Van der Poel profiteert optimaal van slippertje Van Aert in Otegem

maandag 14 januari 2019 om 16:03
Van der Poel profiteert optimaal van slippertje Van Aert in Otegem

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel heeft Wout van Aert verslagen in de veldrit van Otegem. Het leek uit te draaien op een tweestrijd tussen de toppers, maar een klein foutje van de wereldkampioen halverwege werd hem fataal. Van der Poel voerde het tempo direct op, waarna hij Van Aert pas na finish terug zag.

Slechte start Aerts
Daan Soete en Laurens Sweeck hadden de kopstart met Mathieu van der Poel in het wiel. Belgisch kampioen Toon Aerts miste zijn start volledig, waardoor hij in de achtervolging moest. Sweeck zakte weg, omdat zijn ketting van de fiets gevallen was. Van der Poel kwam zo aan de leiding, maar hij gaf het af en zette zich achterin een kopgroepje.

Van der Poel volgt demarrage Van Aert
In de tweede ronde demarreerde Wout van Aert, maar hij kreeg direct Van der Poel in zijn wiel. De twee kemphanen vonden elkaar op de voorposten. Aerts reageerde te laat, waardoor hij in een achtervolgende groep bleef. Daar was de samenwerking niet al te best, waardoor de koplopers verder uitliepen.

Van der Poel en Van Aert op pad – foto: Cor Vos

Fatale fout van Wout
Het werd een heus duel tussen MVDP en WVA. Vijf rondes voor het einde was het verschil met de achtervolgers, waaronder Aerts, al vijftig seconden. Een foutje van Van Aert was de reden voor Van der Poel om te versnellen. De wereldkampioen moest even van zijn fiets, maar hij keek al gauw tegen zes seconden achterstand aan. Dat verschil liep steeds verder op.

Slecht nieuws was er onderweg voor Eli Iserbyt. De kleine Belg streed om een podiumplek, maar door een rare manoeuvre bij een kleine helling liep hij een blessure op aan zijn voet. Hij stapte af.

Aerts nog op het podium
Bij het ingaan van de slotronde had Van Aert een halve minuut achterstand op Van der Poel, een achterstand die de Nederlander niet meer uit handen gaf. Toon Aerts wist zich op de derde plaats te nestelen, waardoor er drie verschillende kampioenstruien op het podium stonden.

flag-be Betafence Cyclocross Otegem 2019
Uitslag mannen

1. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)
2. flag-be Wout van Aert (Cibel-Cebon Offroad Team)
3. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea)
4. flag-be Tim Merlier (Creafin-TÜV SÜD)
5. flag-be Dieter Vanthourenhout (Marlux-Bingoal)
6. flag-be Gianni Vermeersch (Steylaerts-777)
7. flag-be Daan Soete (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)
8. flag-be Nicolas Cleppe (Telenet-Fidea)
9. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Bingoal)
10. flag-be Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)

Dit artikel delen:

14 Reacties

Pol 14 januari 2019 om 16:09

Op maandag fietst hij altijd uit, op het gemak een rondje uit fietsen. Rustig aan.

Romāns Vainšteins 14 januari 2019 om 20:32

ja relax, gewoon doorlopen, er is niks aan de hand hier.

Dolfy 14 januari 2019 om 16:26

Mooie race gezien. Van der Poel voelde de benen zei hij. Van Aert sterk maar toch net iets over het rode heen. Mooi voor Aerts dat-ie plek drie nog pakt. Wel jammer Iserbyt dat zich mistapte..

yo-eddy 14 januari 2019 om 16:54

inderdaad mooie race, had echt geen moment het idee dat VdP het zwaar had, wisselde zelfs nog even van fiets nadat van Aert zijn foutje maakte …. en reed vervolgens gewoon weg zoals we dat inmiddels gewend zijn.

assen 14 januari 2019 om 17:11

Jammer dat ik het heb gemist! Dank voor verslag/commentaar.

Borsje 14 januari 2019 om 17:24

17.40 uur samenvatting op de belg….

Fernandi 14 januari 2019 om 17:43

Welke Belg precies, want ik zie vooralsnog geen cyclo cross

Thijs E 14 januari 2019 om 17:56

Het is nu

Thijs E 14 januari 2019 om 17:58

Nieuwe fiets, nieuwe kettingproblemen voor Sweeck.

delgado 14 januari 2019 om 18:10

Ik heb de race niet gezien, maar mooi om te lezen hoe Wout direct de knop om heeft gedraaid. Dan ben je op en top prof en 100% met je vak bezig.

tendam 14 januari 2019 om 20:16

Die titel slaat nergens op. Van Aert maakte een klein foutje, maar Van der Poel was simpelweg veel sterker. Zoals altijd. Van Aert deed wel z’n best, ook zoals altijd.

LucasR 14 januari 2019 om 21:29

Precies dit. WvA maakte een foutje en is daarna op waarde zoek gereden.

yo-eddy 14 januari 2019 om 21:39

Inderdaad, titel dekt de lading niet echt, VdP wisselde nog eens rustig zijn fiets na het akkefietje van van Aert en draaide met 3 seconden voorsprong het asfalt ….. en toen pas ging het gas er op …. met bekend resultaat.

Taliesin 14 januari 2019 om 22:15

Yup. Mooie demarrage was dat. Na het akkefietje van Van Aert was het verschil 3 seconden. Toen kwam de versnelling en opeens was het gat 15 seconden.

Headlines

Materiaalzone

Populair