Van Genechten: “Dit is de mooiste zege uit mijn loopbaan”

zaterdag 27 augustus 2016 om 08:25
Van Genechten: “Dit is de mooiste zege uit mijn loopbaan”

Foto: Sirotti

Jonas Van Genechten schreef vrijdag de zevende etappe in de Ronde van Spanje op zijn naam. De overwinning betekent veel voor hem. “Dit is zonder twijfel de mooiste zege uit mijn loopbaan”, stelt hij tegenover Het Nieuwsblad. “Ik had me al een paar keer goed kunnen plaatsen in een sprint, maar had deze rit aangeduid als mijn favoriet. Hier heb ik altijd al van gedroomd.”

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

De Belg wist dat de finale gunstig voor hem was. “Ik heb er echt alles aan gedaan om de hele dag aan te klampen in het peloton. Toen Astana op het einde het tempo de hoogte in joeg, kreeg ik het even moeilijk, maar gelukkig bleef ik erbij. Ik had veel steun aan Dries Devenyns en Mathias Frank. Op het eind wist ik dat alles nog mogelijk was, zeker omdat het een finish was die me wel lag.”

Van Genechten wist hier zijn zevende profzege te behalen. “Ieder jaar behaal ik enkele kleine overwinningen en ik hoop dat te blijven doen, maar uiteraard is dit echt wel mijn grootste overwinning.” Volgend jaar rijdt de Belg vanwege het stoppen van IAM Cycling bij andere ploeg. “Het is nog te vroeg om te zeggen waar ik naar toe ga, dat is aan mijn toekomstige ploeg.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Romāns Vainšteins 27 augustus 2016 om 08:54

Mooi, mooi, mooi.

Gefeliciteerd !

0
denistel 27 augustus 2016 om 10:04

knappe zege heeft in veel sprints al laten zien heel snel te zijn maar komt vaak pas heel laat of net te laat.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone