Van der Poel profiteert optimaal van slippertje Van Aert in Otegem
foto: Cor Vos
maandag 14 januari 2019 om 16:03

Van der Poel profiteert optimaal van slippertje Van Aert in Otegem

Mathieu van der Poel heeft Wout van Aert verslagen in de veldrit van Otegem. Het leek uit te draaien op een tweestrijd tussen de toppers, maar een klein foutje van de wereldkampioen halverwege werd hem fataal. Van der Poel voerde het tempo direct op, waarna hij Van Aert pas na finish terug zag.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Slechte start Aerts
Daan Soete en Laurens Sweeck hadden de kopstart met Mathieu van der Poel in het wiel. Belgisch kampioen Toon Aerts miste zijn start volledig, waardoor hij in de achtervolging moest. Sweeck zakte weg, omdat zijn ketting van de fiets gevallen was. Van der Poel kwam zo aan de leiding, maar hij gaf het af en zette zich achterin een kopgroepje.

Van der Poel volgt demarrage Van Aert
In de tweede ronde demarreerde Wout van Aert, maar hij kreeg direct Van der Poel in zijn wiel. De twee kemphanen vonden elkaar op de voorposten. Aerts reageerde te laat, waardoor hij in een achtervolgende groep bleef. Daar was de samenwerking niet al te best, waardoor de koplopers verder uitliepen.

Van der Poel en Van Aert op pad – foto: Cor Vos

Fatale fout van Wout
Het werd een heus duel tussen MVDP en WVA. Vijf rondes voor het einde was het verschil met de achtervolgers, waaronder Aerts, al vijftig seconden. Een foutje van Van Aert was de reden voor Van der Poel om te versnellen. De wereldkampioen moest even van zijn fiets, maar hij keek al gauw tegen zes seconden achterstand aan. Dat verschil liep steeds verder op.

Slecht nieuws was er onderweg voor Eli Iserbyt. De kleine Belg streed om een podiumplek, maar door een rare manoeuvre bij een kleine helling liep hij een blessure op aan zijn voet. Hij stapte af.

Aerts nog op het podium
Bij het ingaan van de slotronde had Van Aert een halve minuut achterstand op Van der Poel, een achterstand die de Nederlander niet meer uit handen gaf. Toon Aerts wist zich op de derde plaats te nestelen, waardoor er drie verschillende kampioenstruien op het podium stonden.

flag-be Betafence Cyclocross Otegem 2019
Uitslag mannen

1. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)
2. flag-be Wout van Aert (Cibel-Cebon Offroad Team)
3. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea)
4. flag-be Tim Merlier (Creafin-TÜV SÜD)
5. flag-be Dieter Vanthourenhout (Marlux-Bingoal)
6. flag-be Gianni Vermeersch (Steylaerts-777)
7. flag-be Daan Soete (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)
8. flag-be Nicolas Cleppe (Telenet-Fidea)
9. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Bingoal)
10. flag-be Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
14 januari 2019 16:09
Op maandag fietst hij altijd uit, op het gemak een rondje uit fietsen. Rustig aan.
14 januari 2019 16:26
Mooie race gezien. Van der Poel voelde de benen zei hij. Van Aert sterk maar toch net iets over het rode heen. Mooi voor Aerts dat-ie plek drie nog pakt. Wel jammer Iserbyt dat zich mistapte..
14 januari 2019 16:54
inderdaad mooie race, had echt geen moment het idee dat VdP het zwaar had, wisselde zelfs nog even van fiets nadat van Aert zijn foutje maakte .... en reed vervolgens gewoon weg zoals we dat inmiddels gewend zijn.
14 januari 2019 17:11
Jammer dat ik het heb gemist! Dank voor verslag/commentaar.
14 januari 2019 17:24
17.40 uur samenvatting op de belg....
    14 januari 2019 17:43
    Welke Belg precies, want ik zie vooralsnog geen cyclo cross
14 januari 2019 17:56
Het is nu
14 januari 2019 17:58
Nieuwe fiets, nieuwe kettingproblemen voor Sweeck.
14 januari 2019 18:10
Ik heb de race niet gezien, maar mooi om te lezen hoe Wout direct de knop om heeft gedraaid. Dan ben je op en top prof en 100% met je vak bezig.
14 januari 2019 20:16
Die titel slaat nergens op. Van Aert maakte een klein foutje, maar Van der Poel was simpelweg veel sterker. Zoals altijd. Van Aert deed wel z'n best, ook zoals altijd.
    14 januari 2019 21:29
    Precies dit. WvA maakte een foutje en is daarna op waarde zoek gereden.
    14 januari 2019 21:39
    Inderdaad, titel dekt de lading niet echt, VdP wisselde nog eens rustig zijn fiets na het akkefietje van van Aert en draaide met 3 seconden voorsprong het asfalt ..... en toen pas ging het gas er op .... met bekend resultaat.
14 januari 2019 22:15
Yup. Mooie demarrage was dat. Na het akkefietje van Van Aert was het verschil 3 seconden. Toen kwam de versnelling en opeens was het gat 15 seconden.

Reacties zijn gesloten.