Gosse van der Meer, Annette Edmondson
foto: Breakaway Digital
maandag 16 december 2019 om 17:14

Gosse van der Meer, Annette Edmondson

Wielerflits Kort Gosse van der Meer is nieuwe eindwinnaar van de National Trophy Series, een wedstrijdenreeks van zes Britse veldritten. Zijn tweede plaats in de .2-cross van York achter Gianni Siebens gisteren volstond om Ian Field voorbij te steken in het klassement en de eindwinst veilig te stellen.

Van der Meer en Siebens vonden elkaar al in de openingsronde en sloegen dan een groot gat naar de eerste achtervolgers. Ian Field, die zijn zevende eindzege op rij najoeg, raakte al achterop door ziekte en zou uiteindelijk opgeven. In de derde ronde versnelde Siebens en uiteindelijk zou hij solo over de finish komen.

Van der Meer kwam als tweede over de finish en verdiende daarmee 44 punten, meer dan genoeg om Field voorbij te steken die door zijn opgave puntloos bleef. “Die National Trophy Series is nu van mij”, reageerde de Nederlander. “Superblij om de gele trui te pakken in de laatste wedstrijd en de eindzege mee naar huis te nemen.”


Edmondson breekt sleutelbeen

Baanwielrenster Annette Edmondson ligt een tijdje uit de roulatie met een sleutelbeenbreuk. Tijdens de puntenkoers van het Omnium in Brisbane kwam de Australische zwaar ten val. Ze kwam in aanraking met een collega-renster die tijdens een tussensprint naar boven stuurde in de baan. Waarschijnlijk zal de 28-jarige Edmondson geopereerd moeten worden.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
16 december 2019 12:58
Niet om dit te degeneren maar uit belangstelling (want ik ken deze prijs niet), heeft er iemand inzicht in welk kader van het wegwielrennen deze prijs zou vallen als er een vergelijk gemaakt zou moeten worden tussen de te verdelen prijzen van beide disciplines?
    16 december 2019 13:34
    Olly ik denk dat je het kan vergelijken met de Holland Cup. De National Trophy cup is een regelmatigheidsklassement over de Britse crossen op de UCI kalender. Best een leuk niveau maar nog wel een paar stapjes af van de wereldtop
    16 december 2019 13:45
    Eerlijk gezegd zou ik het ook niet weten. Volgens mij staat Van der Meer ook buiten de top 50 op de wereldranglijst.

    Deze wedstrijd is misschien te vergelijken met een Topcompetitie op de weg?
    17 december 2019 08:00
    Thnx voor de info.
16 december 2019 14:30
Knap dat Gosse op zijn eigen manier toch mooie resultaten weet neer te zetten.

Reacties zijn gesloten.