Van Houwelingen: “Parcours lastig door hitte”
zondag 29 augustus 2010 om 20:20

Van Houwelingen: “Parcours lastig door hitte”

Vandaag werd de eerste rit in lijn verreden in de Vuelta a España. Rabobank kon geen rol van betekenis spelen in een vlucht en ook sprinter Oscar Freire deed niet mee voor de zege. Volgens ploegleider Adri van Houwelingen was het een erg lastige dag.

“De rit was met name lastig door de hoge temperaturen. Het parkoers was moeilijker dan verwacht, door die hitte,” zo zegt Van Houwelingen op Rabosport.nl, “Uiteindelijk was het wel een massasprint, maar onderweg heeft het peloton flink af moeten zien. Tot 30 kilometer voor de finish ging het met name naar boven en dat heeft veel krachten gekost.”

Zoals verwacht deed Freire niet mee voor de winst. “Oscar had al snel door dat het er niet inzat en toen heeft hij ook geen poging gedaan om mee te doen. Zoals gezegd moet Oscar eerst weer op niveau komen na zijn kaakoperatie. Hij merkte vandaag echter al snel dat hij niet de snelheid voor de sprint had en dan houdt het op.”

Morgen zal het volgens Van Houwelingen heel anders zijn. “Na een klim van de eerste categorie op dertig kilometer, maar de laatste anderhalf kilometer lopen ook nog eens vergelijkbaar met de Cauberg omhoog. De betere klimmers onder de sprinters zullen hier hun kans krijgen. Als Oscar de klim van de eerste categorie overleeft, verwacht ik wel dat hij meedoet.”

RIDE Magazine