Van Garderen: “Dagwinst is belangrijker dan klassement”

Door , zondag 18 februari 2018 om 08:16
Van Garderen: “Dagwinst is belangrijker dan klassement”

foto: Sirotti (archief)

Tejay van Garderen staat na vier etappes vijfde in het algemeen klassement van de Volta ao Algarve, bijna één minuut achter klassementsleider Geraint Thomas. De laatste etappe wil hij graag winnen, nog liever dan dat hij gaat proberen om een podiumplaats veilig te stellen.

De Amerikaanse klimmer vertelt tegenover Cyclingnews over de tactiek van zijn ploeg BMC voor de laatste etappe. “Als ik in het klassement kan opschuiven zou dat fantastisch zijn, maar eigenlijk gaan we gewoon naar die laatste klim toe en dan vanaf daar zo hard mogelijk als we kunnen. Het verschil tussen derde en vijfde in de Ronde van de Algarve is niet echt een big deal. De etappeoverwinning morgen zou veel toffer zijn.”

Ploeggenoot Richie Porte staat ‘slechts’ zeventiende in het algemeen klassement, omdat hij zijn vorm voor later in het seizoen spaart. De eindoverwinning hebben ze allebei al uit hun hoofd gezet. “We staan beide te ver achter om te winnen, maar we kunnen nog een poging wagen. Een poging om in het klassement op te schuiven en om de laatste etappe te winnen. Wat betreft het klassement, het is een klim van maar drie kilometer. Daar ga je niet bijna één minuut op pakken, dat is onmogelijk”, vertelt Van Garderen.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Noud89 18 februari 2018 om 08:37

edit wf: bedankt, aangepast

horsm 18 februari 2018 om 08:45

Precies. Hij zegt: etappewinst belangrijker dan klassement.

Wheely 18 februari 2018 om 09:23

Duh, maar hangt wel een beetje samen he TJ.

BenderBeach 18 februari 2018 om 09:44

Van wie is die laatste quote: TJ of Porte? On: zou mij verbazen als Van Garderen hier de dagwinst pakt, er zijn mannen beter in vorm momenteel.

TykkeThor 18 februari 2018 om 10:07

Lijkt me niet echt realistisch op zo’n aankomst tegen mannen als Dan Martin, Kwiatkowski en zelfs Mollema, maar ik bewonder zijn ambitie.

Jphernam7046 18 februari 2018 om 12:03

Van Garderen is goed in vorm, tijdrit deed die heel goed de beste van de klassementrijders ( behalve Thomas ). Dus ik zie niet in waarom die vandaag niet zal kunnen winnen hij kent de aankomst ook…

Headlines

Materiaalzone

Populair