Van Vleuten na winst op Izoard: “Ik wilde het niet op een sprint aan laten komen”

donderdag 20 juli 2017 om 14:33
Van Vleuten na winst op Izoard: “Ik wilde het niet op een sprint aan laten komen”

Foto: ASO

Annemieke van Vleuten imponeerde vandaag tijdens La Course op de Izoard. De Nederlandse ontsnapte op de slotklim van haar medevluchters en soleerde naar de overwinning. “Ik wist dat als ik de Giro-benen van tien dagen terug zou hebben, ik gewoon goed moest zijn”, vertelde zij na afloop aan de NOS.

“Vijf kilometer voor het einde wilde ik even testen hoe ze waren”, kijkt ze terug. “Ik zat nog best wel makkelijk in het wiel en wilde het niet aan laten komen op een sprint”, geeft ze aan. “Met de achtervolging van zaterdag in het achterhoofd leek het mij beter om vroeg te gaan in plaats van lang te wachten. Het is wel lekker dat ik nu iets voorsprong heb.”

Van Vleuten is dolgelukkig met haar overwinning. “Ik denk dat ik vanavond niet goed kan slapen. Dit is zo’n grote wedstrijd voor ons. Ik hoop dat het een vervolg gaat krijgen in de vorm van een meerdaagse. Op zo’n klim wint de sterkste bergop. Ik ben blij dat ik dat was en ben er erg trots op. Eerder was ik een klassieke renner. Wanneer je ergens in gelooft, kom je heel ver.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

DeLuiaardVanLimburg 20 juli 2017 om 14:37

edit redactie: bedankt, aangepast

Chaba 20 juli 2017 om 15:05

Erg sterk gereden. Ik ben benieuwd of ze stand kan houden in de tijdrit.

Sephiroth 21 juli 2017 om 07:37

Eigenlijk bizar sterk gereden, cyclingnews meld dat haar strava tijd de derde snelste was van die dag na barguil en Bardet. Natuurlijk zullen er nog een paar toppers missen, maar toch, dat is best wel netjes gereden. (verschil in vermoeidheid weet ik, desalniettemin)

Hoebele 21 juli 2017 om 09:19

AnnemiekE?

peervaneynthoven 21 juli 2017 om 10:50

Genoten van de beklimming en vooral van de prestatie van Annemiek van Vleuten, maar als 2 vrouwen zoals Been en Slappendel het commentaar leveren haak ik af. Wat een “naaikransje”! Hebben die dames in de gaten dat ze ook mannen voor het vrouwenwielrennen warm moeten maken? Veel “gebabbel” over vrouwenzaken, maar vooral steeds klagen dat het vrouwenwielrennen niet serieus wordt genomen terwijl ze juist nu de gelegenheid krijgen om te rijden voor een “miljoenen publiek met volop aandacht. Hoe verzint ES de combinatie van juist deze 2 vrouwelijke commentatoren! Juist om mannen ook te enthousiasmeren is “ander” /beter commentaar nodig.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone