Van Vleuten na tweede eindzege Giro Rosa: “Droom die uitkomt”

zondag 14 juli 2019 om 19:43
Van Vleuten na tweede eindzege Giro Rosa: “Droom die uitkomt”

foto: Cor Vos

Voor de tweede keer in haar carrière heeft Annemiek van Vleuten de Giro Rosa gewonnen. Dat deed de kopvrouw van Mitchelton-Scott op haar 35ste en op haar 36ste. Haar soevereine overwinning van dit jaar noemt ze speciaal. “Het is een droom die uitkomt”, aldus Van Vleuten.

“Het is zo cool om weer te winnen, zeker omdat ik mij een beetje beter voelde dan vorig jaar. Ik was zo relaxed vandaag met de ploeg om mij heen. Het was een fantastische Giro Rosa”, zegt Van Vleuten na de rit naar Udine, die gewonnen werd door Marianne Vos. “Vorig jaar won ik voor het eerst en nu weer. Het was een heel groot doel dit seizoen en om het dan zo af te maken is heel speciaal.”

“We waren honderd procent voorbereid en we hebben zo hard gewerkt, dan is het mooi dat het zich zo uitbetaalt met de winst”, aldus de rozetruidraagster, die ook nog een bergrit en de klimtijdrit won. “Je voelt iets van druk, maar dan is het juist nog specialer.” In het algemeen klassement werd Anna van der Breggen tweede en Van Vleutens ploeggenote Amanda Spratt derde.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Franco Ballerini 14 juli 2019 om 20:01

Droom die uitkomt is natuurlijk volgend jaar een gouden plak in Tokio. Ik hoop het van harte.

Erica-de-moeder-van-Niki 14 juli 2019 om 20:11

Wat een klasse toch. En met Vos en Van de Breggen die etappes winnen, zijn de NL vrouwen echt dominant geweest. Zou mooi zijn als er rond het wielrennen ook eens een Oranje Leeuwinnen sfeer ontstond, want dat zou niet meer dan terecht zijn inmiddels! Wat daarbij waarschijnlijk wel nodig is, en helaas nog ontbreekt is een Tour de France voor vrouwen…..

Brabander 14 juli 2019 om 20:31

Die prestaties worden totaal niet op waarde geschat iig. Dan is er weer 'geen niveau' omdat er een paar bovenuit steken. Je zou je als Nederlander bijna gaan schamen voor de overmacht.
Het was natuurlijk totaal niet spannend deze Giro, maar dat is echt de topklasse van Van Vleuten en Vos

Alto 14 juli 2019 om 21:06

Een op en top prof!

sooike 14 juli 2019 om 22:16

Wat een klasbak. Een prestatie die zwaar wordt onderschat in eigen land. De NOS had tot vanavond niet eens een beeld van deze loodzware wedstrijd, maar juffrouw De Graaff maakt het vanavond natuurlijk goed met een imponerend gesprek in dat vreselijke programma De Avondetappe. Laat je door haar gezwets niet van de wijs brengen Annemiek, echte kenners schatten jouw prachtige prestatie wel op waarde !

Cire 15 juli 2019 om 08:06

2 maal eens met Sooike,
Enorme prestatie van Van Vleuten natuurlijk en -off topic- wat een ergernis die De Graaff. Met Mart was er de laatste jaren al niet doorheen te komen maar zij weet dat met speels gemak te evenaren, ik ben afgehaakt. De video’s op de NOS brengen uitkomst, dat dan weer wel.

mtber_1978 15 juli 2019 om 07:23

Zo jammer dat dit niet te volgen was live. Interessanter dan de Tour die veeal voorspelbaar is…

Headlines

Materiaalzone

Populair