Van Vleuten: “Voelde me heel goed in de regenboogkleuren”

vrijdag 13 juli 2018 om 08:43
Van Vleuten: “Voelde me heel goed in de regenboogkleuren”

foto: Orange Pictures / Dick Soepenberg

Annemiek van Vleuten kwam gisteren in de Giro Rosa compleet uitgeput over de finish na de klimtijdrit. Maar goede benen en de regenboogtrui die haar vleugels gaf, bezorgden haar toch maar mooi de ritwinst en de roze leiderstrui.

“Het was heel erg zwaar, maar ik heb met mijn ploeg veel tijd gestoken in deze tijdrit” zei Van Vleuten, die als één van de weinige rensters de klimtijdrit naar Alpe Gera Di Campo Moro durfde aan te vliegen op haar tijdritfiets. “We deden een tijdje geleden een uitgebreide verkenning en besloten toen dat het een beetje een onconventioneel parcours was voor de tijdritfiets, maar ik denk dat het niet uitmaakte welke fiets ik gebruikte. Ik had goede benen en dat was wat ik nodig had voor deze rit.”

“Ik voelde me heel goed in de regenboogkleuren. Ik ben niet overtuigd van de tijdsverschillen, maar ik gaf alles en ik was helemaal op bij de finish. Maar natuurlijk ook superblij”, aldus Van Vleuten. “Na de etappe van gisteren was ik vol vertrouwen en ik voel me echt goed. Het is geweldig dat al het harde werk zijn vruchten heeft afgeworpen.”

De Nederlandse van Mitchelton-Scott heeft in het algemeen klassement 2’53” voorsprong op haar ploeggenote Amanda Spratt. Ashleigh Moolman staat op de derde plaats op 2’54”. De Giro Rosa duurt nog tot en met zondag.

Dit artikel delen:

5 Reacties

TomDJ 13 juli 2018 om 09:44

Wat een gigantisch gat geslagen met die fantastische tijdrit.

Wheely 13 juli 2018 om 09:47

“ik ben niet overtuigd van de tijdsverschillen” zegt ze. Ze pakt hier twee en een halve minuut op de nummer twee… Of bedoelt ze dat het niet klopt?

Bertvd 13 juli 2018 om 10:30

Allemachtig joh. Je zult concurrente zijn. Dan voel je je toch ook een figurante?

Hoebele 13 juli 2018 om 10:53

@Wheely Ik vermoed dat ze de tijdsverschillen bedoelt die ze onderweg te horen kreeg.

havana 13 juli 2018 om 11:37

Moet frusterend zijn om tegen haar te koersen, mienegoeiegod wat een klasbak.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair