Van der Breggen soleert naar overwinning in Plouay

zaterdag 31 augustus 2019 om 16:55
Van der Breggen soleert naar overwinning in Plouay

foto: Cor Vos

Anna van der Breggen heeft de Grote Prijs van Plouay gewonnen. De renster van Boels-Dolmans kwam na een wedstrijd van 128,6 kilometer solo als eerste over de finish.

Ondanks de nodige aanvalspogingen, duurde het even voordat een groepje rensters weg wist te blijven. Een groepje met onder meer wereldkampioene Van der Breggen en Europees kampioene Amy Pieters deed een poging, maar werd kort gehouden door het peloton. In een harde koers begon de meervoudige beklimming van de traditionele scherprechter Côte Ty Marec zijn tol te eisen. Het zorgde ervoor dat het peloton steeds verder uitdunde.

Het tempo in de finale bleef hoog. Het regende aanvallen en uiteindelijk had een versnelling van Van der Breggen succes. Alena Amialiusik (Canyon SRAM), Soraya Paladin (Alé Cipollini) en Amanda Spratt (Mitchelton-Scott) gingen in de tegenaanval, maar slaagden er niet in om tot bij Van der Breggen te komen. Het trio werd weer ingerekend door het peloton.

Tijdens de beklimming van de Ty Marec hield Van der Breggen stand. Tijdens de laatste kilometers richting aankomstplaats Plouay kregen de achtervolgers haar in het zicht, maar Van der Breggen wist uit de greep van het peloton te blijven. Ze passeerde vlak voor een jagend groepje achtervolgers als eerste de finish.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Pol 31 augustus 2019 om 18:10

Deze overwinning zal volgens Wielerkenner Hallow Knight wel helemaal niets voorstellen. Het dames wielrennen stelt helemaal niets voor. Hardlopen en zwemmen dat zijn pas sporten, daar moet je voor trainen.

Brabander 31 augustus 2019 om 22:04

Haha ja. En tennis niet te vergeten. Waar ‘ons Kiki’ nog steeds geen Grand Slam heeft binnengesleept. Dan steekt het palmares van Anna (en ook dat van Annemiek en Marianne) daar maar bleek bij af :D

Hoebele 31 augustus 2019 om 20:56

Erg positief dat deze Franse koers wel live te zien was. Is gelukkig niet in handen van de ASO.

Oblomov 31 augustus 2019 om 21:39

De echte wil om te winnen leek er aanvankelijk dit seizoen een beetje uit te zijn, maar nu heeft ze toch weer een keurig aantal zeges te pakken. Belooft veel voor het WK. Van der Breggen solo in de aanval, Vos daarachter loerend op de sprint.

Brabander 31 augustus 2019 om 22:06

Anna is misschien niet zo’n fanatieke, maar de klasse straalt er wel vanaf natuurlijk. Krijgt lang niet altijd de credits die ze verdient (vind ik dan), maar wat een geweldenaar

sooike 31 augustus 2019 om 23:43

Langzaam pieken naar het WK. Samen met Vos en Van Vleuten. Demi Vollering zat er weer goed bij. Verdient zij geen betere ploeg, hoewel Parjkhotel zeker niet slecht is . Leuk hotel trouwens. Gedateerd, maar erg zuiver, sfeervol en een uitstekende keuken . Net ver genoeg weg van de vreetschuren in het centrum ! Een aanrader ! (In de winter haal ik de provisie wel op !)

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair