Van der Breggen: “Omstandigheden compleet anders dan in 2018”

zaterdag 9 maart 2019 om 08:16
Van der Breggen: “Omstandigheden compleet anders dan in 2018”

foto: Cor Vos

Anna van der Breggen mag vandaag het startnummer 1 opspelden voor de vijfde Strade Bianche voor vrouwen, de eerste wedstrijd in de UCI Women’s WorldTour. De wereldkampioene had mooie woorden over voor de Italiaanse eendagswedstrijd.


“Dit is echt een speciale wedstrijd, niet te vergelijken met welke dan ook”, zei Van der Breggen in de persbijeenkomst in aanloop naar de koers. “De locatie is prachtig. Elke renner houdt ervan om te rijden in Italië. Hier met de strade bianche, de heuvels, het is een geweldige wedstrijd om het WorldTour-seizoen mee te beginnen. Ik vind het altijd leuk om hier mee te doen.”

De weersomstandigheden zijn anders dan vorig jaar, toen zij onder regenachtige omstandigheden naar de winst soleerde. “De gravelstroken voelen heel anders dan afgelopen jaar, dat zorgt voor een ander koersverloop. Een jaar geleden moest ik handschoenen dragen tegen de kou, maar ditmaal is het aangenaam en zonnig.”

“Er zijn steeds meer competitieve ploegen in het vrouwenwielrennen. Dat maakt de koers nog leuker”, zei Van der Breggen nog. Ze kan vandaag concurrentie verwachten van onder anderen Katarzyna Niewiadoma en Marianne Vos. Strade Bianche voor vrouwen begint om 09.05 uur en de finish wordt verwacht tussen 13.00 en 13.30 uur.


Lees ook onze uitgebreide voorbeschouwing op Strade Bianche voor vrouwen met daarin een vooruitblik op de kansen van de favorieten en via welke kanalen je de koers kan volgen.

Dit artikel delen:

4 Reacties

mk187 9 maart 2019 om 10:39

Succes Anna!
Zou tof zijn als ze titel kan prolongeren

Merlinappa 9 maart 2019 om 10:45

Merlinappa: “Water is nat”

Emergo 9 maart 2019 om 11:40

Ha, een kandidaat voor de Nobelprijs natuurkunde.

Brabander 9 maart 2019 om 11:58

Zou straf zijn als ze weet te prolongeren, maar ze lijkt weer prima in vorm te zijn. Forza Anna

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.