Vanmarcke kampt met ribklachten in aanloop naar Roubaix: “Gaat wel beter”

Vanmarcke kampt met ribklachten in aanloop naar Roubaix: “Gaat wel beter”

foto: Sirotti

zaterdag 7 april 2018 om 12:11

Sep Vanmarcke mag zondag weer over zijn favoriete kasseien razen. De Belg van EF Education First-Drapac kwam in het verleden al een paar keer dichtbij de overwinning in Parijs-Roubaix. Hij hoopt dit keer wél de hoofdvogel af te schieten, al sukkelde hij de laatste dagen wel met ribklachten. In gesprek met Sporza gaat Vanmarcke hier dieper op in.

In de E3 Harelbeke viel Vanmarcke een eerste keer op zijn ribben, gevolgd door een tweede valpartij in de Ronde van Vlaanderen. “Hierdoor voelde ik me de voorbije dagen slecht, omdat mijn ribben serieus pijn deden. Nu gaat het echter beter. Ik heb nu nog twee dagen volle rust. Ik hoop er zondag uiteindelijk weinig tot geen last van te hebben.”

De vraag die op iedereens lippen ligt, is of Quick-Step Floors zondag te kraken is. Vanmarcke denkt dat dit mogelijk is, maar beseft ook dat er wat geluk bij komt kijken. “Zij blijven met vier sterke mannen in de finale over, terwijl andere ploegen dan maximaal 3 renners kunnen uitspelen. Ik zeg niet dat ze sowieso zullen winnen, maar ze kunnen in de finale wel met meerdere renners spelen.”

Over kritiek Sagan: “Misschien durven weinig renners er tegenin te gaan”
Vanmarcke heeft tot slot ook nog wel een mening over de kritiek van Peter Sagan, die na de Ronde van Vlaanderen klaagde over een gebrek aan samenwerking tussen de favorieten. In het programma Extra Time Koers haalde oud-renner Tom Boonen vervolgens uit naar de wereldkampioen, door te stellen dat hij zelf een sleper is.

Vanmarcke heeft begrip voor beide kemphanen. “Sagan heeft gelijk dat er samengewerkt moet worden. Maar Boonen heeft eveneens een punt. Tijdens de Ronde laat iedereen hem achteraan uitrusten, tot hij versnelt. Dat is een vreemde actie van de rest, inclusief mezelf. Het is de drievoudige wereldkampioen, misschien durven weinig renners er tegenin te gaan”, aldus Vanmarcke.

Dit artikel delen:

8 Reacties

assen 7 april 2018 om 12:23

Er zijn maar drie echt goede QSers, al kan Lampart wel winnen vanuit een ontsnapping.

Zet m op Vanmarcke, er is geen Belg die ik de zege meer gun.

0
Baukema Tomoulin 7 april 2018 om 12:39

Nouja, Senechal zou in enkele andere ploegen ook gewoon kopman kunnen zijn volgens mij. Dus ze zijn met 2 topfavorieten (Terpstra, Gibert) 2 outsiders (Stybar, Lampaert) en Senechal kan hier ook gewoon top 20 rijden.

0
ah-ja 7 april 2018 om 12:56

Wolven vs schapen

0
Chaba 7 april 2018 om 14:25

In de RVV zie ik Stybar ook als een topfavoriet samen met Terpstra en Gilbert.

0
Gilberto 7 april 2018 om 18:52

Als jij zo kort nog last van je ribben heb, ga je echt Roubaix niet winnen.

0
Paymans 7 april 2018 om 19:27

Vanmarcke komt net iets te kort om een grote koers te winnen of het moet in een sprint zijn. Een echte motor om een jagende groep achter zich te houden heeft hij niet….

0
Thijs E 7 april 2018 om 21:15

Vanmarcke ontbeert de zadelvastheid en het geluk om een kasseienklassieker te winnen

0
Team Spaak 7 april 2018 om 21:48

Ligt het nou aan mij of heeft Sep elk jaar wel iets in aanloop naar PR??

0

Headlines

Populair

Materiaalzone