Van der Poel overklast de tegenstand wederom in Ruddervoorde
foto: Photopress.be
zondag 28 oktober 2018 om 16:00

Van der Poel overklast de tegenstand wederom in Ruddervoorde

Mathieu van der Poel heeft een dodelijk saaie Superprestigecross in Ruddervoorde op zijn naam geschreven. Na nog geen halve ronde plaatste de Europese kampioen een versnelling, waarop de rest geen antwoord in huis had. Wereldkampioen Wout van Aert moest zich tevredenstellen met de tweede plaats. Ook Toon Aerts mocht mee op het podium.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Traditioneel zorgde de scherpe eerste bocht in Ruddervoorde voor wat opschudding. Heel wat renners maakten iets te veel snelheid en kwamen in het gedrum ten val. Onder meer Michael Vanthourenhout en het Britse toptalent Tom Pidcock waren bij de slachtoffers.

Quinten Hermans nam – net als gisteren in Neerpelt – de leiding op zich, tot Mathieu van der Poel op indrukwekkende wijze naar de leiding snelde. Hermans, en daarachter ook onder andere Wout van Aert en Toon Aerts, konden het hoge tempo van onze landgenoot gewoon niet aan. Na nog geen halve ronde had Van der Poel zes seconden bij elkaar gereden. Een ronde later waren dat er al bijna twintig.

Halfweg had de Europese kampioen zijn voorsprong al uitgebouwd tot een halve minuut, en op twee ronden van het einde zelfs een minuut. Daarachter werd er bovendien niet echt druk gezet. Omwille van de stevige tegenwind was er vaak sprake van pelotonvorming. Een groep van een tiental renners moest strijden voor de ereplaatsen, waarbij vooral Van Aert, Aerts en Eli Iserbyt veel indruk maakten.

Aan het einde van de voorlaatste ronde plaatste Van Aert zijn versnelling. De wereldkampioen behaalde al bij al simpel de tweede plaats, maar wel ver achter een superieure Van der Poel. Die laatste maakte er iedere ronde een doel van om naar boven te rijden op een lastige zandberg. De Europese kampioen etaleerde een sublieme zandtechniek, maar slaagde telkens net niet in zijn doel.

foto: PhotoPress.be

Superprestige veldrijden 2018-2019
Uitslag manche 2: Ruddervoorde

1. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)
2. flag-be Wout van Aert (Cibel-Cebon)
3. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea Lions)
4. flag-be Eli Iserbyt (Marlux-Bingoal)
5. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Bingoal)
6. flag-be Tom Meeusen (Corendon-Circus)
7. flag-be Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)
8. flag-nl Lars van der Haar (Telenet-Fidea Lions)
9. flag-gb Tom Pidcock (TP Racing)
10. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Bingoal)

 
33 Reacties
Sorteer op:
28 oktober 2018
Klasse van Van Der Poel!
28 oktober 2018
Werden er vorig jaar veel meer crossen uitgezonden op NOS, Sporza, eurosport? Ik heb het idee dat ik nu minder dan de helft kan zien en vorig jaar 3/4 ofzo.
  28 oktober 2018
  Klopt. 2 jaar terug kon je nog praktisch alle crossen op ‘normale’ tv zien, nu zit driekwart achter een betaalde zender helaas.
  28 oktober 2018
  Volgens mij heeft Telenet toch al langer de rechten van bepaalde crossen? In principe kun je nog steeds alles zien, je moet er alleen een paar centen voor over hebben (of een illegale stream zoeken).
  28 oktober 2018
  Nog maar kort jaar dat niet alle klassementen en grote crossen bij sporza zaten
28 oktober 2018
Waarom moet Nieuwenhuis nu weer vallen, en wat gebeurde er met Vermeersch? (Ik dacht echt even m'n tweede winst in het veldrit spel te kunnen pakken)
  28 oktober 2018
  Tja, ik baalde daar ook van. Ik had zelfs even 4 renners in de top tien rijden. Gelukkig bleef Eli het goed doen :)
28 oktober 2018
Dit is echt voor helemaal niemand leuk meer. Niet voor Mathieu, niet voor Wout en al helemaal niet voor de (steeds kleiner wordende groep) kijkers. Wout heeft blijkbaar ook ingezien dat het onmogelijk is om Mathieu te kloppen dus die gaat de komende maanden lekker in het achtervolgende groepje rondpeddelen om dan simpel 2e te worden met een aanval in de laatste ronde. Want waarom zou je energie verspillen door in je eentje op 15 seconden te blijven fietsen?
  28 oktober 2018
  Zei je vorige week ook al. Gewoon niet kijken dan.
  28 oktober 2018
  Blijft mooi om naar te kijken hoe van der Poel blijft domineren. Blijf ervan genieten. Als je er niks meer aan vind kijk dan niet zou ik zeggen.
28 oktober 2018
Ook een rare beslissing om Tom Meeusen niet mee te nemen naar het EK in Rosmalen. Heeft alles te maken om Mathieu niet te laten winnen. Tom rijd beter dan andere geselecteerden. Ze doen het nu al in hun broek in België.
  28 oktober 2018
  Die heeft nu een top weekend. Gisteren vijf en nu met alle toppers 6!
28 oktober 2018
Kunnen ze de dames- en herencross niet omdraaien? Hier is echt niks aan. Geen commentaar op VDP hoor, die doet wat hij leuk vindt en hij krijgt ervoor betaald. Blijkbaar vindt hij solo rondjes rijden door een veld vermakelijker dan een wegkoers.
  28 oktober 2018
  Ik laat de herencross tegenwoordig ook liever schieten als ik moet kiezen tussen die twee. En daar hoef ik helemaal niet lang over na te denken. Omdraaien zou voor mij ook geen enkel probleem zijn
  28 oktober 2018
  Volgende week hopelijk naar Rosmalen, maar ik ga wel voor de damescross. Ik ben fan van Lars, maar dit heeft geen zin. Alle respect voor Van der Poel.
  28 oktober 2018
  Maf dat organisaties nog zoveel meer betalen aan startgeld. Terwijl ze er zoveel minder voor krijgen bij de mannen
28 oktober 2018
Overklassen, declasseren, je tegenstanders vernederen in daad en woord gebracht. Mathieu vd Poel speelt met zijn tegenstanders, maakt ze tot figuranten. Meer clichés weet ik even niet te vinden :).
28 oktober 2018
Dit net zoals een gorilla bij het touwtrekken tussen doodshoofdaapjes plaatsen of een draak tegenover naakte ridder met rubberen zwaardje zetten. Welk type mens vind zoiets nou nog boeiend vraag je je dan af.
  28 oktober 2018
  In het verleden wonnen alle grote Belgische crossers met een been. En het publiek bleef toestromen, en ze vonden het geweldig. Nu wint er een Hollander en nu is het niet meer boeiend.
  28 oktober 2018
  Van der Poel is ook niet bepaald een 'Hollander'. Heeft een Nederlands vlaggetje achter zijn naam, maar is verder gewoon van Kapellen
  28 oktober 2018
  @Brabander Dus als je in België woont ben je geen Hollander meer.Ik dacht altijd wat er in je paspoort staat je land is. Maar ik kan het fout hebben HA Ha
  28 oktober 2018
  Volgens mij staat er ook geen 'Hollander' in een paspoort. En een paspoort zegt voor mij niet alles. Hij heeft wel degelijk Nederlandse kanten natuurlijk. Maar ook genoeg Vlaamse. Mij maakt het verder niet veel uit. Chauvinisme is verder niet echt mijn ding, maar zo zie ik het
  28 oktober 2018
  Onzin want nijs besliste vaak bijvoorbeeld pas in de laatste ronde. Dit soort taferelen moet je 35 jaar voor terug naar liboton
  28 oktober 2018
  Klopt. En Nys had altijd wel iemand die hem het moeilijk maakte. Vervecken, Wellens, Albert, Pauwels. Alles bij elkaar opgeteld kwam hij dan wel als beste uit de bus, maar vind het absoluut niet te vergelijken met deze overmacht
28 oktober 2018
Toch spannend wie er elke keer 4de wordt, podium en podiumvolgorde is altijd vooraf bekend.
28 oktober 2018
De tijden van Merckx herleven maar dan in het veld. VDP heeft nog geen veldrit verloren sinds het begin van dit seizoen. WVA heeft zijn kruit nog niet verschoten. Het EK is zijn eerste doel.
  28 oktober 2018
  Het seizoen begint op de koppenberg
  29 oktober 2018
  @Mwielerfan .... en als VdP daar wint begint het seizoen "in de modder" pas? ...... en als hij dan wint is eigenlijk alleen het WK belangrijk? Het mooie van Mathieu is juist dat hij er altijd staat. Rijdt het hele seizoen op een ongelooflijk hoog niveau met heel soms een klein dipje.
28 oktober 2018
Is dit ergens volledig terug te kijken vanuit Nederland?
  28 oktober 2018
  Morgenmiddag om 16.00 uur op Ziggo Sport hoofdkanaal, als je Ziggo als provider hebt (of abonnement Ziggo Sport).
29 oktober 2018
V dPoel kan er niks aan doen,maar als een coureur als van Kessel uit wijkt naar Luxemburg om er een tweede rangs wedstijdje te gaan rijden en niet meer in Ruddervoorde start dan klop er iets niet
30 oktober 2018
Van der Haar barslecht met 3 valpartijen, hij blijft maar stuntelen als ie over balkjes moet. Verder sterke vertoningen van Nieuwenhuis, Isebyt en Pidcock, die gasten nu al zien dat ze net zo goed zijn als de Soetes en Vanthourenhouts/Vd Haars van deze wereld. Dramatische wedstrijd van Van Aert die meteen totaal los gereden wordt door Mathieu, wanneer is er weer eens strijd Wout?

Reacties zijn gesloten.