Van Poppel teleurgesteld na vijftiende plek: “Was gewoon niet goed”

zaterdag 5 mei 2018 om 20:03
Van Poppel teleurgesteld na vijftiende plek: “Was gewoon niet goed”

foto: Marcel Koch

Danny van Poppel eindigde vandaag op een vijftiende plek in de tweede etappe van de Ronde van Italië. De sprinter van LottoNL-Jumbo die vooraf op meer had gehoopt, was hier dan ook niet tevreden mee: “Mijn benen liepen helemaal vol toen ik aan moest pikken in de trein naast mij en toen was het over en uit in de sprint. Ik merkte de hele dag al dat ik niet goed was.”

“Meestal ben ik niet zo goed in de eerste dagen. Ik probeer het maar positief in te zien; morgen is er een nieuwe kans en dan ga ik er gewoon opnieuw voor. Het is niet zo dat ik er niet meer in geloof”, sluit de Nederlander hoopvol af.

Dit artikel delen:

23 Reacties

LyndaLid 5 mei 2018 om 20:17

Lekker voor een sprinter om niet zo goed te zijn in de eerste week van een grote ronde. Iedereen weet tenslotte dat de meeste kansen altijd in de laatste week zitten..

skylimit 5 mei 2018 om 20:40

@lynda ze hebben bij TLJ alles op de derde week gezet met hun hoogtestages, dus je zult Van Poppel dan zien vlammen in een sprint op de Zoncolan.

Wheely 5 mei 2018 om 20:59

Ik zie hem nog wel winnen in Rome hoor.

nikleb 5 mei 2018 om 23:12

Beetje jammer om dan je ploeg aan het werk te zetten…

winningmood 5 mei 2018 om 23:15

#Nikleb, precies! De ploeg doet fantastisch werk en van Poppel presteert met een dikke onvoldoende.

Romāns Vainšteins 5 mei 2018 om 23:28

Meezitten Poppel, er zijn straks etappes voor.

sooike 5 mei 2018 om 23:43

Als je via oortjes of persoonlijk contact al snel laat weten dat je benen niet goed zijn kun je je ploeg sparen voor dagen dat je je wel goed voelt. Wat een energieverspilling vandaag. Een attente ploegleiding had moeten beslissen om snel gas terug te nemen en energie te sparen voor andere etappes.

irriducibili 6 mei 2018 om 00:22

Uiteindelijk blijkt toch pas 200 meter voor de finish dat ie zn benen opblaast toch?

De hele dag niet heel sterk, maar dan kan je er altijd nog doorheen komen richting het einde toe…

Als ze bij voorbaat niet mee gingen doen voor de sprint omdat van Poppel zich niet zo best voelde waren de reacties ws nog een stuk zuurder. Nu is het prima gereden door de ploeg. Ook attent van Battaglin om even mee te springen met der pantzerwagen.
Dat DvP er vandaag niet aan te pas kwam is jammer. Leek een verkeerde keuze te maken bij het binnendoor passeren van een mannetje die uitzakte.

Hopelijk morgen betere benen!

sverige1977 6 mei 2018 om 10:20

Een attente ploegleiding heeft dit team nog nooit gehad.

Bergje over 5 mei 2018 om 23:44

tja meezitten met een vlucht dan maar? daar gaat hij het vast niet op gooien. Zal nog eerst wel een paar keer proberen voor te bepalen of het kansloos is.

simplex 5 mei 2018 om 23:53

Ik heb in verleden ook etappewinnaars gelezen die ondanks “de benen niet hebben” wel konden winnen. Wat Danny van Poppel zegt is meer een conclusie achteraf die deels kan kloppen maar anderzijds zoekt elke niet winnaar of “faler” (?) naar excuses.
Wat @sooike zegt snijdt iets meer hout dan alleen de renner van Poppel hier een beetje belachelijk te maken.

mus van de maasstad 6 mei 2018 om 08:06

@sooike

Er heeft natuurlijk nog nooit een renner gewonnen/uitslag gereden die zich de hele dag niet goed voelde.

Pol 6 mei 2018 om 08:35

Hoeveel excuses heb ik dit jaar nu al gehoord bij de Lotto renners, bijna in elke TV koers.

DemPolS 6 mei 2018 om 09:31

Om precies te zijn NUL….. ze geven alleen uitleg. Ze hoeven daadwerkelijk 0,0 verantwoording af te leggen aan helemaal niemand hier. Ook jij niet…..

DemPolS 6 mei 2018 om 09:33

Kwestie van iets horen mär niet luisteren.

Joost is anders geaard 6 mei 2018 om 22:40

Dit is juist het allerbeste voorbeeld ban geen excuses: gewoon niet goed en daar gaat het om bij wielrennen. Niks meer, niks minder

RefleX 6 mei 2018 om 08:45

Gelukkig zijn er al enkele verstandige reacties geweest. Sprinten is iets speciaals je kan jezelf niet goed voelen en toch een goede sprint rijden. Renners en dan met name sprinters zitten vaak met twijfels. Aan ieder dingetje dat je voelt ga je een voorlopige conclusie trekken. Voel je jezelf goed dan denk je “ik ben top” voel je jezelf minder dan denk je “ben ik wel goed genoeg”. Als je dan iedere keer als je een lichte twijfel hebt niet meer moet sprinten dan hou je niet veel over. Kijk naar de Scheldeprijs en Kittel, hij was daar niet goed en toch stond zijn team hem bij. Als een sprinter richting de meet gaat is alles toch weer anders, dan pas merk je hoe goed je die dag echt bent. En tenslotte weet je ook niet hoe een ander zich voelt in de laatste kilometers. Jij denkt misschien stuk te zitten maar ondertussen zit iedereen stuk omdat het erg hard gaat. Zo zelf eens richting de meet gegaan dat ik dacht dat er niks meer op zou zitten omdat het zo hard ging in de aanloop. En uiteindelijk kwam het toch goed. Het is ook niet zo dat de ploeg opgebrand raakt van zo een korte hevige inspanning. Het zijn profs hè.

PietFriet 6 mei 2018 om 09:44

Het ergste vind ik nog dat hij op een gegeven moment de benen stil houdt. Ondanks dat hij aanvoelt dat hij niet zal winnen vind ik dat hij het aan de ploeg verplicht is om alles er uit te halen wat er in zit. Dan kan hij nog zeggen “ik had een slechte dag maar heb mijn uiterste best gedaan”.

irriducibili 6 mei 2018 om 10:07

Dat ben ik met je eens!
Al is het maar voor de punten (WT/paarse trui) en idd uit respect naar de prima finale van de ploeg

sverige1977 6 mei 2018 om 10:22

De tijd dat de ploegleiding van Lotto-jumbo een jubelend persbericht uitgaf met als kop “15de plek hoopvol voor de komende weken” is voorbij?

vlek 6 mei 2018 om 10:49

Van Poppel was heel matig, maar ik veronderstel dat de conclusie niet direct was dat dat de hele ronde zo zou blijven toch? Waarom zou je dan besluiten om maar niets te doen vandaag? Dat lijkt me een vrij domme tactiek.

De renners waarmee hij het hier moet doen hebben tenslotte nog niet veel (recente) ervaring in het bijstaan van een sprinter in een grote ronde en zelf rijdt hij ook pas enkele maanden met deze renners. Ik denk dat ze qua samenwerking dus alle ervaring kunnen gebruiken en wat dat betreft kan Van Poppel in ieder geval uit die met Van Emden wat vertrouwen halen. Dat geeft hem op een dag dat hij wel goed is alvast een voordeel ten opzichte van de andere keuze.

Mwielerfan 6 mei 2018 om 10:50

Als hij altijd slecht is in eerste week ligt dat misschien ook aan zn voorbereiding?

ghostwriter 6 mei 2018 om 11:40

Sinds wanneer is het een excuus om te zeggen dat je benen niet goed waren? Het is toch een feit dat zijn benen niet goed waren? Anders was hij toch geen 15e geworden? Of denken jullie dat zijn benen wel goed waren maar hij express 15e is geworden?

Headlines

Materiaalzone

Populair