Van Goethem vervangt zieke Asselman bij Roompot in Dwars door Vlaanderen
Foto: Sirotti
maandag 23 maart 2015 om 13:44

Van Goethem vervangt zieke Asselman bij Roompot in Dwars door Vlaanderen

Roompot Oranje Peloton heeft haar selectie geopenbaard voor de eerste afspraak in een drukke week vol wedstrijden. Brian van Goethem is woensdag in Dwars door Vlaanderen de kopman.

De Zeeuwse uitblinker in de Ronde van Zeeland Seaports stond aanvankelijk niet op de deelnemerslijst, maar hij vervangt Jesper Asselman, die ziek moet afhaken. Van Goethem krijgt ondersteuning van zijn ploegmaats Sjoerd van Ginneken, Dylan Groenewegen, Johnny Hoogerland, Tim Kerkhof, Raymond Kreder, Wesley Kreder en Ivar Slik.

In de semi-klassieker over twee honderd kilometer tussen Roeselare en Waregem keert de Berendries na langdurige wegwerkzaamheden terug in de route. De heuvel nabij Brakel  heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 6,5 %. Het totaal aantal hellingen in de Vlaamse klassieker ligt op twaalf. Daarnaast gaat het peloton over drie kasseistroken, de Holleweg, Haaghoek en Varentstraat. Deze strook , op dertig kilometer van de finish, is twee kilometer lang en al vaker het punt geweest waar het verschil kan worden gemaakt.

Vorig jaar soleerde Niki Terpstra naar de overwinning, nadat hij op dertig kilometer van de streep was weggereden.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
23 maart 2015 13:47
Zomaar invallen en nog kopman worden ook! Verwacht meer van Hoogerland en Kreders.
23 maart 2015 13:47
Dus van vervanger maar meteen naar kopman. Dit vind ik raar...
23 maart 2015 13:57
Brakel? Dat ligt toch aan de overkant bij ons aan de Waal?
23 maart 2015 15:02
Wel wat raar, in de voorbeschouwing wordt gesteld dat Hoogerland de kopman is voor deze koers bij Roompot. Moet die nu opeens een stapje terug doen omdat Van Goethem komt invallen?
23 maart 2015 16:52
Ach wat is een kopman bij een ploeg als roompot, een vrijbuiters ploeg bij uitstek. Een aantal zullen af en toe is een bidon halen en de rest niet. Wie er het langst aanhangt is de kopman dunkt me.
23 maart 2015 17:26
Waarom wordt er hier lukraak een parcoursoverzicht gekopieerd uit het persbericht van Roompot? Beetje dubbelop als er ook een voorbeschouwing is. Verder stelt het bronbericht alleen dat Brian wordt bijgestaan door huppeldepup, kopman. Conclusie: slecht stuk!
23 maart 2015 18:33
Quote:
Bizziecle - 23 maart 2015 om 13:57
Brakel? Dat ligt toch aan de overkant bij ons aan de Waal?

Dit is Brakel met een spatie erachter.
23 maart 2015 19:56
Volgens mij hebben ze een foutje gemaakt en moet die 2e 'van Goethem' 'Hoogerland' of 'Kreder' (vul maar in welke) zijn oid.
24 maart 2015 05:00
Denk dat discussie over het kopmanschap nu niet ze relevant is. Van Goethem is overigens wel geschikt voor dit werk maar Top 20 zou al mooi voor hem zijn. In de luwte fietst Johnny zich inmiddels weer wat in de kijker, wie weet zorgt hij voor een verrassing, de moraal is er.
24 maart 2015 20:50
Hoogerland is ten eerste niet geschikt om een kopman te zijn en ten tweede zijn zijn uitslagen van de afgelopen 2 jaar niet van een zodanig niveau dat hij kopmanschap verdient. Raymond Kreder lijk mij een betere keuze.

Reacties zijn gesloten.