Van Wilder (6e) toont goede klimbenen in Giro, maar heeft gemengde gevoelens
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 23 mei 2023 om 18:28

Van Wilder (6e) toont goede klimbenen in Giro, maar heeft gemengde gevoelens

Ilan Van Wilder wist zich dinsdag in de Giro d’Italia nog maar eens te onderscheiden bergop. De 22-jarige Belgische klimmer reed in de bergetappe naar de Monte Bondone naar een keurige zesde plaats. Een goede uitslag voor Van Wilder, maar na afloop waren er toch gemengde gevoelens.

Van Wilder klom in de finale met de wereldtop mee omhoog op de flanken van de Monte Bondone. “Het was een lastige dag, maar ik had wel goeie benen. Op het moment dat UAE Emirates versnelde met Vine en Ulissi wist ik dat ik moest lossen en tempo moest rijden. Dat heb ik de afgelopen twee seizoenen geleerd en dat werkt heel goed, want er hebben weer veel jongens zichzelf opgeblazen en die heb ik dan opgeraapt”, citeert Het Nieuwsblad. “Ik kon mijn inspanning dan doortrekken tot na de finish.”

Van Wilder is dus prima op dreef, maar baalt nog altijd van het feit dat zijn kopman Remco Evenepoel moest afhaken met een coronabesmetting. “Ik denk nu vooral: mocht Remco hier nog geweest zijn, dan had hij een mooie steun gehad aan mij. Maar het is wat het is.”

Door de opgave van Davide Ballerini is Soudal Quick-Step overigens nog maar met twee renners in koers: Pieter Serry en Ilan Van Wilder. Eerder gaven kopman Remco EvenepoelJan HirtMattia CattaneoJosef Cerny en Louis Vervaeke al op.

Van Wilder hoopt wel Rome te halen. “Ik ben een klein beetje verkouden en zo, dus het is belangrijk om goed te herstellen. Ik ben gewoon blij dat ik meedoe. Ik probeer te genieten, ook al is dat niet gemakkelijk. Ik ben blij dat ik goeie benen heb.”

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
24 mei 2023 00:30
Rijdt een prima koers, maar waarom zo blijven hangen in het balen dat Evenepoel er niet is. We zijn al meer dan een week verder. Je kunt blijven hangen in dat gevoel of je juist richten op wat er nu allemaal wel kan. Beetje jammer
23 mei 2023 18:37
Tenenkrommend interview met Eurosport-nobody Jan Derksen, die voor etappe de lolbroek probeerde uit te hangen na de opgave van Ballerini.
    23 mei 2023 18:39
    Aan de andere kant reageerde van Wilder ook wel overdreven geïrriteerd op een (mislukt) grapje.
    23 mei 2023 18:45
    Ergens is het ook wel grappig als je met z'n tweeen het team bent. Veel plek in de bus, en als je lost dan lost meteen de halve ploeg. Zijn best wel leuke grappen over te maken.

    En Van Wilder: die mag denk ik best trots zijn op waar hij staat. Jammer dat hij in de tijdrit bewust heeft laten lopen, anders had ie echt wel op een mooie plek gestaan in het klassmement. Als je uiteindelijk op deze manier top 10 zou kunnen rijden in een loodzware ronde, dan mag je meer dan tevreden zijn lijkt me.
    23 mei 2023 20:20
    Zonder te laten lopen in de tijdrit had ie niet zoveel ruimte gekregen in de vlucht waarin in 6min pakte.
    23 mei 2023 22:46
    @davban naast wat Steven aangeeft hebben de zware omstandigheden er ook voor gezorgd dat driekwart van de mensen die begonnen zijn met top 10 ambities al naar huis zijn of zwaar gehavend rondfietsen. Van Wilder eindigt hier in de groep met de op papier vierde en vijfde adjudant van Thomas en ver achter de eerste adjudant van Roglic.
23 mei 2023 19:13
Van Wilder laat zien dat hij het wel kan. In tegenstelling tot wat enkele duistere figuren hier te melden hadden nadat hij in het begin van de Giro zogezegd niet meekon bergop in de finale.
    Kon hij toch ook niet? Heeft in begin veel tijd verloren. Dat hij het in zich heeft, daar twijfelt volgens mij niemand over.
23 mei 2023 21:30
@Xistnc: Derksen hebben we niet bij het wielrennen, Hermsen wel. En van Wilder doet het erg goed, wat meer glimlachen mag wel bij zijn prestaties, hij komt wel bloedserieus over voor zo'n jonge gast. En gewoon gaan voor je eigen kans nu Remco er niet is in plaats van te sippen. Wat dat betreft zeker knap, bij ieder interview voor de start lijkt het net of ie gaat opgeven en dan rijdt hij iedere keer weer sterk.
    23 mei 2023 22:41
    Inderdaad ja, hij probeert iets te veel de grote mond van Remco te kopiëren. Maar die heeft niet alleen de prestaties om het waar te maken maar ook sowieso een wel charismatische persoonlijkheid.

Reacties zijn gesloten.