Van der Poel voor de start: “Ik hoop dat ik onderweg iets kan doen”

zondag 26 september 2021 om 10:13
Van der Poel voor de start: “Ik hoop dat ik onderweg iets kan doen”

Van der Poel in de beginfase - foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel kende een atypische aanloop richting het WK, maar is desalniettemin klaar om zijn huid duur te verkopen. De kopman van de Nederlandse brigade hoopt op een zware koers, zo vertelde hij voor de start aan Sporza. “Ik hoop dat ik de benen heb om onderweg iets te doen.”

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

Van der Poel heeft naar eigen zeggen een stap gezet in de weken voor het WK. “Ik ben wel tevreden, al is het voor mij natuurlijk nog wel een beetje een vraagteken. Ik had liever een normale voorbereiding gehad, maar uiteindelijk ben ik wel tevreden over mijn conditie. Ik zal misschien wel anders moeten koersen dan normaal, maar ik hoop dat ik de benen heb om onderweg iets te doen.”

“De omloop is lastig genoeg”
En als Van der Poel de benen heeft, hoopt hij de wedstrijd in vuur en vlam te zetten. “Veel landen willen een zware koers en dat is ook onze wens. Het zou echt uniek zijn om ook wereldkampioen op de weg te worden. Het is nog eens een mooie kans voor de klassiekerrenners. Het parcours heeft inderdaad meer weg van de Brabantse Pijl dan de Ronde van Vlaanderen. Het is een mooie omloop en met de vele kilometers lastig genoeg.”

Van der Poel keek eerder met WielerFlits al vooruit naar de titelstrijd. “Mijn verwachting is dat op de Flandrien-lus de koers hardgemaakt gaat worden. Een aantal landen zoals Denemarken en Italië zullen er baat bij hebben om de koers zo zwaar en zo hard mogelijk te maken. Naast Wout van Aert houd ik dus ook rekening met Sonny Colbrelli, Julian Alaphilippe en Caleb Ewan.”

Lees ook: Mathieu van der Poel: “Met Wout van Aert naar de streep rijden is een risico”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Scrabslag 26 september 2021 om 10:41

Aanvallen op de moskesstraat?

Donna Tello 26 september 2021 om 10:55

Er zijn m.i. 2 hoofdmanieren om te schiften:
– Door keihard door te trekken op de echte heuvels, en met de toppers weg te rijden (schifting aan de voorkant)
– Door keihard door te trekken op de bultjes in Leuven, en daar de schifting te laten verlopen via de achterdeur van het peloton.

Schifting via de voordeur in Leuven zelf lijkt mij niet waarschijnlijk, daarvoor is het parcours niet zwaar genoeg.

Als ik de Nederlandse bondscoach was, dan zou ik tenminste proberen voor scenario 1 te gaan. Dan staat VdP echt in zijn kracht.
In een sprint wordt het niet onmogelijk maar wel lastig.

Als alternatief is het misschien wel zaak om iets te doen op een moment dat niemand iets verwacht, of op een manier die niemand ziet aankomen. Eén zeer goed opgezette, collectieve aanval met meerdere poppetjes. Maar echt makkelijk verschil maken op deze omloop zie ik niet gebeuren. Ik zie wel chaos ontstaan op het smalle circuit in Leuven.

Barry Batsbak 26 september 2021 om 16:06

Hahaha, wie hebben we daar…

Headlines

Materiaalzone

Populair