Van Moorsel: “We staan er waanzinnig goed voor in Rio”

dinsdag 2 augustus 2016 om 14:29
Van Moorsel: “We staan er waanzinnig goed voor in Rio”

Foto: Sirotti

Leontien van Moorsel kijkt met vertrouwen uit naar de Olympische Spelen. De viervoudig Olympisch kampioene is onder de indruk van de Nederlandse selecties. “In de breedte staat Nederland er gewoon heel goed voor”, zegt ze. “Dus ik denk: Nederland, het wordt een hele mooie zomer!” Bekijk hieronder haar vooruitblik op de Olympische Spelen. Ze gaat onder meer in op Marianne Vos en Tom Dumoulin.

Dit artikel delen:

20 Reacties

achtpuntzes 2 augustus 2016 om 15:06

@ redactie:
hebben jullie niemand anders? ik ben helemaal afgeknapt op van Moorsel tijdens de Tour met haar dommige uitspraken.

0
Koel 2 augustus 2016 om 15:10

Jammer dat Fanny Blankers-Koen er niet meer is, benieuwd wat zij er van gevonden had…..

0
grootverzet 2 augustus 2016 om 15:14

Oei…. nu ga ik me ineens zorgen maken. Tijdens de tour de France zat ze er nog wel eens naast met haar vooruitblikken .

Of het er in Rio allemaal uit gaat komen is ook maar de vraag. Niets is zo onvoorspelbaar als de OS. Er zijn altijd meer verliezers dan winnaars en favorieten vallen vooral op OS nogal eens tegen. In de wegwedstrijden heb je heel veel kanshebbers en de kans op een verrassende uitslag is groter dan in wedstrijden die gecontroleerd kunnen worden. Wie pakt nu de vroege vluchters terug???? Het is voor klassieke renners makkelijker gebleken een klassieker te winnen dan de OS. Op dit parcours zie ik mannen als Pantano grote kansen hebben. Afwachten kan hier een verkeerde taktiek zijn.

Vos was altijd wel een zekerheidje omdat die overal boven uitstak, maar dat is niet meer zo dus het kan ook zo maar zijn dat ndl niet eens met medailles uit Rio terugkomt. Als Dumoulin toch te veel last heeft dan gaat zijn tijdrit de mist in. Dus ja we staan er zeer goed voor in de breedte maar je kan niet zomaar zeggen dat je dat terug gaat zien in de medaille uitslag.

0
klootje kriekeljon 2 augustus 2016 om 15:20

Leontien die wat open deuren intrapt, duh. Voor mij hoeft het niet WF. Neem dan iemand wiens woorden een meerwaarde zijn. Want ik heb van Moorsel nog niet op een zinnige inval kunnen betrappen.

Edit: serieus een filmpje met Youri Ijnssen die zijn licht laat schijnen op de OS is al zoveel beter dan dit.

0
El Salvador 2 augustus 2016 om 15:31

Rijden Vinokorov en Uran ook mee ? OS wordt altijd verkocht !

0
jan jansen 2 augustus 2016 om 15:37

We maken kans op een of meerdere medailles is realistisch,
niet; we staan er waanzinnig goed voor.

0
achtpuntzes 2 augustus 2016 om 15:47

@ klootje: +1
ik denk ook dat Youri veel meer zinnigs te zeggen heeft dan deze wat mutsige ex-renster.

Wielerflits, nieuws en opinie. ik ben voor! :)

0
peterdru 2 augustus 2016 om 16:07

OK ze heeft niet altijd, maar Van Moorsel heeft echt wel recht van spreken en is bovendien nog steeds een plaatje. Ze is met Marianne Vos de beste renster die we ooit hebben gehad en de meest succesvolle renster op Olympische Spelen met vier gouden, een zilveren en een bronzen medaille.

0
El_Magico777 2 augustus 2016 om 16:13

@ redactie:
hebben jullie niemand anders? ik ben helemaal afgeknapt op van Moorsel tijdens de Tour met haar dommige uitspraken.

Helemaal mee eens. Sowieso worden voor mijn gevoel veel video’s van de site een beetje overdreven promoot. Ik kijk hier dagelijks meerdere malen maar ga eigenlijk al automatisch over de video tag heen. Omdat het vaak reclame is en of van moorsel zooi
on:
Wel met Van Moorsel eens dat we er goed voorstaan. Heb er zin in VAMOS!!!

0
klootje kriekeljon 2 augustus 2016 om 16:15

Of Erik Dekker. Maar goed, dat vind ik al van een ander niveau dan dit.

Peterdru, zeker heeft ze het recht van spreken. Monument van een sporter! Maar ik haak gewoon af als ze er over praat. Dan kijk ik vele malen liever wat oude fragmenten met een sur place tegen Longo. Das een stuk indrukwekkender dan als analist.

0
schipperaar 2 augustus 2016 om 16:16

Triest hoe een parel als leontien met een palmares waar joop een puntje aan kan zuigen hier weer genadeloos wordt afgemaakt, reed menig man op achterstand en weet iets meer van winnen dan herbert, maarten en danny bij elkaar.

0
CyclesGoff 2 augustus 2016 om 16:30

In zoverre eens met Schipperaar dat ik enorme bewondering heb voor de wielrenster en mens Van Moorsel (met name ook vanwege haar gewonnen strijd tegen anorexia). Haar commentaren op dit forum vind ik wat minder gelukkig. Misschien echter is haar ten onrechte verteld dat dit werd opgenomen voor School TV, met als doelgroep de kindertjes van de groepen 6 tot en met 8.

0
Spinergy 2 augustus 2016 om 16:31

@schipperaar: inderdaad, de keyboardwarriors hier weten zelfs een meervoudig Olympisch kampioen af te zeiken… treurig..

0
limburgia 2 augustus 2016 om 16:38

Wat Leontien zegt is een prognose zoals zij het als Olympisch kampioene ziet .
het voorspellen / denken is geen exacte wetenschap maar hoe het een kenner ziet.
En kenner is Leontien !

0
achtpuntzes 2 augustus 2016 om 16:40

tja, ik hou de twee zaken gewoon gescheiden, mag dat? als wielrenster was ze een van de grootste, maar als analist stelt ze gewoon helemaal niks voor. ik snap niet dat dat niet gezegd mag worden.

0
Spinergy 2 augustus 2016 om 16:43

bij Clement is het andersom ;)

0
klootje kriekeljon 2 augustus 2016 om 16:46

Spinergy, als je een sporticoon bent betekent dat niet dat je scheten per definitie naar Chanel nr. 5 ruiken volgens mij?

0
schipperaar 2 augustus 2016 om 17:00

@kk
Het gaat niet om de knoflook, oksels of scheten maar het feit dat zij een vd weinigen in wielerminnend nl weet wat winnen is en hoe het voelt. Veel liever haar verhaal dan dat onsamenhangende gebral van eric dekker. Met waanzinnig bedoelt ze gewoon dat het podium wel eens voor meer dan de helft uit landgenoten kan bestaan als er samen gewerkt wordt, enthousiasme mag blijkbaar niet zodra het een vrouw betreft, zal niet snel veranderen hier.

0
Coldeportes 2 augustus 2016 om 17:05

Iets meer respect voor deze voormalige wereld- en olympische topper is wel op zijn plaats, vind ik. Ik lees hier bewoordingen, die ik niet vind thuishoren op een site van geinformeerd (aanname) wielervolgers.

Ook ik vind haar analytische kwaliteiten zwak en zie veel liever de oude beelden terug, maar dit was wel een echte WINNAAR. Boegbeeld voor het vrouwenwielrennen. Met iets meer respect over haar praten, ook al vind je het niks in haar analyticus rol, verdient ze wel.

Dat is mijn uitspraak, en daar moet u het mee doen. :p

0
Covadonga 2 augustus 2016 om 22:19

@coldeportes
Zo gaat dat nu eenmaal op wielerkots.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone