Van Emden baalt van tweede plek: “Ik was zo dichtbij”
Foto: Sirotti
zaterdag 16 mei 2015 om 10:06

Van Emden baalt van tweede plek: “Ik was zo dichtbij”

Jos van Emden werd vrijdag tweede in de tijdrit van de Ronde van Californië. De Nederlander zat lange tijd in de hot seat, maar zag dat Sagan – de voorlaatste renner in het programma – hem klopte. “Wat een teleurstelling”, baalt Van Emden op de website van LottoNL-Jumbo.

“Ik was zo dichtbij”, vervolgt hij. “Ik heb de hele dag op de hot seat gezeten. Dat is leuk, maar dan wil je ook winnen. Toen ze de camera op me richtten in de laatste kilometer van Sagan wist ik het al.” De renner van Tinkoff-Saxo bleek het parcours vijftien seconden sneller afgelegd te hebben.

Erik Dekker
Ploegleider Dekker baalt eveneens. “De teleurstelling van het verlies van Jos overheerst nu even. De verrassing die ik gisteren voorspelde, kwam helaas niet. Hij is als het ware op de meet geklopt. Dat is vervelend. Jos reed een geweldige tijdrit, maar er was er eentje sneller. Balen.”

Hij zag ook dat Robert Gesink negende werd. “Robert reed een prima tijdrit en heeft zich in een goede uitgangspositie gemanoeuvreerd voor de finale klim morgen. Het zal vuurwerk worden daar, iedereen staat heel dicht bij elkaar in het klassement. Het wordt een spannende dag.”

RIDE Magazine
31 Reacties
Sorteer op:
16 mei 2015 10:13
Jammer Jos!

Had het hem wel gegund want het is nou niet zo dat de zeges bij hem voor het oprapen liggen.
16 mei 2015 10:14
knappe prestatie van Jos! Jammer dat het net niet is gelukt
16 mei 2015 10:14
Natuurlijk is een 2e plekbalen als je er zo divht bij bent, maar als je kijktnaar de restvan de resultaten van TLJ, is dit heel goed.
16 mei 2015 10:18
Jammer, maar wel samen met Sagan gewonnen !
16 mei 2015 10:27
Heel jammer, maar Sagan was wel behoorlijk sneller. Zou nog zuurder zijn geweest als Sagan hem met 1 seconde zou hebben geklopt.
16 mei 2015 10:28
Op een keer,valt het balletje(wieleke) echt wel de goede kant op!!!!
16 mei 2015 10:28
Zou dit genoeg zijn voor hem om de Tour te mogen rijden?
16 mei 2015 10:38
Een 2e plek is heel dichtbij, maar een verschil van 15 seconden is dat natuurlijk niet. Sagan 'gewoon' outstanding, petje af. Van Emden dacht zelf dat hij 12:35 nodig zou hebben, laat het een troost zijn dat zelfs die tijd niet voldoende was geweest om Sagan te kloppen.

@Marmaris
Mijn indruk is dat Van Emden inderdaad voorzien is voor de Tour. Ze missen natuurlijk met Boom een flinke motor, dat gat kan Van Emden (deels) opvullen.
16 mei 2015 10:45
Beetje rare reactie van dekker, "als het ware op de meet geklopt". 15 sec vind ik een groot gat. Zeker met de korte afstand.
Klinkt een beetje als 6-jes mentaliteit.
16 mei 2015 10:59
inderdaad heel jammer. ik vond de 'boer met kiespijn' vermelding van WF gisteren niet aangenaam, maar het zij vergeven vanwege alle wel aangename vermeldingen ;-)
16 mei 2015 11:00
@steef
Het gaat er om dat hij de hele dag leek te gaan winnen en het de voorlaatste renner was die hem klopte, alsof hij de hele dag op kop reed en op de meet bijgehaald werd door Sagan.
16 mei 2015 11:02
@xistcn
Ik heb nog even wat research gedaan en in een interview van Wielerflits met Merijn Zeeman noemt Zeeman Van Emden als hij het heeft over de Tour.
16 mei 2015 11:08
@ik ben pro cycling, heb je het gezicht van Jos gisteren avond niet gezien? Iedereen kan zich voorstellen dat hij teleurgesteld was. Maar het gezicht dat hij er bij trok was gewoon lelijk. Had wel iets minder gemogen. Als je je verlies niet kunt nemen, wordt het ook lastig met de winst. Wel goed gereden, maar top tijdrijder s reden er niet.
16 mei 2015 11:09
@wheely
Zo had ik het idd nog niet bekeken.
16 mei 2015 11:10
@marmaris
Gesink, Ten Dam, Kelderman, Kruiswijk, Van Marcke, Leezer, Wijnants, Van Emden en nog iemand is mijn verwachting. Ik hoop Tjalingi maar geen idee of dat realistisch is.

Mooie mix van klimmers en sterke knechten voor op het vlakke en de kasseien.
16 mei 2015 11:14
@Rondo
Kun jij een link plaatsen naar een foto, hoe hij precies had moeten kijken? Dan weet hij dat voor de volgende keer.

@maasmus
Plus Martens en Tankink.
16 mei 2015 11:19
@ Rondo: Ik heb het niet gezien. Als de 'boer met kiespijn' typering door WF feitelijk gepast was, voor alsdan mijn excuus voor mijn comment daarop
16 mei 2015 11:21
@mus van de maasstad
Tankink lijkt mij toch ook wel een zelerheidje. Verder is De Weert ook een mogelijkheid. Hij is namelijk gehaald om Gesink te ondersteunen. Daar naast zou het mij ook niet verbazen als Martens de selectie haalt. Tjallingii lijkt mij inderdaad niet realistisch. Kruijswijk moest zich in de Giro bewijzen. Tot nu toe is hem dat niet gelukt, maar dat kan nog komen.
Zelf zou ik kiezen voor Gesink, Kelderman, Ten Dam, Tankink, Martens, Vanmarcke, Wynants, Leezer en Van Emden.
Dan heb je Kruijswijk en De Weert (in een ondersteunende rol) voor de Vuelta.
16 mei 2015 11:26
Hoe kan ik de tank nou vergeten?!?!

De weert heeft volgens mij nog niks gereden dit jaar dus dat lijkt me niet echt een optie voor de tour (tenzij hij in juni ineens de pannen vh dak rijdt).

Kruiswijk zou volgens mij als knecht naar de tour gaan. Martens is natuurlijk ook een optie, maar ipv wie?
16 mei 2015 11:27
@Rondo: het moet niet gekker worden zeg.
1. Een topsporter die op het laatste moment nog verliest (wel dik, maar toch op het laatste moment) die móet boos zijn, balen, lelijk kijken (vloeken en tieren van mijn part). Daarna moet/mag je dat relativeren en genieten van wat wél goed ging. Als je jezelf maar belooft de volgende keer wél...
2. Van Emden hield zich nog heel behoorlijk in, 'als een boer met kiespijn' past uitstekend bij hoe hij keek op dat moment.
16 mei 2015 11:39
Gewoon prima prestatie van Jos. Bewijst weer es dat hij meer kan dan hem vaak door Jumbo-bashers wordt toegeschreven.
16 mei 2015 11:46
Van Emden zit in de voorselectie van Lotto-Jumbo voor de Tour en lijkt me vrijwel zeker ivm de ploegentijdrit, daar moet Van Emden toch een van de betere van de ploeg zijn. Verder heeft Van Emden al bewezen 'makkelijk' een grote ronde te kunnen uitrijden en is hij een prima knecht voor het vlakke.
Als we toch al over de tour selecties gaan beginnen:
Kelderman, Gesink, Ten Dam, Kruijswijk, Tankink, VanMarcke, Van Emden, Leezer, Wijnants. evt. De Weert ipv Wijnants, al heeft De Weert nog niets laten zien en is ziek/geblesseerd?
16 mei 2015 11:46
Ik heb inmiddels dit bekeken: https://www.youtube.com/watch?v=hs2FxKx78_s

Ik zie geen bijzonder vervelend gezicht bij Jos. Ik vind het dus weer onaangenaam dat hij bij zo'n prestatie en nipt verlies (na zo lang in de hot seat) beschreven werd als boer met kiespijn (maar ok, no big deal).
16 mei 2015 11:48
Mooie prestatie Van Jos.
Maar mensen hoe kunnen we verlost worden van die Jose Been, het is
toch verschrikkelijk om dat mens te horen.
Ik denk dat Bobbie Traksel het 's nachts wakker schrikt van dit vreselijk mens.
Zijn er nu echt geen andere mensen te vinden door Eurosport?
16 mei 2015 12:02
Ach ja als de LTJ mannen tevreden zijn met een top-10 klassering dan hebben ze geen winnaarsmentaliteit. En als ze balen van een tweede plek is het ook weer niet goed.

Reacties zijn gesloten.