Kijk nu WielerFlits Live met Dion Beukeboom, Bobbie Traksel en Michael Boogerd terug

vrijdag 27 oktober 2017 om 08:00

Het was het weekend van de veldritten van Boom en Koksijde, de Europese kampioenschappen wielrennen en ook de Aziatische najaarswedstrijden op de weg. Deze onderwerpen kwamen allemaal langs de laatste WielerFlits Live van dit seizoen. Te gast waren baanwielrenner Dion Beukeboom en oud-wielrenners Bobbie Traksel en Michael Boogerd.

Dion Beukeboom was een van de Nederlanders die meedeed aan het EK baan in Berlijn, maar tot een medaille op de individuele achtervolging kwam hij niet. Wel gaat Beukeboom in 2018 een gooi doen naar het werelduurrecord van Bradley Wiggins. Hij sprak uitgebreid over zijn ambitieuze plannen richting die recordpoging.

Bobbie Traksel hoor je regelmatig op Eurosport als commentator, maar hij is ook bestuurlijk betrokken bij de VVBW en de UCI. Als organisator schoof hij aan om te vertellen over het Wielerpassie festival, dat komend weekend in Rosmalen gehouden wordt.


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

26 Reacties

Mathieu Moller 23 oktober 2017 om 12:05

Vraag aan Dion: wat voor wegprogramma rijd je in aanloop naar de recordpoging? Of rijd je überhaupt niet op de weg?

HoofdIsVrij 23 oktober 2017 om 13:42

Vraag aan Dion: Prikt Dion een vaste datum of kijkt hij ook naar de weersomstandigheden en baseert hij op basis daarvan wanneer hij gaat rijden? Ik begreep dat de warmte/wind etc. een behoorlijke invloed kunnen hebben.

Sephiroth 23 oktober 2017 om 14:32

Vraag aan Bobbie: is er een commentator (ongeacht de taal) die je als voorbeeld haar toen je begon? En heb je net zo een kaartenbak systeem als de cauwer ( of was dat Wuyts?). Als laatste wat betreft becommentariëren voor Boogerd en traksel: wat is de grootste do en don't?

Laatste voor traksel: heb je wel eens last van belangenvermenging tussen je ambassadeur functie en commentator?

Mwielerfan 23 oktober 2017 om 16:19

Aan traksel: deed je ook commentaar bij de wind editie van Gent wevelgem? En dacht je toen veel aan je kbk overwinning en dat je graag ook gent wevelgem in zulke barre omstandigheden had meegedaan?

Ook nog: wat heb je bereikt als vakbondsman voor de renners? En waarom ben jij een goede vertegenwoordigder? Beter dan anderen die dat ook zouden willen. Hoe is de samenwerking met bugno? (Die is ook iets vergelijkbaars toch) en met de uci?
Ik heb nog steeds het gevoel dat de uci nauwelijks naar renners luisterd. Er is een weer protocol maar wedstrijd commissarissen negeren dat regelmatig. Het totale amateurisme bij juryleden lijkt me ook iets waar de uci nauwelijks stappen in maakt.

Mwielerfan 23 oktober 2017 om 16:24

Aan boogerd: zijn het vooral renners die weinig in hun eigen programma in te brengen hebben die naar China gaan? Of waren er in jouw tijd veel renners echt gemotiveerd om deze koersen te rijden.
Ik snap zelf niet echt wat zo’n mollema daar doet, behalve als een soort bedrijfsuitje a la curaçao.

Ook boogerd: jij stopte meestal na wk / lombardia. Wanneer begon je dan weer met trainen? Hebben renners nu evenveel vakantie als toen?

Mwielerfan 23 oktober 2017 om 16:27

@Dion waarom ben jij volgens die wetenschapper zo geschikt voor wereld uur record? Ben je dan ook geschikter dan een subtopper in worldtour tijdritten a la campenaerts oid?

Blaudzun 23 oktober 2017 om 17:12

Waarom moet Wielerflits week in week uit van die no-no’s als Dion Beukeboom en Bobbie Traksel uitnodigen? Michael Boogerd is top en met hem nog wel anderen, maar wat voor de rest aanschuift bij Wielerflits is echt ver onder de maat.

schipperaar 23 oktober 2017 om 17:13

@hiv
Goeie vraag, op hoogte kan het ook heel benauwd zijn waardoor je naar adem hapt, barometer stand lijkt van groot belang. Wind misschien wel int voordeel in een ovaal maar kunnen baanrenners uberhaupt rechtsom rijden of worden ze dan een beetje misselijk?
Dion lijkt een goeie stroomlijn te hebben overigens, heel veel succes met je voorbereiding.

girardengo 23 oktober 2017 om 17:25

@Blaudzun
Waarom ver onder de maat? Nogal cru gesteld dit.

Zjoske 23 oktober 2017 om 17:38

Juist interessante gasten. Ben erg benieuwd naar het verhaal en de voorbereiding van Dion.
Op elk festival Blaudzun tegenkomen begint wel te vervelen.

Verweggistan 23 oktober 2017 om 18:16

Ik vond het inderdaad juist leuk dat WF met vooral Beukeboom op de actualiteit inspeelt.

Mathieu Moller 23 oktober 2017 om 18:34

@Blaudzun
Renners als Dumoulin, Kruijswijk, Mollema of Gesink komen door het jaar heen al in talloze interviews aan het woord en hebben in een programma als WFLive misschien minder “nieuwe” dingen in te brengen dan onbekendere renners als Ruijgh of Beukeboom.

Mwielerfan 23 oktober 2017 om 20:46

Leuk filmpje over tour. Slechte grappen maar wel om gelachen

rein_w 23 oktober 2017 om 23:04

Erg goede gasten, veel variatie.

LucasR 24 oktober 2017 om 00:13

Inderdaad leuke gasten! Ik vind Traksel niet zo’n goede commentator, maar als gast hier vond ik ‘m wel van toegevoegde waarde! Kwam veel beter uit zijn woorden.

teunster 24 oktober 2017 om 09:45

Haha Blaudzun… een renner uit de actualiteit mét hersencellen (die kan ik trouwens nog niet goed destilleren uit jouw reactie) en een oud coureur/commentator/vakbondbestuurder/UCI lid… waar heb je het over. Boogerd vind ik ook top inderdaad.

schipperaar 24 oktober 2017 om 09:46

Ben toch benieuwd of je bij lage druk(1000mb) per definitie harder rijdt dan bij hoge druk(ca 1040mb maar zuurstofrijker), had leuk geweest om daar wat dieper op in te gaan al lijkt Dion geen druk te kennen.
Belachelijk dat die Britten in snookerbaas Bradley meer zien dan in de gestroomlijnde Dion, lijkt zelfs een 62 buitenblad rond te kunnen krijgen.

Romāns Vainšteins 24 oktober 2017 om 09:51

Dan gewoon een 65 geven en met strak gelaat beweren dat het een 62 is, scheelt meters.

schipperaar 24 oktober 2017 om 10:03

Zeg maar gerust 2 km en t verschil merkt hem geeneens met zijn aerodyn van een submarine en de power van een ijsbreker.
Zou leuk zijn mochten we hem samen met wf wat kunnen steunen want het lijkt een dure grap zonder.

HoofdIsVrij 24 oktober 2017 om 10:58

Goede uitzetting met mooie insights van Traksel over het systeem.

Mooi seizoen heren! Met Boogerd als zeer prettige stamgast. Ga zo door!

Maxim Horssels 24 oktober 2017 om 11:07

Bedankt voor het kijken én reageren! De interactie met jullie en zeker ook jullie input (vragen, kritieken, opmerkingen etc.) zijn en blijven altijd zeer welkom. WielerFlits Live stopt eventjes, maar op Youtube en hier op de site gaan we gewoon verder werken aan de groei van WielerFlits.

Mwielerfan 24 oktober 2017 om 12:39

Aah jammer dat het ophoud. Ben vaste kijker geworden. Vreesde albast de winter wat te weinig actualiteit zou brengen.
Was weer erg leuke aflevering, ik vind jou als presentator erg gegroeid afgelopen jaar. Vooral vanaf de break lijkt het steeds natuurlijkerte gaan.
Ik vond afgelopen weken de quiz leuk. Maar boogerd is eigenlijk te goed. Misschien moeten de andere gasten samen tegen boogerd? Tenzij het ook met youri is, die bood mooi partij.

Mwielerfan 24 oktober 2017 om 12:42

Eens met lucas over taksen trouwens. Vond hem albast stukken beter dan als commentator.
Zn punten wat betreft zijn vakbondsgebeuren vond ik wat slap. Zeggen dat anderen zich uit moeten spreken? Hij moet dat toch juist doen? Ik snap dat je wel gesteund wil worden maar die steun hoeft toch niet via de pers? Laat hem maar lobbyen en steun verzamelen als een echte vakbondsman. Nu lijkt het meer hobbyen en afwachten.

Mwielerfan 24 oktober 2017 om 12:43

*traksel

GroteSmurf 24 oktober 2017 om 18:29

Dank voor de geweldige uitzending en een geweldig seizoen … fijne gasten wederom !

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair