Pistier Moreno De Pauw stopt ermee na deze winter

woensdag 9 oktober 2019 om 14:40
Pistier Moreno De Pauw stopt ermee na deze winter

foto: Cor Vos

Moreno De Pauw heeft zijn afscheid van de professionele wielersport aangekondigd. De renner van Sport Vlaanderen-Baloise, die vooral op de piste actief is en vooral bekendheid geniet in het zesdaagse-circuit, laat weten dat hij na deze winter zijn fiets aan de wilgen hangt.

“De laatste weken en maanden heb ik gevoeld dat ik klaar ben voor nieuwe doelen in mijn leven en om meer tijd met mijn dochter en familie te kunnen spenderen”, schrijft De Pauw (28) op zijn social media. “Ik kijk met veel trots en fierheid terug op mijn prestaties. Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en heb dankzij de fiets enorm veel mooie momenten mogen beleven.”

Op de weg heeft de Belg een overwinning op zijn erelijst staan, een ritzege in de Ierse .2-koers An Post Ras. Maar vooral op de piste is hij succesvol. Op de lange baan veroverde hij brons op de Madison tijdens het WK van 2017 en ook waren er meerdere nationale titels, afgelopen weekend nog aan de zijde van Lindsay De Vylder op de Madison.

In het zesdaagse-circuit is De Pauw al jarenlang een vaste waarde en pakte hij aan de zijde van Kenny De Ketele zeges in onder meer Gent en Rotterdam. “Ik ben nog enorm gemotiveerd om mijn carrière in schoonheid af te sluiten en om er deze winter nog eens een knal op te geven. Afspraak alvast op 12 november bij de start van de Zesdaagse van Gent in ’t Kuipke!”

Dit bericht bekijken op Instagram

Beste Fans, Ik heb besloten om na deze winter een punt te zetten achter mijn carrière als wielrenner. De laatste weken/maanden heb ik gevoeld dat ik klaar ben voor nieuwe doelen in mijn leven en om meer tijd met mijn dochter en familie te kunnen spenderen. Ik kijk met veel trots en fierheid terug op mijn prestaties. Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en heb dankzij de fiets enorm veel mooie momenten mogen beleven. Ik wil bij deze mijn ploeg Sport Vlaanderen-Baloise en Belgian Cycling bedanken voor alle kansen die zij me de afgelopen jaren gegeven hebben. En uiteraard al mijn fans die me door dik en dun vooruit geschreeuwd en gesteund hebben! Ik ben nog enorm gemotiveerd om mijn carrière in schoonheid af te sluiten en om er deze winter nog eens een knal op te geven! Afspraak alvast op dinsdag 12 november bij de start van de Lotto-Zesdaagse Vlaanderen-Gent in ‘t Kuipke! Moreno

Een bericht gedeeld door Moreno De Pauw (@morenodepauw) op

Dit artikel delen:

2 Reacties

tdcbolide 9 oktober 2019 om 15:14

dus geen Olympische Spelen

Koersmaniak 10 oktober 2019 om 07:11

Dat vind ik ook vreemd, ploegkoers staat opnieuw op het programma.
Voor Belgie worden de opties dan beperkt: De Ketele, Ghys, Keisse?

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair