Van Vleuten voelt zich goed in aanloop naar Luik-Bastenaken-Luik

Van Vleuten voelt zich goed in aanloop naar Luik-Bastenaken-Luik

foto: ASO

vrijdag 20 april 2018 om 11:45

Annemiek van Vleuten trekt zondag met het nodige zelfvertrouwen naar de start van Luik-Bastenaken-Luik. De 35-jarige renster maakt onderdeel uit van de selectie van haar werkgever Mitchelton-Scott, die bestaat uit vijf deelneemsters.

Van Vleuten laat op de ploegsite weten dat het ook uitkijken is naar haar Australische ploeggenote Amanda Spratt, die zowel in de Amstel Gold Race (derde) als de Waalse Pijl (vijfde) haar topvorm etaleerde. “Spratty heeft dit jaar echt een stap gezet. Ik kijk er dan ook naar uit om samen met haar te koersen. We hebben deze week de route verkend, en ik hou echt van de finale”, aldus Van Vleuten.

Afgelopen woensdag maakte Van Vleuten in de Waalse Pijl lange tijd kans op de zege, maar op de laatste passage van de Muur van Huy moest ze toch buigen voor onder meer haar landgenote Anna van der Breggen. Toch put ze naar eigen zeggen vertrouwen uit deze prestatie.

“Ondanks dat ik woensdag op mijn schouder viel, put ik erg veel vertrouwen uit mijn optreden. Mijn klimtijd op de Muur van Huy was namelijk veel sneller dan die van vorig jaar. Dit laat zien dat ik in vorm ben. Daarnaast ligt Luik me nog iets beter vanwege de langere beklimmingen”, stelt de Nederlandse hoopvol.

Selectie flag-au Mitchelton-Scott voor flag-be Luik-Bastenaken-Luik 2018
flag-au Jessica Allen
flag-au Jenelle Crooks
flag-au Amanda Spratt
flag-nl Annemiek van Vleuten
flag-nz Georgia Williams

Dit artikel delen:

5 Reacties

Mwielerfan 20 april 2018 om 11:52

Zo sympathiek en een stuk spontaner dan avdb. Zie haar graag giro en wk winnen dit jaar dus doe lbl er ook maar bij. Was vorig jaar de sterktste al in giro maar helaas niet gewonnen.

Bikeage 20 april 2018 om 12:29

Grote kans dat de wedstrijd een stuk spannender wordt dan bij de mannen. Ik gun het Annemiek wel!

Jacco van Stierop 20 april 2018 om 12:31

Inderdaad een hoge knuffelfactor.

Jan 20 april 2018 om 13:26

Verdienen een schijntje bij winst tov de mannen …

Hoebele 20 april 2018 om 19:19

@Jan Niet alleen missen ze prijzengeld, ze krijgen ook nog eens 0,0 minuten uitzendtijd, net als in Waalse Pijl. Hun salaris wordt tenslotte betaald door sponsors die exposure willen.

Hoop dat Annemiek de hegemonie van Boels kan doorbreken zondag!

Headlines

Materiaalzone

Populair