Van Vleuten na Tour of Norway terug naar Livigno: “Om mezelf weer op te laden”

maandag 16 augustus 2021 om 11:09
Van Vleuten na Tour of Norway terug naar Livigno: “Om mezelf weer op te laden”

foto: Cor Vos

Annemiek van Vleuten verzekerde zich afgelopen weekend van de eindzege in de Ladies Tour of Norway. De olympische kampioene tijdrijden zag haar overwinning niet meer in gevaar komen in de slotetappe naar Halden.

Van Vleuten was ’s ochtends zonder enige nervositeit opgestaan voor de slotetappe, vertelde ze op de website van haar ploeg Movistar. “Ik wist namelijk dat ik me met deze meiden om mij heen veilig kon voelen, en ik kwam vervolgens nooit in de problemen. Het is goed om de ploeg altijd om me heen te hebben. Met de grote rondes en de Tour de France die er in 2022 aan komen, liet deze ploeg zien dat ze precies weten wat ze moeten doen. Ik hoefde ze niets te vertellen.

Het was super om met ze te koersen en ik was heel trots op hun werk. Op het finale-circuit was het nogal hectisch, maar het was fijn om de ploeg daar steeds van voren te hebben. Dat heeft me echt geholpen. Als er al plannen waren om daar nog wat tijd te pakken, lieten we de andere ploegen zien dat we vooraan konden blijven”, liet de 38-jarige Nederlandse tevreden weten.

foto: Cor Vos

‘Jammer dat er geen zware koersen meer op de kalender staan’
Van Vleuten gaat nu terug naar het Italiaanse bergdorp Livigno. “Niet echt voor een hoogtestage, maar meer om mezelf weer op te laden. Ik moet mijn motivatie zo hoog mogelijk houden voor de rest van het seizoen. Ook wil ik de tijd nemen om te beseffen wat ik heb bereikt en plezier hebben in het trainen. Het is jammer dat er geen echt zware koersen meer op de kalender staan.

Het WK tijdrijden (op 20 september, red.) is een groter doel voor me de komende maanden. Daarnaast ben ik ook van plan om de wegkoers op het EK wielrennen (11 september) te doen. Die koers vindt namelijk plaats dichtbij waar ik in Italië verblijf. Ook wil ik The Women’s Tour (4-9 oktober) te rijden en mijn seizoen af te sluiten met de Ronde van Drenthe (23 oktober).”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Turtlehead 16 augustus 2021 om 12:27

Het is wat je ontspannen noemt. De Seychellen kan ik me ook iets bij voorstellen, de buit is wel binnen dit jaar. Fanatieke sportvrouw dit!

0
Michelangelo 16 augustus 2021 om 13:04

Het gerucht gaat dat ze ook slaapt op een spijkerbed. En dat ze daardoor zoveel meer pijn kan verdragen dan haar concurrentes die hun nachten doorbrengen op een zacht matrasje.

Maar zonder gekheid, inderdaad een geweldige en bijzondere sportvrouw. Waarbij ik ergens hoop dat niet te veel jonge meiden door haar geinspireerd raken, want ik denk dat haar aanpak voor niet al te veel mensen de weg naar gezond succes is.

0
Willem Kieft 16 augustus 2021 om 14:04

Waar lees jij Seychellen?

0
Eljorro 16 augustus 2021 om 14:16

Door al die stages steekt ze er ver bovenuit. Veel andere rensters hebben de middelen niet.

0
Mwielerfan 16 augustus 2021 om 14:46

Tsja topsport is nu eenmaal niet gezond. De marathon noemen we toch ook niet ongezonder dan 10km? Of klimmers met hun ziekelijk lage gewicht ongezonder dan tijdrijders?

0
Derierre de la course 16 augustus 2021 om 16:02

Wanneer je haar IG stories ziet vanuit Livigno snap ik die ontspanning wel hoor. Ze heeft daar een soort van eigen biotoopje waar ze optimaal tot rust kan komen maar ook ongestoord kan trainen.

0
roeleur 16 augustus 2021 om 20:20

Zou niet weten waarom jonge meiden die plezier beleven aan trainingskampen en toewijding niet evenveel gezond succes zouden kunnen behalen als deze liefhebster. Anderen willen dan weer liever dichter bij huis en haard en appeltaart. Ieder zijn meug.

0
roeleur 16 augustus 2021 om 12:44

Geen WK op de weg voor Annemiek?

0
Mwielerfan 16 augustus 2021 om 14:46

Women’s tour, waar is die? Lijkt me iets voor de redactie om toe te voegen

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone