Kijk nu WielerFlits Live met Michael Boogerd, Peter Koning en Fabio Jakobsen terug

dinsdag 16 mei 2017 om 23:00

De eerste negen dagen van de Giro d’Italia zijn achter de rug en het klassement is op zijn kop gezet. Er was genoeg te bespreken over wat er allemaal gebeurd is de afgelopen week, over Quintana, de Nederlanders, stilstaande motoren en nog veel meer. Deze week waren Michael Boogerd en wielrenners Peter Koning (Aqua Blue Sport) en Fabio Jakobsen (SEG Racing Academy) te gast in de uitzending.

Jakobsen won zondag de Ronde van Noord-Holland en behaalde daarmee zijn vierde seizoenszege. We praten met hem over zijn opmars naar de top. Koning rijdt dit seizoen voor Aqua Blue Sport. Hoe kijkt hij terug op zijn eerste seizoenshelft?

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

33 Reacties

schipperaar 15 mei 2017 om 14:09

Maxim zou je de renners naar hun eetpatroon kunnen vragen, benieuwd of ze nog altijd vasthouden aan het pasta dieet en wellicht ook de vraag of verkennen van een (slot)klim wel of geen zin heeft, bij voorbaat dank.

Maxim Horssels 15 mei 2017 om 14:31

Zeker! We gaan je vraag behandelen.

Poeksel 15 mei 2017 om 14:33

Het al dan niet onsportief zijn van het doorrijden van Movistar wordt vast ook onderwerp van gesprek?

jp.vanoosterhout 15 mei 2017 om 14:48

wat onsportief !!! hadden ze allemaal moeten wachten tot ze allemaal weer staan,dit is koers movistar was al kilometers aan de kop aan het sleuren ..gewoon jammer van kelderman,thomas,landa,yates

yoeri 15 mei 2017 om 15:06

Movistar ging wel ineens tweemaal zo hard rijden op het moment dat de renners vielen. Maar ik heb Quintana sowieso niet hoog zitten, die moet het van zulk soort momenten hebben. Tijd cadeau krijgen van de organisatie, valpartijen of defecten. Daarnaast was dit wel iets anders dan een gewone valpartij, maar een valpartij veroorzaakt door de organisatie. Toen Yates vorig jaar door de omvallende boog (organisatie) viel in de tour, hij op voorsprong reed en Quintana al op meer dan een halve minuut achterstand reed van het groepje daarachter (en alleen maar meer zou verliezen), toen kreeg Quintana dezelfde tijd als Yates en de rest. Bah. Ik kan het fout hebben, maar volgens mij niet. Daarnaast was er nogmaals een incident met Froome en Porte, wie reed er op achterstand en kreeg dezelfde tijd? Weer diezelfde Quintana.

reusjen 15 mei 2017 om 15:10

Aan Fabio Jakobsen:
Wat was zijn reden om voor SEG te gaan rijden, er vanuit gaande dat hij meerdere opties had.

schipperaar 15 mei 2017 om 15:22

Misschien ook de vraag aan Boogie waarom een giro de tour in de weg zou zitten of juist niet.

JaJuist 15 mei 2017 om 15:52

Voor Fabio, dit jaar lijkt hij echt de stap gemaakt te hebben om ook echt heel aanwezig te zijn in koers. Hij is meer dan z’n sprint in de koersen waar die nu rijdt, onderweg is het ook een sterke renner geworden. Hoe verklaart Fabio die ontwikkeling. (Als hij die zelf ook zo ziet) Gewoon meer inhoud door leeftijd, of is daar specifiek aan gewerkt. En hoe dan? Was de Slag om Norg hier een omslagpunt in? Hoe ziet hij zich als renner in de toekomst?

tdcbolide 15 mei 2017 om 16:26

Vraag aan Boogerd: is de valpartij van Thomas, Kelderman en Yates​ ook niet te wijten aan een gebrek van solidariteit in het peloton, de voorste renners hadden toch signalen kunnen uitsturen dat die motor daar stond? Tenslotte was het peloton ook nog maar een goede zestig man groot

Kaasjekaas 15 mei 2017 om 16:51

Zorgen vermogensmeters het peloton soms voor gevaar? Als je de hele tijd naar je meter kijkt kan je niet zien of er ineens een motor voor je neus stil staat, of maakt het niet veel uit?

Wheely 15 mei 2017 om 17:00

Heerlijk, ik kijk er naar uit op deze rustdag!

Wielrennertje 15 mei 2017 om 18:19

Denken jullie dat net zoals we vorig jaar bij Froome in de Vuelta zagen, zoveel naar hun meter gaan kijken dat ze zich gewoon laten lossen omdat ze anders te veel wattages trappen dan wat ze vooraf hadden uitgedacht? Dus dat ze veel meer hun eigen koers rijden?

rolei 15 mei 2017 om 18:20

Denken jullie dat het roze na de tijdrit nog weggegeven gaat worden aan een vluchter om van de druk af te zijn?

De Kromme 15 mei 2017 om 18:22

De terechte vraag is inderdaad of de organisatie moet ingrijpen (al dan niet tijdens de race of achteraf)? Motor hoorde bij de organisatie, veel renners, ploegen, sponsoren etc. benadeeld. Zit tussen de rondes geen gelijke lijn in, zoals Yoeri hierboven terecht noemt. Waarom in de Tour wel en hier niet? Heb zelfs geen excuses of verklaring voorbij zien komen (kan ook langs me heen zijn gegaan).

Verweggistan 15 mei 2017 om 18:41

Vraag aan Jakobsen of hij voor volgend jaar al een aanbieding heeft van een profploeg en waar hij zichzelf volgend jaar ziet. Een tussenstap bij Roompot of direct al door naar Lotto-Jumbo of Sunweb?
En of hij het niet vervelend vond bij het interview met TVNoordHolland na de streep dat de verslaggever eerst drie keer zijn naam vroeg; die had zich toch veel beter moeten voorbereiden? ;)

En aan Peter Koning de vraag hoe het is om te koersen in Iran, zijn die wedstrijden heel goed georganiseerd of is het regelmatig chaos troef?
In Iran won hij een etappe, hoe is dat, hoe gaat dat er aan toe? Volgens mij leeft het daar enorm, heeft hij daar wat van meegekregen? En is het waar dat die Iraniërs allemaal als brommers omhoog rijden?

klootje kriekeljon 15 mei 2017 om 19:19

Vraag aan Boogerd: hoe gaan renners (in een grote ronde) om met een ploeggenoot die als een natte krant rijdt en totaal geen vorm heeft? En wat kan zo’n renner nog als meerwaarde hebben voor de ploeg/kopman behalve bidons halen?

Krentenbol 15 mei 2017 om 19:48

Ik vind Boogerd zo’n verademing aan tafel, met alle respect voor de rest van de tafelgasten en presentator, maar ik kan 5 kwartier in een uur naar Boogerd luisteren. Heerlijk om hem horen te vertellen maar ook zijn kijk op alles. Moet ook écht een geweldige man zijn om als ploegleider te hebben. Wanneer mag hij weer in de auto stappen?

Wheely 15 mei 2017 om 20:03

@Krentenbol
Mee eens! En een hele goede vraag…
Wanneer mag je weer als ploegleider aan de slag Michael Boogerd?
#WFLive

Stoempert 15 mei 2017 om 20:28

Alle gasten zijn op tijd!

TykkeThor 15 mei 2017 om 20:32

Boogerd is inderdaad een verademing, zowel aan tafel als in de commentaarcabine. Wat zullen ze blij zijn bij de NOS dat ze door hun zogenaamde ‘schone’ beleid nu zitten opgescheept met Joris van den Berg.

Wheely 15 mei 2017 om 20:43

Diehard wielerfans represent! :p

Javier 15 mei 2017 om 20:44

Inderdaad, top aanwinst van Wielerflits om Boogerd te strikken!
Ook ik vind hem fantastisch.

Lache net met de presentator.. “die uitslag klopt toch niet..?”

maklukzat 15 mei 2017 om 21:06

Fabio Jakobsen is ook een goede gast. Praat makkelijk en weet waar hij het over heeft.

Gabriel Melching 15 mei 2017 om 21:08

Ben ik de enige die het opvalt dat er vooral veel vragen zijn aan Fabio Jakobsen?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.