Van Emden: “Er had meer ingezeten, maar derde plaats voelt goed”

dinsdag 8 oktober 2019 om 19:04
Van Emden: “Er had meer ingezeten, maar derde plaats voelt goed”

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma was nadrukkelijk aanwezig in de finale van Binche-Chimay-Binche, maar de Nederlandse ploeg moest uiteindelijk genoegen nemen met de derde én vierde plaats. “Er had meer ingezeten, maar deze derde plaats voelt goed”, aldus Jos van Emden. De zege ging naar de Belg Tom Van Asbroeck.

In een door regen gedomineerde wedstrijd zat Jumbo-Visma telkens van voren, ook toen de beslissende kopgroep wegreed op zestig kilometer van de streep. De geel-zwarte brigade kon in de eindsprint rekenen op Van Emden en Timo Roosen, maar beide renners kwamen net tekort om Van Asbroeck te vloeren. “Ik voelde me heel goed tijdens de wedstrijd”, zo vertelt Van Emden.

“De benen waren super. Ik vind dit een hele mooie koers in een bijzonder deel van België. Timo zat in de laatste kilometer goed in mijn wiel dus trok ik voor hem de sprint aan. Hij kwam helaas tekort waardoor ik bijna zelf nog won”, aldus de 34-jarige hardrijder.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Franco Ballerini 8 oktober 2019 om 19:53

Van Emden is toch wel een beetje een cult held, zoals Tjallingi dat ook was. Wel meer gepresteerd. Ik ben fan.

La Primavera 8 oktober 2019 om 20:18

Heb je hem zien hakken bij de Tour de Dumoulin afgelopen weekend? Schitterend haha!

Marik 9 oktober 2019 om 13:54

Als Jos toch eens wat meer vertrouwen had in zijn eigen kunnen…dan had de man een palmares gehad…niet normaal. Kom op Jos, jij bent zo goed, gooi die schroom eens van je af!

Headlines

Materiaalzone

Populair