Van der Breggen wint openingsrit Tour of California na late jump

donderdag 16 mei 2019 om 23:44
Van der Breggen wint openingsrit Tour of California na late jump

foto: Cor Vos

Anna van der Breggen heeft de eerste etappe van de Tour of California voor vrouwen gewonnen. De wereldkampioene kwam solo over de finish in Ventura, nadat ze in de finale de beslissende versnelling plaatste op een klimmetje vijf kilometer voor de meet.

Waar de mannen al aan de vijfde dag toe zijn, stond voor de vrouwen de eerste etappe in de Women’s World Tour-koers op het programma. De rit was 96,5 kilometer lang rondom kustplaats Ventura.

Olga Zabelinskaya was lang in de aanval, maar haar voorsprong verdween als sneeuw voor de zon op het slotklimmetje van 900 meter aan 9%. Daar versnelden Anna van der Breggen en Lizzie Deignan. Het was echter de wereldkampioene van Boels-Dolmans die solo de afdaling in ging en ook de slotkilometers overleefde. Het waaide namelijk erg hard in Ventura en in de finale was het wind tegen.

Het is voor Van der Breggen haar tweede seizoenszege, na de winst in de Waalse Pijl. De Tour of California voor vrouwen finisht morgen op Mount Baldy en eindigt zaterdag in Pasadena.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Brabander 17 mei 2019 om 00:55

Ze leek (buiten ‘haar’ Waalse Pijl) wat flets in de voorjaarsklassiekers, maar ze is het winnen dus nog niet verleerd. Toch geen misselijk veld hier

LB108 17 mei 2019 om 08:29

Nog veel werk aan inge vd heijden haar basis precies..

Sephiroth 17 mei 2019 om 08:40

Goed om van der breggen weer te zien winnen. alhoewel ik het deignan ook wel had gegund

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair