Van Vleuten looft organisatie na zege: “Ze namen onze veiligheid zeer serieus”

vrijdag 24 juli 2020 om 08:30
Van Vleuten looft organisatie na zege: “Ze namen onze veiligheid zeer serieus”

foto: Cor Vos (archief)

Annemiek van Vleuten schoot donderdag raak bij de herstart van het wielerseizoen, in de Emakumeen Nafarroako Klasikoa. Een bijzondere wedstrijd door de omstandigheden, die de nodige problemen voor de organisatie met zich meebracht.

Niets dan lof had de Nederlandse wereldkampioene na afloop dan ook over voor deze organisatie: “Ze namen met het organiseren van deze wedstrijd onze veiligheid zeer serieus. Het was ook erg veilig en ze zorgden ervoor dat iedereen werd getest. Ik ben dus erg blij met deze dag.”

Door de zege in Emakumeen Naffroako Klasikoa is Van Vleuten dit seizoen nog ongeslagen, nadat zij eerder ook naar de overwinning soleerde in de Omloop Het Nieuwsblad. “Het is een droomstart”, gaat zij verder. Na twee wedstrijden heb ik twee keer gewonnen. Dat kan niet beter!

Solo naar zege
Van Vleuten soleerde donderdag naar de zege voor Mavi Garcia en Anna van der Breggen. Alhoewel de Nederlandse renster van Mitchelton-Scott het parcours had verkend, had ze niet gedacht dat de wedstrijd op deze manier zou uitpakken.

“Ik ben twee dagen geleden nog teruggekomen van een hoogtestage”, zo eindigt ze op de website van haar ploeg. “Dus ik wist niet hoe de benen zouden voelen en ik was ook een beetje nerveus. Ik dacht niet dat ik zou kunnen winnen, zeker ook niet omdat Lucy Kennedy en Amanda Spratt de kopvrouwen waren. Maar dat ik nu solo win, dat is geweldig!”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Romāns Vainšteins 24 juli 2020 om 09:30

A ja, nu gaan we een lange periode met coronastatements na koersen tegemoet.

Maillot à Pois 24 juli 2020 om 10:16

Romans, nu zit je al dagen op elke reactie en statement ivm Corona te reageren.
Je hebt een punt, want ook al behoor ik tot de mensen die denken dat er nog heel wat afgelast gaat worden, voel ik niet de behoefte om dat telkens te herhalen.

Maar jouw niet-aflatende reacties worden onderhand even vermoeiend. Je doet wat je wil natuurlijk, maar als je vindt dat corona geen topic moet zijn, waarom maak je er dan zelf voortdurend een topic van door te blijven reageren?

Brabander 24 juli 2020 om 10:32

Ik snap hem wel hoor. Tis gewoon overkill. Corona dit, corona dat, corona zus, corona zo

Maillot à Pois 24 juli 2020 om 10:48

Ga ik mee akkoord, het is overkill.
Dus ik snap hem ook wel.
Alleen vind ik dat hij de overkill nog verder in de hand werkt door steeds te reageren.
(Zoals ik nu ook, dus daar stop ik bij deze weer mee ;-) )

Brabander 24 juli 2020 om 10:51

@ Maillot: daar heb je wel een punt. Maar kan het zelf ook maar moeilijk laten :)

Pol 24 juli 2020 om 16:16

Deze man heeft overal verstand van, economie alle sporten die er zijn ook heeft hij heel veel verstand van T.V. rechten sportverslaggevers enz enz. Maar van een sport heeft hij geen verstand en dat is wielrennen.

Voorgeborchte 24 juli 2020 om 09:40

Wat een mop! Vos haar ploeg is nog uit koers gestapt omdat de organisatie eerst de niet-geteste teams mee wou laten rijden…

jan jansen 24 juli 2020 om 10:09

Idd, het team van Vos lijkt me geloofwaardiger. Niet meedoen is een moeilijke beslissing

Gilberto 24 juli 2020 om 11:33

Prima dat Lucinda Brand kritiek uit op de UCI indeze die ‘de boel in de steek liet’

Headlines

Materiaalzone

Populair