Van Loy houdt Betsema van zich af in Hasselt

Door , zaterdag 1 december 2018 om 14:38

foto: PhotoPress.be

Ellen Van Loy heeft de Grote Prijs Hasselt gewonnen. De Belgische veldrijdster leek vanaf de tweede ronde onbedreigd op de zege af te stevenen, maar moest in de slotronde toch nog vrezen voor haar winst door een aanstormende Denise Betsema, die op een tweede plaats strandde. Wereldkampioene Sanne Cant eindigde op plaats drie.


Net als bij de mannen stonden niet alle toppers aan de start van de tweede manche van de SOUDAL Classics, de Grote Prijs Hasselt. Annemarie Worst schitterde in afwezigheid, evenals Marianne Vos. Op voorhand leken Cant en Betsema de handschoenen op te pakken, maar aan het einde van de rit ging geen van beide veldrijdsters er met de winst vandoor.

Cant kende niet haar beste dag, evenals Betsema. Beide vrouwen hadden daarnaast te maken met materiaalpech, waardoor zij kostbare seconden verloren én de aansluiting met de kop van de wedstrijd. Betsema had pech in de tweede ronde, Cant in de ronde daarna. Van Loy schitterde daarentegen en ook Inge van der Heijden en Marthe Truyen gingen goed mee. Brutaal namen zij de leiding in de eerste ronde, met ook Betsema, Cant en Loes Sels in het wiel.

Al snel bleek dat Van Loy de sterkste van de dag was. In de tweede ronde nam zij de benen en liet ze haar concurrenten achter. Zowel Cant als Betsema was niet in staat om het gat met de veldrijdster van Telenet-Fidea Lions te dichten, waardoor de cross al vroeg beslist leek. In de laatse ronde echter naderde een ontketende Betsema de Belgische koploopster in rap tempo, maar Van Loy terughalen lukte de kersverse aanwinst van Marlux-Bingoal niet meer. Uitgeblust kwam Van Loy vervolgens voor de eerste keer dit seizoen als eerste over de streep voor Betsema en Cant.

SOUDAL Classics 2018-2019
Uitslag manche 2, vrouwen: flag-be Hasselt (UCI-niveau: C2)
1. flag-be Ellen Van Loy (Telenet-Fidea Lions) in 47m57s
2. flag-nl Denise Betsema (Marlux-Bingoal) +4s
3. flag-be Sanne Cant (Corendon-Circus) +17s
4. flag-be Loes Sels (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) +26s
5. flag-nl Inge van der Heijden (WaowDeals) +1m11s
6. flag-be Marthe Truyen (Telenet-Fidea Lions) +1m20s
7. flag-be Joyce Vanderbeken +1m34s
8. flag-nl Aniek van Alphen +1m34s
9. flag-ca Maghalie Rochette +1m49s
10. flag-nl Lizzy Witlox +2m15s

Dit artikel delen:

19 Reacties

Dolfy 1 december 2018 om 14:59

Betsema de beste, maar moest van ver terugkomen. Die slotronde zei alles. Maar geweldig dat de lange aanval van Van Loy beloond wordt!

aardappeljager 1 december 2018 om 15:23

Betsema verkeerd wel in de vorm van haar leven zeg.

Dolfy 1 december 2018 om 15:47

Ja inderdaad, ben benieuwd hoe lang die vorm zo goed blijft..

Beekman 1 december 2018 om 18:20

Ik weet niet of je kan spreken van de vorm van haar leven. Ze komt pas kijken, wellicht is ze zo goed en sterk. Zeg maar zoals de Mathieu bij de vrouwen, wie weet als ze nog wat progressie maakt en altijd vanaf de eerste startrij mag vertrekken dan krijgen we misschien wel hetzelfde scenario als bij de mannen.

tendam 1 december 2018 om 20:39

Vorige maand reed Vd Steene nog alles op een hoop. Ik hou een klein beetje voorbehoud, maar Betsema is wel vrij constant (en wordt alleen maar beter, lijkt het).

Mwielerfan 1 december 2018 om 21:17

Van der steene won twee wedstrijden

Brabander 1 december 2018 om 22:15

De Mathieu van de vrouwencross. Het is toch niet te hopen.
Maar iedereen is wel erg lyrisch. Ze rijdt fantastisch hoor, maar dat vind ik van Annemarie Worst en Arzuffi ook. Laten we alsjeblieft geen mannencross-scenario krijgen.

Beekman 1 december 2018 om 23:53

@Brabander, dat klopt, maar als je de wedstrijd gezien hebt, en van waar die moest komen en de rest bijbeende en meteen achterliet en niet haar wiel konden houden dat heb ik eigenlijk nog niemand zien doen bij de dames. Klopt dat er een paar andere kleppers niet bij waren, maar die waren vorige week zondag wel erbij. En dat was eigenlijk hetzelfde verhaal, achtervolgen, erbij komen en meteen erover en niemand die haar kon bijbenen.

Brabander 2 december 2018 om 00:20

Ik heb het niet gezien, maar Arzuffi haalde vorige week in Koksijde ook het halve veld in.

tendam 2 december 2018 om 09:00

@mwielerfan
En in andere wedstrijden leek ze ook de sterkste, maar moest van te ver komen. Een beetje zoals Betsema nu dus.

Brabander 1 december 2018 om 15:57

En weer een andere winnares.
Het is Ellen Van Loy wel gegund hoor. Zit er altijd goed bij, maar wint vrijwel nooit.

Beekman 1 december 2018 om 18:12

Kan mij toch niet helemaal vinden wat hier neergezet word.
"Al snel bleek dat Van Loy de sterkste van de dag was"
Als je ziet van waar Betsema komt na die ketting problemen dan heb ik daar toch een andere mening over.
Cant alweer huilie huilie, pech gehad als excuus maar zei wel dat Betsema toch wel snel reed de laatste ronde, had ook kunnen zeggen dat ze haar gewoonweg niet kon volgen.

maklukzat 1 december 2018 om 19:07

Kettingproblemen of niet. De beste is toch echt diegene die als eerste over de streep komt.

Beekman 1 december 2018 om 20:13

@Maklukzat, de “beste” is niet altijd degene als eerste over de streep komt. Als een “betere” renster door pech achterop raakt kan een mindere winnen. Het is dus niet zo dat de winnares automatisch de betere is, althans in mijn ogen maar misschien zie ik dat verkeerd.

Brabander 1 december 2018 om 22:16

Dat wordt dan wel erg moeilijk in te schatten als je zo gaat kijken. Erg subjectief ook. Het is geen jurysport

Hoebele 1 december 2018 om 18:34

Mooi dat Mevrouw Regelmaat weer eens wint. Zit continue bij de top, 6 keer BK-podium, won zelfs een eindklassement zonder een veldrit te winnen en gelukkig versloeg ze vandaag niet de minste met Betsema en Cant.

Mwielerfan 1 december 2018 om 21:18

Hoe lang heeft ze al geen cross gewonnen waar andere rensters die klassement crossen winnen aan de start staan? Zal flinke tijd zijn.
Erg leuk!

sooike 1 december 2018 om 23:52

Niet Van Loy, maar Betsema was de beste in de koers. Je hoeft alleen maar met een kennersoog naar de koers te kijken om dat te kunnen concluderen. Dus is de verslaggever geen kenner? Nee !!!
Goede wedstrijd ook van Inge van der Heijden. En Sanne Cant kreeg ook weer haar prijs: de grootste zuurpruim van de dag !

simplex 2 december 2018 om 00:44

@sooike. bij wielrennen en zelfs bij veldrijden wint vaak niet de beste. Zoals je als ervaren kenner behoort te weten. Dit betekent ook dat Sanne Cant niet altijd zal kunnen winnen, mits ze uiteraard van karakter verandert en de criticasters op non-fiets gebied gaat “behagen”.
Los van een andere uitstraling heeft ze net zo veel recht op piekmomenten als Van Aert en zelfs Van der Poel. En vandaag ook zelfs weer Kevin Pauwels!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Giro 2019

Headlines

Materiaalzone

Populair