Van der Poel: “Deze dag goed proberen door te komen”

maandag 28 juni 2021 om 13:38
Van der Poel: “Deze dag goed proberen door te komen”

foto: Cor Vos

Op een gele fiets en met een zwarte broek onder zijn gele leiderstrui reed Mathieu van der Poel eerder vandaag het startpodium op om in te tekenen voor de etappe naar Pontivy. De kopman van Alpecin-Fenix wil de vlakke derde rit vooral goed doorkomen.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Peter Sagan, Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

“Hopelijk valt er niet te veel regen onderweg”, vertelde Van der Poel vlak voor het vertrek in de havenstad Lorient. Bij de start was het overwegend bewolkt, al scheen de zon wel tussen de wolken door. Voor later op de dag is er een grote kans op buien, die van tijd tot tijd krachtig en in combinatie met onweer kunnen zijn.

“Ik wil de dag goed proberen door te komen. En in de finale wil ik proberen onze sprinters een beetje bij te staan, waar mogelijk”, aldus de Nederlander. Vanwege de gelegenheid wisselde hij zijn blauwe Canyon-fiets in voor een speciaal geel exemplaar. “Een heel mooie vervanger”, zo zei hij zelf.

Dit artikel delen:

3 Reacties

chasse patat 28 juni 2021 om 13:57

Laat Mathieu zich maar niet gaan bemoeien met de sprintvoorbereiding. Daar waar hij dat deed was het niet bepaald in het voordeel van Merlier.

Cyclinglife 28 juni 2021 om 14:01

Zeer Mooi eerbetoon voor zijn grootvader op het frame :)

notriple 28 juni 2021 om 16:08

Die sprint voorbereiden wordt helemaal niks. Hij rijdt de boel (trein) aan gort.

Headlines

Materiaalzone

Populair