Van der Haar sprint naar nieuwe wereldtitel

zaterdag 28 januari 2012 om 15:49

Lars van der Haar heeft Nederland een tweede gouden medaille bezorgd op het wereldkampioenschap veldrijden. De uittredend wereldkampioen rekende in de razend spannende beloftenwedstrijd met de hulp van ploegmaat Michiel van der Heijden af met de Belg Wietse Bosmans, die hij in de sprint om de regenboogtrui naar de tweede plaats verwees. Van der Heijden pakte het brons.


Van der Haar had zijn start niet gemist: hij dook als eerste het veld in en nam zowat de hele eerste ronde voor zijn rekening. In de tweede ronde nam Bosmans over, en schijnbaar spelenderwijs voerde hij de schifting in één van de lastige zandstroken. Van der Haar kon snel komen aansluiten; de rest moest toen al passen. Het duo leek het te zullen uitvechten voor de wereldtitel.

Op drie ronden van het einde stak Van der Heijden plots de neus aan het venster, en door tot een paar keer toe indruk te maken in het zand kon hij komen aansluiten bij de leiders, die even temporiseerden. Van der Haar en Van der Heijden hielden Bosmans in de slotronden perfect in de tang. In de onvermijdelijke sprint was de vinnige Van der Haar afgetekend de rapste.

Wereldkampioenschappen veldrijden 2012 (Koksijde)
Uitslag beloften

1. Lars van der Haar (Nederland) 49m20s
2. Wietse Bosmans (België) + 1s
3. Michiel van der Heijden (Nederland) + 4s
4. Arnaud Jouffroy (Frankrijk) + 5s
5. Laurens Sweeck (België) + 50s
6. Marek Konwa (Polen) + 56s
7. Mike Teunissen (Nederland) + 1m03s
8. Arnaud Grand (Zwitserland) + 1m13s
9. David Menut (Frankrijk) z.t.
10. Gianni Vermeersch (België) + 1m28s

Volledige uitslag

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.