Van Schip rijdt Zesdaagse van Rotterdam met De Pauw

vrijdag 1 november 2019 om 11:24
Van Schip rijdt Zesdaagse van Rotterdam met De Pauw

foto: Cor Vos

De Wooning Zesdaagse van Rotterdam heeft met Jan-Willem van Schip een publiekstrekker gepresenteerd voor de editie van 2020. De Nederlander, wereldkampioen op de puntenkoers, vormt in Ahoy Rotterdam een koppel met Moreno De Pauw. De Belg wist de Zesdaagse van Rotterdam al eens te winnen.

“We zijn heel blij dat Jan-Willem weer naar de Wooning Zesdaagse komt”, laat wedstrijdleider Peter Schep weten. “Hij was met zijn aanvalsdrift een absolute smaakmaker en op het afgelopen EK in Apeldoorn was hij zelfs een van de grote sterren. We wilden dan ook een maat voor Jan-Willem, die sterk genoeg is om samen met hem voor de overwinning te gaan.”

De Pauw gaat voor zijn tweede eindoverwinning in Rotterdam. In 2018 won hij al met Kenny De Ketele. “Moreno is een echte zesdaagse-specialist met veel ervaring en een sterk eindschot. Samen met Jan-Willem is hij zeker kandidaat om de Wooning Zesdaagse te winnen”, zegt Schep. Voor De Pauw wordt het zijn laatste deelname in Rotterdam; hij stopt na deze baanwinter.

Zesde koppel
De Wooning Zesdaagse wordt van 2-7 januari 2020 verreden. Eerder werden Niki Terpstra (nog zonder partner), Wim Stroetinga-Yoeri Havik, Kenny De Ketele-Robbe Ghys, Daniel Staniszewski-Wojciech Pszczolarski en Albert Torres-Sebastían Mora al gepresenteerd.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair