Van der Haar: “Geen schande om tweede te worden achter zo’n geweldige sprinter”

zaterdag 6 juni 2015 om 18:34
Van der Haar: “Geen schande om tweede te worden achter zo’n geweldige sprinter”

Foto: Sirotti

Lars van der Haar (Giant-Alpecin) sprintte vandaag naar een tweede plaats in de Ronde van Luxemburg. Alleen André Greipel (Lotto Soudal) bleek sneller dan de Nederlandse veldrijder. “Ik ben blij met dit resultaat”, reageert Van der Haar op de website van zijn ploeg.

“Op het lokale circuit, met daarin een steile beklimming, kon ik de eerste groep volgen. Toen de kopgroep werd ingerekend, besloten we om alles te geven voor de sprint.” Desondanks begon hij de spurt niet in goede positie. “Ik moest op 125 meter van de meet vanuit achtste positie komen, maar ik had genoeg kracht om tweede te worden achter Greipel, die vrij makkelijk won. Het is jammer dat we niet dichter kwamen, maar het is geen schande om verslagen te worden door zo’n geweldige sprinter.”

Van der Haar dankt zijn ploeg. “Ik ben blij met het vertrouwen dat de ploeg mij gaf vandaag. Ze hebben hard voor mij werkt, dat kan ik erg waarderen.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Kristoffan 6 juni 2015 om 18:45

Schaam je! Je bent maar 3 koppen kleiner en 2 schouders smaller!

albertooo 6 juni 2015 om 18:55

Van der Haar rijdt een aardig indrukwekkend wegseizoen, en hij is nu dichter bij een zege gekomen dan de meesten van zijn ploeg.

ikbenprocycling 6 juni 2015 om 19:59

https://www.youtube.com/watch?v=wfc4P1aiqOk
1:13 zie je hem voorbijkomen in slomo

oscarito1908 7 juni 2015 om 15:05

Doet hij netjes. Maar ik hoop vooral dat hij in het veld blijft. En zo nu en dan een uitstapje naar de weg om sterker te worden.

Headlines

Materiaalzone

Populair