Van Vleuten moet zes maanden lang de koers missen

dinsdag 2 oktober 2018 om 08:10
Van Vleuten moet zes maanden lang de koers missen

foto: Sirotti

Annemiek van Vleuten is er langer uit dan verwacht. Op haar eigen website schreef Van Vleuten dat het ongeveer drie maanden duurt voordat ze weer kan trainen, vanwege haar gebroken knie. In het tv-programma Peptalk voegt de Giro-winnares daar aan toe: “Volgens de arts duurt het nog wel zes maanden voor ik mijn eerste wedstrijd weer kan rijden.”

Van Vleuten kwam vroeg in het wereldkampioenschap ten val. Toch werd ze met haar gebroken knie nog zevende. Direct na de finish bracht een MRI-scan het slechte nieuws. “Het is gewoon een botbreuk en daar staat normaal zes tot acht weken voor. Bij mij als topsporter gaat dat helaas niet sneller dan bij een ander”, aldus Van Vleuten, die de komende vier tot zes weken met haar been in een brace moet.

De laatste jaren lijkt de 35-jarige renster wat minder last te hebben van valpartijen. Haar erelijst puilt uit van de zeges, met dit jaar onder andere La Course, Giro Rosa en het wereldkampioenschap tijdrijden. Maar het gruwelijke moment in Rio de Janeiro, toen Van Vleuten in winnende positie van de weg schoot, staat velen nog op het netvlies. “Vallen hoort bij wielrennen. De timing was weer slecht”, vertelt Van Vleuten. “Als je dat niet meer wilt, moet je stoppen met wielrennen.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Wheely 2 oktober 2018 om 08:17

Wow wat heftig weer.

tendam 2 oktober 2018 om 08:21

Pffff… als ze straks die Olympische titel pakt in Tokyo is het haar wel zo ongelooflijk gegund, niet normaal. Ze krijgt het verdorie niet cadeau.

HoofdIsVrij 2 oktober 2018 om 09:08

In 2020 is ze al 37… Is dat niet wat te oud?

platteprijs 2 oktober 2018 om 09:24

Valverde is 38 en heeft in zijn carrière volgens mij veel intensiever gekoerst.

Romāns Vainšteins 2 oktober 2018 om 11:35

Nee. Dit is lichamelijk net zo’n taaie en mentaal net zo’n toegewijde.

LB117 2 oktober 2018 om 09:49

Ze is pas begonnen op haar 24e dus heeft nog 2 a 3 jaar te gaan..;)

Hoebele 2 oktober 2018 om 10:26

Totaal geen ‘slechte timing’ volgens mij. Iedereen reageerde op haar aanval, maar niemand kon meer reageren op VDB. Het koersverloop zou dus niet anders zijn geweest. Ze heeft haar 2e regenboog binnen en als je dan toch 6 maanden aan de kant moet staan, is nu het ideale moment. Al denk ik dat zij er met haar wilskracht al eerder weer in topvorm in.

Cayolle 2 oktober 2018 om 11:10

Ik denk dat ze met ‘slechte timing’ bedoelt dat ze, als ze valt (met gevolgen), dat dat altijd (ook in de laatste OS) in een erg belangrijke wedstrijd is en dus op het slechtst mogelijke moment is. Verder ben ik met je eens dat je beter nu 6 maanden ‘aan de kant kan staan’ dan bijvoorbeeld vanaf april/mei.
Dat het koersverloop hetzelfde zou zijn als ze niet zou zijn gevallen is misschien wel waarschijnlijk (zij zou als eerste aanvallen en haar demarrage is in de regel iets minder explosief dan die van VdB, dus waarschijnlijk had ze inderdaad niet iedereen direct losgereden), maar nooit helemaal zeker. Misschien was ze zonder val veel sterker geweest en had ze veel langer kunnen doortrekken ..
Overigens neemt dit voor mij niets weg van de indrukwekkende prestatie van Van der Breggen. Ben nog steeds aan het ‘nagenieten’…

Mwielerfan 2 oktober 2018 om 13:34

Misschien had ze zonder val wel het gat dicht gereden toen het nog anderhalve minuut was. Als je niemand in je wiel hebt mag je best achtervolgen

Marcel1112 2 oktober 2018 om 15:39

Dat gevoel heb ik ook. Ik kan me haast niet voorstellen dat de Nederlandse tactiek niet zou zijn de twee veruit beste rijdsters ter wereld op het podium te krijgen, zonder elkaar in de weg zitten natuurlijk.

Headlines

Materiaalzone

Populair