
Startte tussen 2013 en 2016 vier keer achter elkaar in de Tour maar dat geheel terzijde.

0
Jean Dumas 6 juli 2017 om 10:12

Die verdient nu wel eens een mooie eendagsprijs (Hamburg, Plouay, Parijs-Tours).

0
dnDaris 6 juli 2017 om 10:41

28 pas. Ik heb het idee dat hij al over zijn hoogtepunt heen is. Ik geloof niet dat hij ooit een monument gaat winnen.

0
Mathieu Moller 6 juli 2017 om 11:54

Van Avermaet had op deze leeftijd ook nog niet zo veel grote dingen gewonnen. Misschien dat Vanmarcke ook wel zo’n omschakeling krijgt.

0
achilles 6 juli 2017 om 21:19

Tja problematisch blijft dat hij snel is, maar quasi al zijn concurrenten sneller zijn. Kristoff-Sagan-Degenkolb hoeft geen betoog. Van Avermaet ook wel duidelijk sneller, ook Stybar en Naesen kunnen een sprintje rijden.

Dan moet je al naar de streep met een renner genre Benoot of Terpstra en dan is het nog afwachten. En het is ook niet de renner om een solo van 20 kilometer op te zetten.

Onmiskenbare kwaliteiten, maar zonder explosiviteit is het zoveel moeilijker om een koers te winnen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone