Van der Poel rekent op Vermeersch, De Bondt en Oldani in Amstel Gold Race
foto: Cor Vos
vrijdag 8 april 2022 om 12:45

Van der Poel rekent op Vermeersch, De Bondt en Oldani in Amstel Gold Race

Update Alpecin-Fenix heeft de selectie voor de Amstel Gold Race bekendgemaakt. Natuurlijk voert Mathieu van der Poel de ploeg aan. De Nederlander kan rekenen op de steun van onder meer Oscar Riesebeek.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Ook de naam van Stefano Oldani is een interessante. Afgelopen weekend eindigde hij als tweede in de Volta Limburg Classic. De Bondt eindigde in diezelfde koers als zevende.

Kristian Sbaragli, Tobias Bayer en Michael Gogl completeren de selectie van het Belgische ProTeam, dat met MVDP de winnaar uit 2019 in huis heeft.

Lees ook:
Voorbeschouwing Amstel Gold Race 2022
Deelnemerslijst Amstel Gold Race 2022
Voorspel de winnaar van de Amstel Gold Race 2022


Gianni Vermeersch vervangt zieke Riesebeek (update)

Oscar Riesebeek staat zondag toch niet aan de start van de Amstel Gold Race. De Nederlander kampt met griep. Gianni Vermeersch is zijn vervanger.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
8 april 2022 12:53
Als Mathieu nou de rest van het seizoen met zijn pootjes van de mountainbike kan afblijven, zie ik hem behalve met nog een aantal grote eendagswedstrijden ook wel met vijf etappes en vijf ritten in de Giro in de tas thuiskomen. Het wordt een superjaar met als kers op de taart het wk.
    8 april 2022 13:22
    Tot nu toe zijn eigenlijk alle rittenkoersen waar MvdP aan mee heeft gedaan een totale speeltuin voor hem gebleken, of het nu ging om de Tour of Britain, Tour de Suisse, BinckBanck Tour, Tirreno of de Tour de France zelf.

    De Giro zal geen uitzondering zijn.

    Enig vraagteken: kan hij zijn intense manier van koersen drie weken volhouden? Laat staan twee keer drie weken?
    8 april 2022 14:04
    In rittenkoersen kiest hij vooral zijn etappes uit, dat zal in de grote rondes niet anders zijn lijkt me. Bergetappes doet hij niet mee om te winnen en daar kan hij zich enigszins sparen omdat ie wel vrij makkelijk bergop rijdt.
    8 april 2022 14:18
    Ik denk dat die maand gedwongen rust hem er van doordrongen heeft dat het ook in een keer allemaal voorbij kan zijn, dus ik hoop dat hij in de komende jaren steeds meer gedoseerd zal gaan rijden. Inderdaad je rust pakken in de bergetappes, en dan in andere etappes toeslaan en vooral niet constant van discipline wisselen in het seizoen.

    Aankomende winter tien veldritjes en geen mountainbike de komende twee jaar. Dan gaat hij kunnen oogsten op de weg zoals we niet vaak gezien hebben.
8 april 2022 14:41
Volgens mij gaat het hier om de Amstel en het team dat hij mee heeft.

Waar ze op het platte-bekeide naar mijn mening een goeie ploeg hebben zie ik ze hier bij wat serieuze inspanningen van de tegenstand er collectief vanaf wapperen terwijl anderen om de beurt coureurs afvuren kunnen. MvdP gaat veel moeten dichtrijden en/of vroeg aangaan om te winnen.
8 april 2022 19:27
Ik zou er niet te hard op rekenen. Het team is niet van voldoende niveau om voor hem van betekenis te zijn.
9 april 2022 07:57
Appeltje, eitje. Wordt weer een beschamende dag voor die andere belgiese tiems. Hup Nathieu!

Reacties zijn gesloten.