Van Dijk sterkste in Omloop van het Hageland

Van Dijk sterkste in Omloop van het Hageland

foto: Davy Rietbergen/Cor Vos (archief)

zondag 25 februari 2018 om 17:02

Ellen van Dijk is in Winge naar de overwinning in de Omloop van het Hageland gesoleerd. In de sprint van het achtervolgende peloton was Chloe Hosking de snelste dame. Jolien d’Hoore vervolledigt het podium.

De dames begonnen enthousiast aan de koers, door een hoog tempo raakte er het eerste half uur geen kopgroep weg. Boels-Dolmans sleurde aan de kop van het peloton waardoor het in twee groepen brak. Vooraan kregen 33 rensters een maximale voorsprong van een 30 seconden maar na een half uur werden ze weer bijgehaald. Een tweede kopgroep kreeg ook weinig ruimte.

Verschillende aanvalspogingen
Femke Geeris en Marjolein van ’t Geloof trokken vervolgens ten aanval, zij kregen een voorgift van ongeveer één minuut. Achter hen probeerde verschillende groepjes vanuit het peloton de oversteek te maken, allen zonder succes. In de achtergrond ging het tempo in het pak weer omhoog waardoor er wederom twee groepen ontstonden. Het voorste peloton haalde de vluchters bij waarna weer meermaals aanvallen volgden.

Een groepje van zes wist een voorsprong ruim een halve minuut bijeen te rijden, maar ook zij werden weer teruggefloten. Met nog vijf kilometer te gaan trok Ellen van Dijk ten aanval. Haar voorsprong schommelde constant tussen de acht en vijftien seconden, maar het bleek genoeg voor de eindzege.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Arema Pro Cycling Team 25 februari 2018 om 17:14

Mooi!

0
KnightBiker 25 februari 2018 om 17:37

Sterk en slim gereden: op de laatste echte helling een ploegmaat gebruiken om weg te rijden en daarna op de grote plaatjes naar de finish. Het leek nog even alsof ze zou worden ingelopen maar toen trok ze het gat toch weer comfortabel open naar de finish.
Echt De grootste motor van Het vrouwen peloton en de perfecte team player, maar fysiek ook de grootste en dat is soms een nadeel met sprinten en lange klimmen. Vorig jaar was van Dijk vaak De bepalende factor in de overwinningen van coryn Rivera.

0
vanSpringel 25 februari 2018 om 17:43

Tsja ! wat wil je ? Wereldkampioen tijdrijden.

0
GroteSmurf 25 februari 2018 om 20:15

Grote Smurf is fan van Ellen van Dijk

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone