Boonen scherp op kritische Sagan: “Hij is zelf een sleper”

Door Koen Middendorp, donderdag 5 april 2018 om 09:36

foto: ASO

Aan de tafel van Extra Time Koers werd er ingegaan op de kritiek die Peter Sagan uitte na de Ronde van Vlaanderen. De wereldkampioen klaagde na afloop van de klassieker over een gebrek aan samenwerking tussen de favorieten. Een verwijt dat bij Tom Boonen duidelijk in het verkeerde keelgat schoot. “Hij is diegene die altijd zit te slepen”, is de Belg bijzonder scherp op zijn ex-collega.

Sagan mopperde na afloop van de Ronde over een gebrekkige alliantie tussen de favorieten, waardoor uiteindelijke winnaar Niki Terpstra zijn voorsprong kon uitbouwen. Volgens Boonen raken de woorden van Sagan kant noch wal. “Hij moet niet zeuren over een gebrek aan samenwerking. Sagan kijkt zelfs steeds de kat uit de boom, komt dan één keer naar voren en gaat dan met zijn handje zwaaien. Het is echt een sleper.”

“Ik kom goed met hem overeen, en het is een enorm goede renner. Hij doet ook niks verkeerd door te profiteren van andere ploegen, maar dan moet je achteraf niet zeuren dat ze niet ronddraaien. Vooral niet als je zelf de kantjes eraf rijdt”, windt Boonen er geen doekjes om.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties