Van Moorsel onderneemt stappen tegen Knol na dopingbeschuldigingen

dinsdag 16 augustus 2016 om 14:34
Van Moorsel onderneemt stappen tegen Knol na dopingbeschuldigingen

Foto: Sirotti

Leontien van Moorsel wil stappen ondernemen tegen oud-wielrenster Monique Knol. Dat zegt ze op NPO Radio 1. De viervoudig olympisch kampioene werd recent door Knol beschuldigd van dopinggebruik.

“Het heeft een behoorlijke impact gehad op onze vakantie en ons gezinnetje”, aldus Van Moorsel. “Ga het een meisje van 9 maar eens duidelijk maken dat je beschuldigd wordt van iets wat je niet hebt gedaan. Ik weet wat ik zelf heb gedaan en wat ik niet heb gedaan en iemand mag zoiets niet roepen. Dus we gaan er wel wat mee doen.” Van Moorsel wilde niet duidelijk maken welke stappen ze precies gaat ondernemen.

Knol, olympisch kampioene van 1988, deed de beschuldigingen vorige week op NPO Radio 1. “En ik denk dat er nog wel anderen waren die hetzelfde deden”, stelde ze. “Als iemand wint en ze hoeft niet naar de dopingcontrole, maar de nummers twee en drie wel… Dat is absurd, dat kan gewoon niet.”

Van Moorsel reageerde toen verbaasd op de uitspraken: “Ik heb het teruggeluisterd en wat moet ik ervan zeggen? Ik vind het eigenlijk heel zielig dat iemand na zoveel jaar nog steeds zo gefrustreerd is.”

Dit artikel delen:

37 Reacties

Skedel 16 augustus 2016 om 14:39

Hoop dat ze op haar beurt kapot word gemaakt in de rechtbank door iedereen die zij met haar zowat alle wielrenners hebben anorexia heeft lastig gevallen.

0
Mkay 16 augustus 2016 om 14:41

Ha, de Armstrong-tactiek.

0
Scotty 16 augustus 2016 om 14:42

Krijg altijd een beetje de kriebels van Van Moorsel.

Als je het zo graag wilt laten rusten, dan ga je toch geen rechtszaak beginnen? Gekkie…

0
Spaakje 16 augustus 2016 om 14:46

Hoorde het interview van Knol op de radio en wist toen al dat Van Moorsel dit niet zou pikken, terecht ook lijkt me. Het was een behoorlijke persoonlijke aanval, mede gestuurd door presentator (ik dacht Wilfried de Jong?) die wel erg gebruik maakte van het feit dat Knol het niet aandurfde om geen antwoord te geven.

0
luckyloek 16 augustus 2016 om 14:47

Nou maar hopen voor haar dat niemand zijn mond open doet om Knol te steunen. Het is natuurlijk dom om zonder bewijs dit soort dingen in de nationale media te roepen en het kwam inderdaad nogal gefrustreerd over (zat toevallig in de auto met NPO radio 1 aan). Toch zou het me niet verbazen als Knol gewoon gelijk heeft.

0
Spinergy 16 augustus 2016 om 14:48

Tinus doet een Lance'je….
Ik heb verhalen gehoord van een renster dat ze in haar AA-Drink-ploegleidster-periode 'straffen' uitdeelde als rensters te dik waren, dus ik vind haar sowieso nogal hypocriet.

0
Japsie 16 augustus 2016 om 14:49

Buitensporige beschuldigingen moeten buitensporig sterk bewijs hebben, of zo :P

0
Kingstown 16 augustus 2016 om 14:50

Ondertussen is het duidelijk geworden dat destijds bijna iedereen gebruikte.
Gelukkig ontkennen de meesten dat nog steeds, dus zal het wel niet zo zijn.

0
schipperaar 16 augustus 2016 om 14:55

Knollen voor citroenen alweer, Knol die al moeite had met de posbank en eigenlijk alleen maar kon sprinten, treurig.

0
zijwieltje 16 augustus 2016 om 14:59

Een meisje van 9 hoeft hier helemaal niets van mee te krijgen.

0
achtpuntzes 16 augustus 2016 om 15:04

tja, Knol had dit ook moeten stellen in het topic der verdachte renners in plaats van op de radio, want daar kom je immers met alles weg. ;)

verder geloof ik Knol wel. van Moorsel heeft de stijf van de dope staande Longo er regelmatig opgelegd, en ik weet niet of dat wel kan op een boterham met pindakaas.

overigens is dit het zoveelste hoofdstuk in deze bitch-fight die al 2 decennia aan de gang is. ik stel voor dat we een grote modderbak regelen waar de dames gekleed in bikini deze zaak voor eens en voor altijd kunnen beslechten! :)

0
Pierre92 16 augustus 2016 om 15:06

Als Van Moorsel werkelijk de gang naar de rechtbank gaat zullen er best andere dames zijn die een Landisje of Hamiltonnetje willen doen. De uitspraken van Knol zijn allesbehalve dom geweest, tenzij ze loog. Het wordt welbeschouwd ook eens tijd dat de Omerta in het dameswielrennen wordt doorbroken.

0
aoyen 16 augustus 2016 om 15:10

Iedereen weet dat toch? Net als bij Knaven, Dekker enzo. Ze hebben gelijk om te ontkennen zolang er geen hard bewijs is, maar er is toch niemand die gelooft dat ze het op een bruine boterham kaas hebben gedaan?

0
schipperaar 16 augustus 2016 om 15:10

Hoe talent hier weer verguisd wordt, schitterend. Zodra je wint ben je gebruiker, word je tweede op 3 sec dan kan dat wel met pindakaas en een boterham.

0
IlPirata 16 augustus 2016 om 15:23

Waar rook is, is vuur. Zij reed in het epo-tijdperk dus kan best een kern van waarheid in zitten.
Daarnaast kan ik haar ook niet uitstaan op tv en radio, maar dat terzijde.

0
Bollentrui 16 augustus 2016 om 15:31

Wacht even… Volgens Knol was er niet alleen sprake van doping maar ook van omkoping? De nummers 2 en 3 moesten wel naar de dopingcontrole en de nummer 1 niet? Of mocht Leontien ook een “bakkie” doen op het kantoor van Pat McQuaid ?

0
Mkay 16 augustus 2016 om 15:44

Ze heeft alles op warrume broodjes gereden.

0
Romāns Vainšteins 16 augustus 2016 om 15:44

Tuurlijk stond Leo zo stijf als een ellemeijer evenals Knaven, Dekker & iedereen minus Moncoutie & Didier die er resp gemakzucht en naaldenvrees op nahielden.

Uiteindelijk valt alles weg onder het volgende citaat :

"Wer immer noch nicht eins und eins zusammenzählen kann, was im Radsport los war, dem kann ich auch nicht helfen"

En dat van Moorsel er zelfs even hard op inhakte en net zo snugger als Armstrong was ? Gevoelswaardig zou me dat helemaal niets verbazen.

0
Belkinrabo 16 augustus 2016 om 15:44

overdreven is ook een vak je, ik zal me er niks van aantrekken als ik zou worden beschuldigt terweil ik al jaren ben gestopt en altijd clean hebben gereden.

0
schipperaar 16 augustus 2016 om 16:00

Onschuld bewijzen lijkt nog altijd veel moeilijker dan schuld ontkennen. Een boerenknol die na zoveel jaar een collega beschuldigt die om wat voor reden ook niet naar de dopingcontrole hoefde en er dus vanuit gaat dat ze er vol mee zat. Moniek was niet voorruit te branden in de eerste beste heuvel en als je het dan ook nog moet afleggen in de sprint ligt de afgunst al gauw op de loer. Lijkt een beetje op die tennisser die gevloerd wordt en onderop liggend uitblaat normal hätte ich gewonnen. Hopelijk mag ze een flinke schade som betalen.

0
Spinergy 16 augustus 2016 om 16:02

het liegen van Knaven voor de camera en vervolgens de reactie van De Jongh daarop, vind ik nog steeds één van de meest geniale stukjes wielerjournalistiek ooit :)

Van Moorsel, dat is toch ook die dame die een Olympische tijdrit won met meer wit schuim op haar mond dan op het strand van Katwijk bij windkracht 8?

0
Piet Lut 16 augustus 2016 om 16:29

Haha van Moorsel. Die hielp ooit Chantal Blaak nog aan de verboden plaspillen waarop ze betrapt werd in een Spaanse koers ooit maar werd stil gezwegen. Iedereen weet hoe stevig Blaak was voor 2008

0
teunster 16 augustus 2016 om 16:35

Als het echt kinnesinne zou zijn dan is de beschuldiging wel heel vreemd. Nummer 2 en 3 wel en Leontien niet? Ik vraag me na zoveel jaar af wat nog het belang van Knol is.

Van wat we nu allemaal al weten is het best aannemelijk dat het gebeurd kan zijn. De vraag is wat we er nu nog mee moeten. Als ik Knol was geweest had ik me er niet meer toe laten verleiden. Dit leidt toch tot niets. Heeft iemand het audiofragment trouwens?

Verder Vainsteins… topreactie!

0
Kingstown 16 augustus 2016 om 17:21

@ 8.6

DIe modderbak met bikini’s was een leuk idee een jaar of 20 geleden.
Nu vind ik het een stuk minder aantrekkelijk klinken. ;)

0
jan jansen 16 augustus 2016 om 17:59

Meisje maak je toch niet zo druk als het niet waar is.

0
  • 1
  • 2

Net binnen

Populair

Materiaalzone