Van Poppel: “Blij dat ik überhaupt aan sprinten toekwam”

maandag 27 augustus 2018 om 19:35
Van Poppel: “Blij dat ik überhaupt aan sprinten toekwam”

foto: Sirotti

Danny van Poppel sprintte vandaag in de Vuelta-rit naar Alhaurín de la Torre naar de zesde plaats. “Het was superlastig vandaag. Ik ben blij dat ik überhaupt aan sprinten toekwam”, zei de renner van LottoNL-Jumbo na afloop.

“Dat is namelijk al heel wat in zo’n zware etappe en deze extreme hitte. Ik voelde me goed en het kan nog beter. Zo’n lastige Vuelta ligt me wel, dus er komen nog kansen”, aldus Van Poppel.

De klassementsrenners van de ploeg, Steven Kruijswijk en George Bennett, kwamen in het peloton over de streep; Kruijswijk bleef elfde, terwijl Bennett een plaats opschoof en nu op de zeventiende plaats staat.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Emergo 27 augustus 2018 om 21:11

Maar even los van de hitte en de zwaarte van de etappe; een aantal keren samen met Dylan Groenewegen achter de brommer en al dan niet kotsend na afloop zou de sprint waarschijnlijk ten goede komen.

ghostwriter 27 augustus 2018 om 21:39

LottoNL en Van Poppel hebben dit jaar het ontwikkelen van meer inhoud als prioriteit gesteld waardoor hij iets minder explosief is. Dit jaar stond toch vooral in het teken van zijn opbouw nadat hij bij Sky twee jaar veel geblesseerd is geweest. Het zou me niet verbazen als Van Poppel het volgend jaar goed gaat doen in de klassiekers.

KimJungPoels 27 augustus 2018 om 21:48

Eens, en het zou me op niet verbazen als we hem volgend jaar veel beter zien sprinten dan vorig jaar bij Sky bijvoorbeeld. De stap qua inhoud lijkt hij gezet te hebben, dat vasthouden deze winter en de explosiviteit weer (terug) opbouwen en ik heb er nog steeds vertrouwen in bij hem.

Een pure topsprinter zal het niet worden, maar hij heeft meer macht in de poten dan hij dit seizoen heeft laten zien.

Mwielerfan 27 augustus 2018 om 23:35

Klinkt wel makkelijk beetje ophouden vasthouden en dan snelheid.

BenderBeach 27 augustus 2018 om 23:44

Als je over het talent van Danny van Poppel bezit, dan werkt dat zo ja!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair