Van Vleuten hervat competitie met oog op Ronde van Vlaanderen

dinsdag 2 april 2019 om 12:12
Van Vleuten hervat competitie met oog op Ronde van Vlaanderen

Annemiek van Vleuten - foto: Cor Vos

Annemiek van Vleuten trok na haar indrukwekkende overwinning in de Strade Bianche naar Tenerife voor een hoogtestage. In Dwars door Vlaanderen keert de Wageningse weer terug in het peloton. Volgens het persbericht van haar ploeg Mitchelton-Scott gebruikt Van Vleuten deze doordeweekse semiklassieker ter voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen.

“Na de Strade Bianche ben ik meteen vertrokken voor een hoogtestage. Zeker na mijn knieblessure dacht ik die zeker nodig te hebben om weer op niveau te raken. Na Strade Bianche begon ik te denken dat het misschien toch niet zo nodig was, maar ik ben naar Tenerife gegaan om me voor te bereiden op de Ardennenklassiekers en de Ronde van Vlaanderen. Het waren twee goede trainingsweken”, blikt van Vleuten terug.

Nu kijkt de tweevoudig wereldkampioene tijdrijden er erg naar uit om weer te gaan koersen. “De voornaamste reden dat ik deelneem aan Dwars door Vlaanderen is omdat ik denk dat het zeer belangrijk is om voor de Ronde van Vlaanderen al met het team te hebben gereden. Het is goed om weer het koersgevoel te hebben opgedaan”, vindt Van Vleuten, in 2011 nog winnares van de Ronde van Vlaanderen.

De 108 kilometer lange 1.1-koers stond vorig jaar ook op het programma van Van Vleuten: “Vorig jaar waren de omstandigheden vreselijk. Ook dit jaar ziet het er nog niet zo goed uit, dus het zal echt klassiekerweer worden. We hopen er een mooie koers van te maken.”

Maar de wedstrijd staat natuurlijk in het teken van Vlaanderens Mooiste, zo bevestigt ploegleider Martin Vestby in het perspraatje: “We gebruiken Dwars door Vlaanderen echt als voorbereidingswedstrijd op de Ronde van Vlaanderen.” Naast van Vleuten staan ook Gracie Elvin, Grace Brown, Lucy Kennedy, Sarah Roy en Moniek Tenniglo aan de start in Dwars door Vlaanderen. Vermoedelijk zal dit ook de ploeg zijn die zondag in de Vlaamse Hoogmis in actie zal komen.

Dit artikel delen:

2 Reacties

chasse patat 2 april 2019 om 13:41

Het blijft opvallend dat van Vleuten twee goede trainingsweken heeft gehad terwijl Thomas in dezelfde periode nauwelijks heeft kunnen trainen ivm “het slechte weer” op Tenerife. In ieder geval is van Vleuten voorbereid op elk type “klassiekerweer”.

Marcel1112 2 april 2019 om 16:23

Van Vleuten is een bikkel.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair