dinsdag 24 september 2019 om 20:18

Van der Breggen over superieure Dygert: “Natuurlijk ben ik verbaasd”

Video Anna van der Breggen wist vandaag Annemiek van Vleuten te verslaan op het WK tijdrijden, maar het bleek niet genoeg voor de regenboogtrui. Die gaat namelijk naar Chloe Dygert, die op indrukwekkende wijze naar haar eerste titel reed. “Natuurlijk ben ik verbaasd”, zo vertelt Van der Breggen in gesprek met WielerFlits.

Van der Breggen moest aan de finish in Harrogate ruim anderhalve minuut toegeven op Dygert. “Het is wel balen ze nu zo goed is”, vertelt de regerend wereldkampioene op de weg met een glimlach. “Het verbaast me, maar ik kan niet anders zeggen dat ze een fantastische tijdrit heeft gereden.”

“Ze is op de baan al een gevestigde naam, maar ze is ook aan het opkomen op de weg. Het is gewoon een groot talent”, aldus Van der Breggen, die voor het derde jaar op rij een zilveren medaille kreeg omgehangen. “Ik heb nu een kwartet”, lacht ze. De renster van Boels-Dolmans werd vier jaar geleden namelijk ook al eens tweede.

“Ik heb voor mijn gevoel een goede tijdrit gereden. Ik ben wel tevreden. Het is natuurlijk niet lekker als je aan het tussenpunt hoort dat het verschil al één minuut is, maar ik heb volgens plan gereden. Je baalt als het verschil heel klein is, maar als het verschil anderhalve minuut is…”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
24 september 2019 20:35
Topper. Die is zeker klaar voor zaterdag
24 september 2019 21:20
Niet enorm verrassend dat Dygert wint. Maar de enorme overmacht waarmee ze wint had ik niet verwacht. Anderhalve minuut: dat gat lijkt me lastig te dichten naar Tokyo
    25 september 2019 09:11
    Dat kun je nooit zo extrapoleren. Dat is pas over een jaar. Ander parcours, andere vorm van de dag, ander klimaat enz.
24 september 2019 22:45
Volgens mij waren de sokken van Dygert hoger dan 8 centimeter opgetrokken.
24 september 2019 22:57
Ze werd vier jaar geleden ook al eens tweede. Dat is een duo en geen kwartet.
En er mist een woordje dat in de tweede alinea, want ik kan me voorstellen dat ze het niet zo heeft gezegd zoals het hier nu staat.
    24 september 2019 23:02
    Voor het derde jaar op rij. Dit jaar, vorig jaar, 2 jaar geleden. En dus 4 jaar geleden.

    Is bij elkaar 4x.

    Ik moest er ook even over nadenken..
25 september 2019 10:11
Op PCS zie ik dat Dygert 66 kilo is. Dan zit daar het verschil met Van der Breggen qua vermogen.

Reacties zijn gesloten.