Kijk WielerFlits Live #16 met Jeroen Vanbelleghem & Tom Stamsnijder terug

woensdag 11 mei 2016 om 20:30
Kijk WielerFlits Live #16 met Jeroen Vanbelleghem & Tom Stamsnijder terug

WielerFlits Live #16

Na de vreugde van de succesvolle start van de Giro d’Italia in Gelderland heerste nu verdriet door het overlijden van Gijs Verdick. In WielerFlits Live wisselden vanavond beide emoties elkaar af.

Onze studiogast was Eurosport-commentator Jeroen Vanbelleghem. Hij is dagelijks als commentator te horen tijdens de liveverslagen van de drieweekse door Italië. Met hem blikten we uitgebreid terug én vooruit op het roze spektakel.

De stelling van de week had betrekking op roze truidrager Marcel Kittel. De Duitse sprinter heeft aangegeven de Giro voortijdig te zullen verlaten. [poll id=”238″]

Verder spraken we live vanuit Italië met Tom Stamsnijder via Skype. Dit en nog veel meer, vanavond vanaf 20 uur live op YouTube.

Wil je niets missen? Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

32 Reacties

billi 10 mei 2016 om 15:28

Leuke gasten vandaag, en beide ook direct betrokken bij de giro, actueel, klasse.

Belkinrabo 10 mei 2016 om 15:39

eens een soort van schorsing van 30 dagen na einde ronde van deelname

Jari1977 10 mei 2016 om 15:47

Ben het ook eens met de stelling, maar valt natuurlijk niet te controleren.

Daan° 10 mei 2016 om 17:47

Niet eens, tenzij je wilt dat renners als Kittel en Greipel helemaal niet meer naar de Giro komen. Het deelnemersveld zal een stuk minder zijn in de Giro als je afstappers gaat aanpakken.

Purito 10 mei 2016 om 18:25

Jaja, Jeroen! Ik ga kijken! :)

Onie 10 mei 2016 om 19:38

Oneens, om de reden die Daan aangeeft. Daarbij aangetekend dat ik wel graag zie dat de afstappers het startrecht wordt ontnomen in andere koersen zolang de Giro duurt.

123poetertjes 10 mei 2016 om 19:51

Tof, de Eurosportbelg! En de irritante krullenbol is ook weer terug.:)

Wat de stelling betreft: oneens want het is een loze sanctie.
Je kan altijd wel een pijntje veinzen, zo'n regel zal dus niet echt ergens toe leiden. De enige manier om 'm uit te voeren is om elke renner voor elke etappe door een onafhankelijke arts laten keuren, maar voor 200 renners heb je nogal veel doktoren nodig en voor die paar gevallen is dat een beetje overdreven.

Daarnaast gebeurt het niet zelden dat teams met incomplete selecties aan kleinere rondes of eendagskoersen starten terwijl een deel van de selectie op trainingskamp is. Dat is feitelijk ook niet zo heel anders dan dit, dus die regels moet je dan ook verscherpen. En dan krijg je dat ploegen helemaal niet meer afreizen naar dit soort rondjes.

En puntje bij paaltje wordt de ploeg al een beetje gestraft in de vorm dat ze een renner minder hebben.

Wheely 10 mei 2016 om 19:56

Ik zit er klaar voor! Succes en veel plezier. :)

Wheely 10 mei 2016 om 19:58

Stelling: nee wat een onzin zeg, als ze afstappen is dat hun eigen verlies. Dan doe je toch lekker niet mee.

Striga 10 mei 2016 om 19:58

Vanbelleghem mijn favoriete Vlaamse wielercommentator op Eurosport!

Verweggistan 10 mei 2016 om 19:59

Inderdaad, beter Kittel en Greipel een paar dagen in je wedstrijd dan geen Kittel en Greipel in je wedstrijd. In de Vuelta stapt(e) traditioneel ook iedereen af met oog op het WK. Je mag al niet in een andere koers starten die gelijktijdig is met de ronde waar je bent uitgestapt (tenzij de organisatie van die koers er mee instemt) wellicht kun je dat nog wat aanscherpen, maar ik heb er echt geen probleem mee als een renner aangeeft dat hij maar een halve ronde meedoet.

123poetertjes 10 mei 2016 om 20:03

@Jeroen
Het is af en toe behoorlijk zwaar om drie uur vol te lullen, zeker als je in je eentje een biljartvlakke rit in pakweg Californië moet doen. Heb je in dit soort gevallen al tot in de puntjes een draaiboek gemaakt met alles dat je wil zeggen, of blijft alles improviseren en ter plekke opzoeken?

Romāns Vainšteins 10 mei 2016 om 20:06

Ik ben het hardgrondig ON-eensch ! met de stelling en daarnaast is het totaal onuitvoerbaar > wie gaat de controle betalen of Kittel nou echt een griepje heeft / leeg is of 'onterecht' uitstapt, en wie bepaalt dat ? Belachelijk idee om de afstappers 'aan te pakken'.

Verweggistan 10 mei 2016 om 20:35

Youri gaat klop krijgen

Verweggistan 10 mei 2016 om 20:37

Kirsipuu stapte altijd af in de Tour.

Wheely 10 mei 2016 om 20:38

Puntje voor Jeroen!

klootje kriekeljon 10 mei 2016 om 20:42

Idee voor de quiz: vertel een korte anekdote of bekend verhaal zonder de naam van de renner te noemen en laat daar naar raden. Genoeg verhalen in deze sport.

123poetertjes 10 mei 2016 om 20:43

Volgens mij wil Daan° graag commentator worden. Is maar een donkerbruin vermoeden hoor, kan me vergissen. :)

Die_Rooie 10 mei 2016 om 21:01

Leuke aflevering. Giro helaas gemist vandaag, leuk om zo nog wat actualiteiten mee te pakken! Bedankt.

Wheely 10 mei 2016 om 21:04

Van mij mogen jullie elke avond live tijdens de Giro. Wel slordig dat er gedacht werd dat Amador nog kort stond, foei! Verder chapeau.

123poetertjes 10 mei 2016 om 21:05

Toffe gast die Vanbelleghem. Sommige voorgaande gasten moesten echt de hele tijd op sleeptouw genomen worden door Maxim, maar Jeroen kon zich prima in de discussie mengen waardoor dit misschien wel de meest natuurlijk lopende uitzending tot dusver was. Al was er nu natuurlijk wel plenty of gespreksstof.

Youri, zoals je gewend bent nog even een stukje Garderobeflits. Mooi shirt! Zo in combinatie met de spijkerbroek een beetje een Lampresausje.

Wheely 10 mei 2016 om 21:15

Vanbelleghem is een goede gast en scoort bij ook nog eens de punten voor de tofste outfit. Zag er hip uit. Het roze staat Nick en Youri wel prima overigens.

klootje kriekeljon 10 mei 2016 om 21:16

Even een klein puntje van kritiek: ik merk dat jullie het onderling wel erg vaak eens met elkaar zijn in de uitzendingen. En ook met de gasten.

Nick doet dat al vaak echt heel goed, als met 3 man het gesprek wat dreigt voort te kabbelen gooit hij iets in het gesprek wat de dynamiek even verandert. Nu zie ik eigenlijk te vaak een uur lang alle hoofden overeenstemmend ja-knikken. Het ligt er aan wat WF wil, maar ik denk dat dat wel iets scherper mag worden.
Vandaag leek er bijv. van Maxim een andere mening te komen over Dumoulin maar dan slikt hij op zo’n moment vaak zijn woorden in. Misschien omdat er afgesproken is dat hij vooral aangever is?
Nu zie je toch vooral dat het Youri is die zijn mening over van alles en nog wat geeft, op overigens een prima wijze, maar zet iemand naast Youri (voor wie hij niet teveel ontzag heeft) en het wordt meteen een heel stuk spannender.
Die jongen die een keer gepresenteerd heeft ipv Maxim was echt een goede toevoeging toen hij gast was bijv. Hoeft helemaal niet iemand te zijn die altijd dwars ligt, maar wel iemand die net een andere insteek heeft zelfs al heb je de zelfde mening.

Verder, weer een uur met plezier gekeken.

iLLan 10 mei 2016 om 21:30

@poetertjes, ja mooi van Daan :) Ik vind het wel grappig dat je online toch wel mensen kan leren kennen.

Ik vond het weer heerlijk om te kijken tijdens de afwas. En die Jeroen is echt een prettige gast om naar te luisteren. Ik had vandaag voor het eerst Eurosport aan en vond het ook al erg prettig om naar te luisteren, ik vind het een heerlijke commentator. Wat mij betreft kan hij nog een keertje terugkomen.

Dondersje 10 mei 2016 om 22:50

weet ik eindelijk hoe die eurosport commentator eruit ziet hahah, dacht altijd dat eht een oudere saaie man was. Blijkt het een jonge man te zijn van mijn leeftijd. Leuke uitzending btw

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair