Van der Poel spreekt over mentale vermoeidheid: “Dit seizoen groter dan fysieke moeheid”

donderdag 13 oktober 2022 om 09:46
Van der Poel spreekt over mentale vermoeidheid: “Dit seizoen groter dan fysieke moeheid”

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel maakte gisteren nog zijn opwachting in de Giro del Veneto, maar kreeg op een beslissend moment in de koers te maken met materiaalpech en gaf niet veel later op. Van der Poel komt vrijdag nog één keer in actie in een gravelkoers, om vervolgens gas terug te nemen. “Ik zal toch blij zijn als ik na vrijdag een korte pauze kan inlassen”, laat hij weten aan Cyclingnews.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Van der Poel heeft er een bewogen seizoen opzitten, met enkele pieken maar ook diepe dalen. De renner van Alpecin-Deceuninck voelt zich dan ook niet meer okselfris. “Dit seizoen is de mentale vermoeidheid groter dan de fysieke moeheid”, klonk het voor de start van de Giro del Veneto. “Er zit niet echt veel meer in de tank. Het WK gravel was iets dat ik echt wilde doen omdat het een beetje speciaal was, maar daarna kwamen er dus nog twee wedstrijden bij. Ik zal toch blij zijn als ik na vrijdag een korte pauze kan inlassen.”

Maar waarom besloot Van der Poel dan toch deel te nemen aan de Giro del Veneto? “Ik was hier toch voor een week. Het is soms moeilijk om te blijven trainen, dus dan rijd ik liever een koers om bezig te blijven. Anders zat ik toch maar een hele dag op die hotelkamer. Ik dacht: laten we die koers maar betwisten.”

Terug naar ‘de basis’
Van der Poel zal vrijdag nog in actie komen in de Serenissima Gravel, een gravelwedstrijd in Italië, om daarna wat gas terug te nemen. Vervolgens zal hij toewerken naar het crosseizoen, al heeft hij nog geen zicht op zijn definitieve programma. “Ik ga na mijn pauze beslissen over wanneer ik mijn veldritseizoen ga starten. Ik denk dat het ergens eind november zal zijn, maar daar ben ik nog niet zeker van.”

Een ding is wel zeker: de Nederlander houdt het volgend jaar bij één grote ronde. “Dit seizoen was het een beetje speciaal omdat ik de roze trui kon pakken in de Giro d’Italia. Maar normaal ga ik het doen zoals altijd: in de winter tien tot vijftien crossen, me dan vervolgens voorbereiden op het voorjaar, rust pakken en dan naar de Tour de France.”

Dit artikel delen:

73 Reacties

fransestinkkaas 13 oktober 2022 om 11:14

Wat mij het belangrijkste probleem lijkt is dat hij zijn anonimiteit kwijt is. Hij moet tactisch koersen, wat voor hem een nachtmerrie is. Koers moet voor hem een speeltuin zijn. Een overwinning in de eerste etappe van de Giro en de RVV dit jaar zijn zeldzame vertoningen van zijn daadwerkelijke kracht. Verder wint hij vooral heel veel op basis van onvoorspelbaarheid (AGR 2019, Strade Bianche, etc.) Hij staat er altijd, maar mist de funfactor op dit moment.

8
Pietspeed 13 oktober 2022 om 14:42

Al dat geneuzel en gespeculeer; z’n hele carrière ging min of meer crescendo, totdat het plankje en de rugklachten kwamen. Desondanks heeft hij nog een zeer goed voorjaar en Giro gereden. Daarna, naar eigen zeggen, te veel rust, te zware Italiaanse stage wat kennelijk dan voor een mislukte Tour heeft gezorgd. Vervolgens een a-typische niet onverdienstelijke voorbereiding op het WK dat in principe verkloot is door kinderen en waaraan hij mede schuld heeft. Dan ff in de luwte het roer om en wederom niet onverdienstelijk 3e WK Gravel. Klinkt best plausibel en logisch. Aan de absolute top te komen is één, er continue te blijven is ff wat anders. Mag het een onsje even ‘minder’ zijn voor de criticasters?

8
Marcel de Gendt 13 oktober 2022 om 15:40

Zie hier een bak meningen langs komen over amateurisme, dat ie juist alles op de weg moet zetten of juist precies andersom.

Hij wil terug naar de basis. Als zijn basis “winnen” is, dan zal hij zijn voorbereiding om moeten gooien en heel specifiek zijn doelen moeten kiezen.
Als zijn basis “plezier” is, dan denk ik dat hij vooral erbij moet gaan crossen en MTB-en (want iets zegt me dat daar zijn hart ligt). En moet accepteren dat het gevolg van zijn plezier misschien wel is dat hij minder kans heeft op dikke vissen op de weg. En hij is m.i. mentaal anders dan Van Aert, die toch meer gedreven wordt door “de beste willen zijn” en daar een stuk plezier voor wil opofferen.

Het laatste is klote voor de MvdP fan, die kickt op overwinningen. Maar als hij zich daar het beste bij voelt moet hij dat vooral doen. Hij hoeft voor mij niet te fietsen voor zijn fans, maar voor zichzelf.

5
platteprijs 14 oktober 2022 om 08:18

Hij krijgt een sloot geld van een aantal sponsors dus dat alleen voor zichzelf fietsen gaat alvast niet op. Als hij dat wil, moet hij met zijn vriendenclubje zondagochtend een stukje gaan fietsen. Salaris schept verplichtingen net zoals elke andere werknemer. En dat betekent soms ook niet leuk werk doen.

-1
Panache 14 oktober 2022 om 12:36

Salaris schept de verplichting om daar waar mogelijk na te komen wat in het contract staat en dat kan iets geheel anders zijn dan jij in je hoofd hebt platteprijs.

2
DeGroteMolen 13 oktober 2022 om 10:20

Eerst maar eens zorgen volgend seizoen uitgerust en met een voldoende brede basis aan de start te verschijnen. Afgelopen seizoen grotendeels achter de feiten aangelopen zo lijkt het. Zal mentaal zwaar zijn kan ik mij voorstellen.

4
SoloSlim 13 oktober 2022 om 14:32

Ondanks zijn achternagehol heeft hij toch weer mooi een klassieker weten te winnen.
Je moet het maar doen he .. Minder goed zijn en toch winnen!

7
Erik Kwant 13 oktober 2022 om 10:55

Het lijkt mij zinvol te onderzoek waar hij zelf plezier in heeft. Ik neig meer naar de MTB en het veldrijden. Misschien hier in doorgaan en doen wat hij leuk vind in plaats van 21 dagen af en toe even explosief aanzetten en verder zo zuinig mogelijk rijden. Past niet bij hem. Klassiekers misschien wel maar vind hem überhaupt geen renner voor op de weg.

3
Oblomov 13 oktober 2022 om 11:32

Natuurlijk is het wel een renner voor op de weg. Van begin af aan zelfs. Was wereldkampioen bij de junioren. Waar het geen renner voor is, zijn de grote rondes.

Wat dat betreft klopt dat 'terug naar de basis' ook niet. Dat zou zijn een langer veldrit seizoen, een mooi voorjaarsprogramma rond Vlaanderen en Roubaix, en dan in de zomer geen Tour, maar rustig opbouwen naar een WK, of dat nu weg of mtb is (met gravel er eventueel als toetje bij).

7
Romāns Vainšteins 13 oktober 2022 om 11:49

Ik zie dat eerder omgekeerd en vind hem helemaal geen renner voor de blub of MTB. Het ene is lalalalala-land waar hij in het andere te zwaar is en zijn rug vermoerd.

Op de weg absoluut het beste, een ruim voorjaar en tour voor groen.

0
girardengo 13 oktober 2022 om 11:27

Het is begrijpelijk dat hij er mentaal een beetje doorheen zit. Hij beseft steeds meer dat er ´grenzen aan de groei´ bestaan. Maar normaal gesproken kan hij zich wel weer ´herpakken´. De Tour was er dit jaar te veel aan (maar die was hem toch min of meer opgedrongen?). In de Giro heeft hij zich nog goed vermaakt als strijdlustigste renner.

3
FLUPKE Vervelio 13 oktober 2022 om 20:08

Blijft voor mij nog steeds een kanjer. En dat zal hij altijd blijven.

3
LeoR 16 13 oktober 2022 om 10:20

"Het is soms moeilijk om te blijven trainen", Als je zoveel talent hebt als Mvdp, en je al heel je leven gewoon bent van te winnen zonder er veel moeite voor te doen, kan ik dit wel begrijpen. Hopelijk leert hij iets uit dit seizoen, en wordt hij geen tweede Sagan.

"Anders zat ik toch maar een hele dag op die hotelkamer.", schrik van kinderen die op de deur komen kloppen? ;)

2
Ramonz 13 oktober 2022 om 14:52

Bijna iedereen hier zei dat het onverstandig was om de hele Giro uit te rijden als hij ook nog naar de tour wilde..
Of hij had de giro moeten rijden en geen tour of moeten afstappen na de etappes die voor hem belangrijk waren..
Wat ze bij Alpecin hebben gdaan met hem sloeg helemaal nergens op met dat vervelende gevolg als resultaat..

2
Scrabslag 13 oktober 2022 om 09:53

Lag er dik bovenop. Het seizoen van MvdP is helaas geen heerlijke reclame voor renners die de giro overwegen. De giro moet eigenlijk echt iets eerder in het seizoen komen.

1
bswinkelss 13 oktober 2022 om 10:06

Wellicht, maar dan is de giro niet te combineren met de klassiekers

2
Wheely 13 oktober 2022 om 10:18

Je hebt gewoon verschillende manieren om je seizoen in te delen. De grote renners kiezen vrijwel allemaal Vlaams/Waals voorjaar- Tour maar voor heel veel anderen is de combinatie Giro-Vuelta ook een hele mooie optie hoor.

4
Koers 13 oktober 2022 om 11:04

De Giro heeft nu al geregeld last van sneeuw/regenzonderbeeld, dan zul je voor elke berg een b-route moeten maken.

Ik zie veel liever dat ze de grote rondes in het jaar gaan rouleren, zodat ze elk om de 3 jaar die geliefde plek in juli hebben. Dan zou ze denk ik ook meer gelijk maken voor de buitenstaander.

6
Wheely 13 oktober 2022 om 11:31

Dat zou echt heel mooi zijn Koers, gaat alleen nooit gebeuren natuurlijk.

0
KnightBiker 13 oktober 2022 om 13:01

het was voor MVDP natuurlijk altijd al een onzalig plan met een gemankeerde voorbereiding: of het een goed plan was valt altijd te betwisten, maar een magere basis maakte dat het plan om 2 x een grote ronde te rijden altijd een dubieus idee. zeker gezien de rijstijl van MVDP: bijna elke dat mee zitten, dat werkt gewoon niet.

2
Groetjesaandevoetjes 13 oktober 2022 om 13:47

Mooi idee op papier, maar helaas gaat de Tour de France nooit voor een andere grote ronde wijken.

0
Promiz Rigloc 13 oktober 2022 om 14:39

De Giro hoeft niet eerder in het seizoen naar mijn bescheiden mening. Een ploeg kan ook gewoon besluiten een renner niet te verplichten naar de Tour te gaan, nadat betreffende renner al geen uitstekende voorbereiding achter de rug heeft gehad in de winter.

Betreffende renner was net op tijd klaargestoomd om toch nog deel te kunnen nemen aan enkele voorjaarklassiekers, waarvan we met z'n allen verbaasd waren door de resultaten die persoon in kwestie heeft weggezet.

Persoon in kwestie wil daarna na de Giro, wat gebeurd is. En persoon in kwestie had totaal geen behoefte aan een participatie aan de Tour dit seizoen, maar wordt door zijn werkgever verplicht, zoals hier op Wielerflits al te lezen was geruime tijd terug.

Dus of renner in kwestie moet harder met de vuist op tafel slaan. Of werkgever moet verder kijken dan enkel de volgende wedstrijd of escapade van de heer van der Poel.

Tour en Giro combineren is altijd al loodzwaar geweest, en het is dan ook zelden dat renners in beide wedstrijden goed zijn. (De paar bekende uitzonderingen daargelaten.)

Wat dit soort zaken betreft blijft de ploeg van desbetreffende mijnheer toch nog steeds een amateuristisch geheel. Renner in kwestie bulkt van een absurde hoeveelheid aan talent, maar of dit talent op deze manier ook op de juiste manier wordt gekanaliseerd trek ik persoonlijk in twijfel. Maar dat is geheel mijn mening uiteraard.

P.S Duimpje omhoog voor het idee dat de heer Koers hier oppert, echter zal het in werkelijkheid helaas nooit zo ver komen.

2
Lalsacien 13 oktober 2022 om 16:34

Ik denk eigenlijk dat het andersom is gegaan. MVDP wilde graag naar de Tour maar moest daarvoor wel eerst de Giro afwerken. Ik vermoed dat hij heeft gedacht, dat lukt mij wel.

-3
de nieuweMerckx 13 oktober 2022 om 16:38

Giro is gewoon moeilijk te combineren met het vlaamse voorjaar (te weinig tijd tussen). Dat weet VDP nu ook, goed zo.

3
Beer 13 oktober 2022 om 19:06

Hij kan ook gewoon toegeven dat hij een zak geld van Vegni heeft gekregen. Dat is vermoedelijk de enige echte verklaring voor zijn deelname aan de Giro.

-4
Promiz Rigloc 13 oktober 2022 om 23:32

@Lalsacien ..> Het was wel degelijk andersom. Als het aan Mathieu had gelegen had hij gewoon Giro-Vuelta gedaan dit seizoen. Hij is door de broertjes Roodhooft verplicht deel te nemen aan de Tour, dus we hoeven de zaken niet om te draaien.

Dit is overigens ook gewoon online te vinden, tevens op deze website.

"“Dat klopt. Voor de start van het seizoen heb ik dat zelfs aangekaart. Om de combinatie Giro-Vuelta te doen. Maar de Tour de France is uiteindelijk te belangrijk voor de ploeg.""

https://www.wielerflits.nl/nieuws/mathieu-van-der-poel-pas-anderhalve-week-geleden-definitief-beslist-over-wk-deelname/

2
Lalsacien 14 oktober 2022 om 06:07

@Promiz ik zie het. Je hebt gelijk.

1
JVD 14 oktober 2022 om 07:42

Maar hij heeft wel mooi etappezege en roze trui afgevinkt. Telt aan het einde van je carrière. Nu Vuelta nog.

0
Romerike 13 oktober 2022 om 11:00

Klinkt alsof hij heel veel lessen heeft geleerd van dit seizoen. We zullen het zien volgend jaar. Ik ben benieuwd. Ik hoop dat er nog veel moois in het vat zit.

Nu ik even heel snel vooruit denk naar het aankomende voorjaar hoop ik dat de lange winter snel voorbij gaat. Ik zal er vast wel een paar vergeten maar als deze renners in vorm met elkaar de degens kruizen: Van Aert, Mohoric, Pogacar, Van der Poel, Evenepoel, Sheffield, Laporte, Alaphilippe, Ghirmay, van Baarle, Pedersen, Asgreen

1
Brabander 13 oktober 2022 om 12:40

Ik zie toch veel eerder Girmay dan Ghirmay voor de knikkers meedoen

0
Romerike 13 oktober 2022 om 13:07

haha, inderdaad. Zoals ik zei, “even heel snel”. Maar hij mag me verrassen.

-1
GP Dignus 13 oktober 2022 om 18:50

Wat een reacties weer op iets wat hij kenbaar zou hebben gemaakt aan cyclingnieuws. Het gehele item is geschreven door de redactie, dat is natuurlijk geen probleem. Maar daarna heb je al die beterweters weer. Als hij volgend jaar op zijn MDVPS wederom weer mooie overwinningen boekt, dan zijn ze ineens weer supporter. Het mooie aan MVDP is juist dat hij de sport en zijn beroep beoefent op de wijze waar hij zich goed bij voelt en met zijn eigen beleving. Daarnaast heeft hij groot gelijk dat hij gebruikt maakt van zijn marketingwaarde want er is ook nog een lang leven na zijn carrière.

1
Het Luipaard van Lent 14 oktober 2022 om 07:23

Gewoon weer lekker veel crossen rijden deze winter, beetje spielerei machen en er wat winnen. Eventueel WK rijden en dan lekker door naar het voorjaar met de vorm van het veldrijden. Daarna lekker gaan mountainbiken in de zomer. Past veel beter bij MvdP, helemaal nu z’n rug geen probleem meer is.

1
HSV 14 oktober 2022 om 14:38

Dat denk ik ook

1
Robin van Wijlick 13 oktober 2022 om 09:48

Ik vraag mij dan af waarom hij vrijdag niet zijn kat stuurt.

0
Barry Batsbak 13 oktober 2022 om 10:56

Rox en Mathieu hebben een hond.

7
Romāns Vainšteins 13 oktober 2022 om 10:51

Hij bevestigt hiermee wat ik al een tijdje verkondig: kappen met die wheelies, shampoo reclames, instapizzashizzle, programma op basis van stakeholders, journalisten die hun verdienmodel op zijn bakkes afstemmen etc. Niet iedereen is Sagan die zoiets moeiteloos doet.

0
Wheely 13 oktober 2022 om 11:27

Bij Sagan was het ook goed klaar op een gegeven moment, denk juist dat bij VdP het behouden van die funfactor wel belangrijk is maar het moet wel spontaan blijven en vooral niet aangegrepen worden door “slimme” marketingboys en daarmee de overhand krijgen.

Je vergeet helemaal je favorietje 4Gold trouwens.

4
Romāns Vainšteins 13 oktober 2022 om 12:41

Ik dacht die houd ik nog in de mouw.

Laatst nog eens gekeken, gaat niet best met ze. Lopen te blaffen dat zij juist in deze inflatietijd er 30% van af knallen. Je leven loopt vast maar het DNA sorteert alvast op de toekomst voor.

1
Grote Plateau 13 oktober 2022 om 13:23

Ken je nagaan wat voor marge ze in normale tijden op dat broedpoeder verdienen.

-3
Mystieke_Monnik 13 oktober 2022 om 11:00

Geen Giro volgend jaar helaas… Maar begrijp het wel. Herpakken en weer knallen in het voorjaar.

0
Stims 13 oktober 2022 om 10:30
Quote:
“Ik was hier toch voor een week. Het is soms moeilijk om te blijven trainen, dus dan rijd ik liever een koers om bezig te blijven. Anders zat ik toch maar een hele dag op die hotelkamer. Ik dacht: laten we die koers maar betwisten.”

Veel mensen(waaronder ikzelf) roepen het al tijden, maar dit is toch weer het zoveelste voorbeeld van amateurisme..

-1
Anketieletje 13 oktober 2022 om 12:26

Matje is ook het meest positieve voorbeeld van een amateur. Hij ziet het niet als zijn beroep, maar als de mooiste liefhebberij waarin hij optimaal plezier beleeft. En dat uit hij in zijn manier van fietsen en eveneens in zijn voorbereiding daarop. Geweldig dat er zo’n sporters bestaan en mensen in vervoering kunnen brengen.

9
Jan 13 oktober 2022 om 14:06

Anketieltje
Dat is ook direct zn valkuil. En daar is tie afgelopen seizoen meerdere keren ingevallen

0
tvm 13 oktober 2022 om 12:26

MvdP zal keuzes moeten maken en specifieke doelen kiezen. Zoals hij rondreed in de giro en tour, was ondermaats. Ook als gekeken wordt naar de resultaten. Rest van het seizoen was ook mager.

Tuurlijk, de Ronde winnen vergoedt veel, maar niet alles.

-1
platteprijs 13 oktober 2022 om 12:35

De giro was ondermaats … wat had hij dan moeten doen, het eindklassement winnen?! De eerste seizoenshelft was prima, de tweede helft was teleurstellend.

5
Anketieletje 13 oktober 2022 om 13:53

De beste keuze voor Matje is om zich geen ene fluit wat aan te trekken over wat hier over, vóór en tegen hem wordt geschreven en gewoon zijn eigen plan trekken.

2
Romāns Vainšteins 13 oktober 2022 om 15:30

Overigens is dat boek van m dat je cadeau krijgt bij een of ander iets behoorlijk achterhaald inmiddels.

-3
Grote Plateau 13 oktober 2022 om 15:41

Edit: Probeer niet te veel op de man/renner te spelen

0
josemanuelfuente 13 oktober 2022 om 11:09

Hebben we de mooiste jaren van MvdP gehad?????

-4
Wheely 13 oktober 2022 om 11:29

Nee, volgend jaar lijkt hij eindelijk een uitgebalanceerd programma te gaan rijden. Na regen komt zonneschijn, een mentaal dipje hoeft helemaal niet zo erg te zijn.

10
Posterix 13 oktober 2022 om 11:44

Goeie vraag hoor, waarom zou je die niet mogen stellen. Ik word echt moe van die “fans “die maar op minnetjes zitten te harken… jammerlijke toevoeging van WF n.m.m.

-6
Wheely 13 oktober 2022 om 11:54

Zou zelfs een hele fraaie poll vraag zijn.

-1
Romāns Vainšteins 13 oktober 2022 om 12:03

geen idee, kan met zijn talent zomaar zijn dat DE jaren nu nog komen gaan.

Wat wel over is lijkt me de hele berg artificiële imagobagger, en dan wel omdat hij het zelf zat is.

1
Mooie Sjors 13 oktober 2022 om 11:18

De succes-supporter heeft het samen met jou nu even moeilijk bij dit dipje, maar slaat volgend voorjaar bij de eerste de beste aangelegenheid weer wild om zich heen hoor Matje, maak je maar geen zorgen.

-4
Handige Harry 13 oktober 2022 om 13:23

Als dat zo is dan zullen we jou missen want waarschijnlijk ben je dan net op vakantie.

2
Lalsacien 13 oktober 2022 om 13:40

@Sjors de successupporters komen en gaan naar gelang de prestaties van hun lievelingen. De liefhebbers blijven.

0
Grote Plateau 13 oktober 2022 om 13:12

Ik heb toch gezegd van in den beginne dat de combo: voorjaar aansluitend Giro en dan Tour gekkenwerk was.

Maarja ik was weer een hater en eMVeeDeePee ging dat varkentje wel even wassen.

Nou, na 10d Giro was het kalf al verdronken.

-4
Sjonge Jonge 13 oktober 2022 om 17:14

Volgens mij was zo’n beetje 99,9% het daar wel mee eens, maar als je graag je gelijk wil krijgen: chapeau met je voorspelling

2
Het Luipaard van Lent 14 oktober 2022 om 07:20

MvdP heeft die combi zelf ook niet gewild he.

PS: jij zat hier dit voorjaar toch helemaal niet? Of was dat toen nog onder een 'oud' account.. ;)

2
Grote Plateau 13 oktober 2022 om 13:45

“Ik was hier toch voor een week. Het is soms moeilijk om te blijven trainen, dus dan rijd ik liever een koers om bezig te blijven. Anders zat ik toch maar een hele dag op die hotelkamer. Ik dacht: laten we die koers maar betwisten.”

Onzin Mathieu. Je had gewoon een deal met Pozzato voor de 3. WK en zijn koers Veneto + Serenissima.

Nu moeten je tegen je trainings en rusteisen in toch die koers rijden voor een paar afgesproken knaken.

-5
Romāns Vainšteins 13 oktober 2022 om 14:26

Dat niet vooraf sluiten van startdeals, of het nou cross, MTB, gravel, de weg of whatever is, inclusief bepaalde kapsels, social media-uitingen en op welke fiets precies, is dan ook het leergeld 2022

0
Grote Plateau 13 oktober 2022 om 15:19

wat zijn we despotisch vandaag

Ik mag niet zeggen dat 'Thieuke' niet helemaal eerlijk is over de reden waarom ie een week in Italië geboekt heeft.

oh oh

-4
Lalsacien 13 oktober 2022 om 16:38

@54×12 jij mag zeggen wat je denkt. Maar of het waar is…

1
Het Luipaard van Lent 14 oktober 2022 om 07:21

Poeh, jij hebt wel een obsessie met MvdP ofniet? Wat veel reacties van jou hier..

0
Comments 13 oktober 2022 om 10:53

Diagnose: Dumolinsyndroom.
Heerst…

-7
Barry Batsbak 13 oktober 2022 om 10:58

Wat heeft de CEO van Koramic Investment Group hier in hemelsnaam mee te maken?

0
Grote Plateau 13 oktober 2022 om 15:29

Schei uit "syndroom"

en bij MVDP is de onvrede bijlange na niet zo groot

TD voelde zich miskend als ie top was (de Sunweb ploegleiding wist niet wat het betekende om op topniveau te preseteren)

en TD voelde zich miskend/ontkend, terwijl die in de lappenmand lag. Toen begon de tijd te dringen bij Jumbo…

Ik blijf het zeggen: Lefevere had dit veel beter gemanaged. TD mag die gulle grijze wijndrinker niet begrijpen, maar Lefevere is wel een topklas piepelmanazjher.

-6
Mwielerfan 13 oktober 2022 om 19:32

Behalve met Bennett

2
Grote Plateau 13 oktober 2022 om 21:25

Bennett was in zijn hoofd al weg bij Quickstep toen Bora dat nettobedrag meedeelde.
Hij was geblesseerd en liet dat daarna onnodig aanslepen. Dan moet Lefevere hem ook niet op z'n opperbest laten vertrekken.
Of Bennett waar voor z'n geld geeft? Ik denk het niet. Hij is niet beter dan toen hij vertrok bij Bora. Quickstep heeft er geen concurrent aan.
Dus dat heeft Lefevere goed gezien.

0
jp.vanoosterhout 13 oktober 2022 om 14:53

ik vrees dat van der poel een 2de dumoulin gaat worden !!
toen dumoulin naar jumbo ging kwam hij er pas achter dat er toch nog betere renners waren [in rondewerk roglic,in complete renner wout van aert] dat is op zijn zelfvertrouwen gaan werken,met als gevolg mentale moeheid.
En van der poel merkt ook denk ik dat zijn allergrootse rivaal wout van aert iets completer en veelzijdiger is !en sommige renners gaan daardoor minder presteren .

-7
Grote Plateau 13 oktober 2022 om 15:17

niet allen WVA. Ook met Pogi heeftie sterretjes gezien.
En daarachter een hele rist aan jonge hardrijders,
neem nou zo’n Sheffield (bijvoorbeeld)
die hij niet in bedwang kan houden.

-7
Lars Maden 13 oktober 2022 om 18:05

Altijd lachen hier om de comments.

9

Net binnen

Populair

Materiaalzone